iPhone Titreşim Çalışmıyor? Nasıl Çözülür?

iPhone Titreşim Çalışmıyor? Nasıl Çözülür?

Çok sayıda Apple İPhone kullanıcısının telefonlarında sıklıkla dile getirdiği sorunlardan birisi titreşim çalışmama sorunudur. Özellikle iPhone’larda sık sık sorulan ve gündeme getirilen konu ile ilgili ayrıntılara ve neler yapılabileceğini göz atalım:

IPhone Titreşim Özelliği Çalışmaması

Diğer tüm telefonlarda olduğu gibi iPhone’larda da herhangi bir uyarı ya da bildirim geldiğinde cihaz sistemsel olarak titremeye başlar. IPhone’da ise sessiz durumda olmasının dışında titreşim özelliğinin olmaması; kimi bildirimlerin  ve önemli aramaların kaçırılmasına sebep olabilir. Bu sorun özellikle iPhone kullanıcıları arasında son dönemlerde çok sık dile getirilir hale geldi. Titreşim sorununun hatalı yazılım yapılandırması başta olmak üzere kırık titreşim motoru da dahil olacak şekilde pek çok sebebi olabilir. Peki bir iPhone kullanıcısı olarak titreşim özelliği çalışmıyorsa bunun için ne yapılabilir?

Ayarlar Aracılığı İle Kontrol Etmek

IPhone titreşim sorunu garanti işlemleri ile muhatap olmadan önce iPhonetitreşimsorunununçözülmesine dair en basit yöntemle başlayalım. Söz konusu bu yöntem işe yaramadığı takdirde uygulanabilecek birkaç teknik daha mevcuttur. Bu noktada öncelikle ayarlar uygulaması açılır. Ardından sesler bölümüne girilir. Daha sonra sessiz titreşim ile zil ve titreşim olmak üzere 2 adet seçenek çıkar.

Zil üzerinde titreşim özelliği açıldığı takdirde sessiz moddan bırakılmadığı sürece iPhone titreşimi açık olacaktır. Bunun dışında sessiz titreşim seçeneği tercih edilirse, iPhone sessiz mod da olsa dahi titremeye devam edecektir. En basit titreşim sorunu çözümü olarak yukarıdaki seçenekler gösterilebilir. Bazı sistemsel sorunlar nedeniyle titreşim problemi yaşanabilmektedir. Şimdi diğer muhtemel sorunların düzeltilmesi adına bazı yöntemlere bakalım:

iPhone Titreşim Çalışmıyor? Nasıl Çözülür?

Ayarların Sıfırlanması Yöntemi

IPhone 8 Plus home tuşu titreşimi çalışmıyor tarzında pek çok kullanıcı sorununun iletilmek ile beraber;  tek bir tuşa dair sorunlarda genelde telefon arızası akla gelir. Bunun dışında genel titreşim sorununda ise yapılabilecek başka bir yöntem daha mevcuttur. O da yukarıdaki zil sesi bölümünden yapılan işlemlerin ardından titreşim hala gelmiyorsa; ayarların sıfırlanması yöntemidir. Telefonun temel varsayım ayarlarına dönülmesi cihazın genel sorunlarının çözülmesinde bir diğer yöntemdir. Şimdi bu işlemin nasıl uygulanacağını ayrıntılarına bakalım:

  • Ayarlar bölümü açılır.
  • Genel menüsüne gidilir.
  • Düğme sonuna kadar kaydırılır ve sıfırla kısmına tıklanır.
  • Tüm ayarları sıfırla seçeneğinin onaylanmasının ardından devam etme tuşuyla işlem sürdürülür.
  • Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra iPhone tekrar açıldığında titreşim kontrol edilebilir. Ardından iPhone geri yüklenir.

Yukarıdaki sözkonusu yöntemlerden hiçbirisi işe yaramadıysa;  yapılabilecek bir diğer uygulama iPhone’u komple geri yüklemek olacaktır. Bu durumda İcloud ya da İtunes kullanılarak iPhone yedeklenir. Ardından cihaz bilgisayara bağlanır. ITunes açılır ve özet sayfasına gidilir. Daha sonra geri yükle düğmesi tıklanarak ekrandaki talimatlar izlenir. bir kez uygulandıktan sonra iPhone’un titreşimi tekrar kontrol edilir.

 

Genel titreşim sorunu dışından iPhone Titreşim sesi değişti yönünde farklı şikayetler de oluşabilmektedir. Titreşimin hiç olmaması ve titreşim sesini değişik gelmesi sorunları farklı problemleri işaret edebileceği için; bu aşamada garantiden ya da ürünün garantisi bittiyse gerekli bir mecradan cihaz için destek almakta fayda vardır.

Ayrıca cihazın titreşim sorunu için yukarıda sayılanlardan herhangi birisi işe yaramadıysa; muhtemel bir donanım sorunu olabileceğine işaret eder. Onarım amacıyla Apple servisine yönelmeden önce; iPhone cihazdaki titreşim motorunun iyi çalışıp çalışmadığı kontrol edilebilir. Bunu uygulamak içinse ayarlar menüsü üzerinden sesler kısmına girilir ve sessiz modda titreşim aktif hale getirilir. Cihaz titriyorsa sorun muhtemelen donanımsal değil yazılımsal bir problemden kaynaklanmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir