HDD Kutusu Nedir?

HDD Kutusu Nedir?

HDD kutusu, 2,5 inç veya 3,5 inç IDE sabit sürücüler için taşınabilir bir kutudur. Taşınabilir depolama ve yedekleme için sıradan ucuz sabit diskleri kullanmanıza ve 40GB80GB120GB ve daha büyük IDE depolamalarını USB aracılığıyla bilgisayarınıza kolayca bağlamanıza izin verilir.

Ancak bu sabit disk muhafazaları bundan daha fazlasını yapabilir. Ayrıca yüksek kapasiteli bağımsız medya oynatıcılar olarak da işlev görebilirler. Tüm müziklerinizi ve videolarınızı harici bir sabit disk kutusuna yedekleyebilir, ardından PC’nizden uzaktayken MP3 dinleyebilir ve videoları doğrudan HDD medya oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

HDD kutusunun diğer özellikleri:

  • MP3 çalar veya dijital kamera gibi başka bir USB depolama cihazına bağlanırken ve dosyaları anında kopyalarken/değiştirirken, HDD medya oynatıcısını bir USB ana bilgisayarı olarak kullanabilirsiniz.
  • Sabit disk oynatıcının bir flash bellek kartı yuvası varsa, dijital kameraları yedeklemek veya müzik paylaşmak için verileri kopyalamak için Secure Digital (SD) Kartınızı, Multimedya Kartınızı (MMC) veya Compact Flash (CF) kartınızı takabilirsiniz. Dosyaları depolamak için bu flash medyayı kullanın.
  • DivX, videoyu sıkıştırmak için bir tür yüksek kaliteli kodlayıcı sağlar.
  • Giriş ve çıkış bağlantı noktalarını kontrol etmek için farklı HDD ortam yürütücü modelleri için açıklamaları kontrol edin.
  • Taşınabilir USB sabit sürücü muhafazasında bir ethernet bağlantı noktası varsa, taşınabilir çıkarılabilir ağ sabit sürücüsü olarak kullanılabilir.

HDD Kutusu Nedir?

HDD Kutusu Avantajları

Küçük form faktörlerine, dizüstü bilgisayarlara ve dijital video kaydediciler ve video oyun konsolları gibi kapalı gömülü sistemlere ek depolama alanı ve ortam türleri ekleyebilir. Ayrıca, RAID denetleyicisi olmayan veya diğer sürücüleri barındırmak için yeterli alana sahip olmayan bir bilgisayara RAID işlevselliği ekleyebilir .

Herhangi bir sunucuya veya iş istasyonuna, kasalarının tutabileceğinden daha fazla sürücü ekler ve mizahi bir şekilde sneakernet olarak bilinen, ağa bağlı olmayan bilgisayarlar arasında veri aktarır. Ayrıca, bağlı bilgisayardan ayrı bir güç kaynağı ile kolayca çıkarılabilir bir yedekleme kaynağı ekleyebilir.

Bir ağ üzerinden ağa bağlı, depolama özellikli bir kasa kullanarak verileri paylaşmak veya ucuz bir site dışı yedekleme çözümü sağlamak için kullanılabilir. Bunun son avantajı, bir disk sürücüsünden gelen ısının, çalışan bir bilgisayar kasası içindeki ısıyı artırmasını önlemesidir.

HDD Kutusu Nasıl Kurulur?

Ardından, bir sabit sürücü kasasının nasıl kurulacağını anlatacağım. Aşağıdaki talimatları izleyin:

  • Kasadaki görünen tüm vidaları gevşetin ve çıkarın ve kapağı kasadan dışarı kaydırın.
  • Sürücüyü kasaya yerleştirin. 7 pinli SATA veri kablosunu ve 15 pinli SATA güç kablosunu cihaza bağlayın.
  • Sürücüyü muhafazadaki vida delikleriyle hizalayın ve sürücüyü yerine vidalayın. Kapağı kasaya geri koyun.
  • Kasayı kapağa vidalayın. Muhafazadaki ilgili yuvaya bir USB veya harici SATA kablosu bağlayın.
  • Diğer ucunu bilgisayarınızdaki bir USB veya eSATA yuvasına takın ve kasanın üzerindeki anahtarı eSATA veya USB olarak ayarlayın.
  • Güç jakını sürücüye bağlayın ve adaptörü bir elektrik prizine takın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir