Mayonez Maskesi Ne İşe Yarar Ve Nasıl Yapılır?

Mayonez Maskesi Ne İşe Yarar Ve Nasıl Yapılır?

Mayonez maskesi son günlerin en trend uygulamalarından birisi haline dönüştü. Pandemi dönemi yasakları ile evlerine kapanan kadınlar güzellik merkezlerine gidemedikleri için evde kendi bakımlarını doğal yöntemler ile gerçekleştirmeye başladılar. Sonuçlar da mükemmel olmaya başlayınca herkes bir tanıdığına tavsiye ederek mayonezin mucizelerinden bahsetti.

Meğerse yıllardır salatalar da ve fastfood ürünlerinin enfes sosu olarak kullandığımız mayonez cilde ve saçımıza canlılık ve nem katarak güzelliğimize güzellik katmamıza sebep oluyormuş. Şimdi gelin sizler için hazırladığım bu mucizevî maskeleri hep beraber deneyelim.

Cilt Lekeleri İçin Mayonez Maskesi

Mayonez maskesi hem saça hem de cilde fazlasıyla iyi gelmektedir. Özellikle kuru ciltlere birebir iyi gelmektedir. Peki, Mayonez maskesi ne işe yarar?  Maske içeriğinde bulundurduğu yumurta ve sirke sayesinde cilt gözeneklerini sıkılaştırarak cildimizin nemlenmesine sebep olmaktadır. Düzenli uygulayacağınız maskeler cildinizin bebeksi bir yapıya sahip olmasını ve pürüzsüz gözükmesini sağlayacaktır.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey alerjinizin olup olmadığıdır. Ama korkmayın bunun da çözümü basit vücudunuz da küçük bir alanda tarifini vereceğimiz maskeyi deneyiniz. Eğer kızarıklık ve kaşıntı olmazsa yüzünüze uygulamanızda hiçbir sorun olmayacaktır.

Kuru cildiniz için uygulayacağınız mayonez maskesi malzemeleri şunlardır. 1 yemek kaşığı ev yapımı mayonez, 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu yeterlidir. İkisini karıştırıp krem kıvamına getirdikten sonra cildinize uygulayınız. 10-15 dakika yüzünüzde bekletiniz. Ardından soğuk su ile yıkayınız. Cildinizde ilk günden parlaklık ve canlılık hissedebilirsiniz.

Hafta da bir kez bu maskeyi uygulamada hiçbir sorun yoktur. Cildinizin durumuna göre ayda bir de yapabilirsiniz. Ama belirli bir dönem düzenli yapmalısınız ki cildinizdeki farkı görebilesiniz.

Mayonez Maskesi Ne İşe Yarar Ve Nasıl Yapılır?

Onarıcı Mayonez Maskesi Nedir?

Mayonez içerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde cildi ve saçı canlandırmaktadır. Özellikle bünyesinde barındırdığı yumurta protein sayesinde ve beyaz sirkenin bileşenleri ile cildinize ve saçınıza canlılık ve parlaklık katmaktadır. Ayrıca yüz soyulması sorunu yaşayan hastalara hekimler bile bu maskeyi önermektedir.

Mayonezin içeriğine eklediğiniz 1 yemek kaşığı limon suyu ile de siyah noktalarınızdan kurtularak bir taşla iki kuşu vurmuş olacaksınız. Ayrıca saçlarınızda doğal bukleler ve gürleşme etkisi de yarattığını unutmamalısınız.

Saça Mayonez Maskesi Ne İşe Yarar?

Maskenin cilde faydalarını anlattığımız gibi şimdi saça faydalarını anlatalım ve saç için de maske tarifleri verelim. Saçlarınız cansız ve bakımsız mı duruyor? Kolay kolay şekil mi veremiyorsunuz? Ya da kepeklenme sorunlarınız mı var? Benim saçım neden bu kadar ince neden çabuk uzamıyor diye mi hayıflanıyorsunuz? O zaman şimdi gelin ve size vereceğim tarifi hemen uygulayın.

Mayonez bir lezzet şöleni olmaktan ziyade bir bakım şöleniymiş de haberimiz yokmuş yıllardır. Bu maske tarifi için saçınızın uzunluğu ve gürlüğüne göre kendinizde malzemeleri azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz. Mayonez saç maskeleri yapabilmek adına bulundurmanız gereken malzemeler şunlardır.

4 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 orta boy yumurta. Hepsini karıştırın ve ıslattığınız saçınıza yarım saat masaj yapacak şekilde tüm maskeyi yedirin. Ardından bir bone ile kapatarak 1.30 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın. Hafta da bir kez uygulayın ve saçınızın nasıl bir değişime uğradığını görün.

Mayonez maskesi tariflerini sizinle paylaştığımıza göre hemen gidip denemenizi ve güzelliğin  keyfini çıkartmanızı tavsiye ederim. Mayonez varsa parlak ciltler ve gür saçlar artık bizimle!

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir