Keratin Nedir, Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Keratin; vücudumuzda yer alan doğal bir proteindir. En fazla olduğu bölgeler saçlardır. Aynı zamanda diş ve tırnaklarda bulunan güçlü bir proteindir. Özellikle saç sağlığı için doğrudan faydalıdır. Nedenine bakacak olursak saçların korteks olarak bilinen ve daha parlak görünümde olmasına yardımcı bir proteindir.

Ancak saçlarınızı kopmalara karşı koruyan keratin proteini diğer vitaminlerde yaşandığı gibi bazı durumlarda eksilmeler olabiliyor. Böyle olunca da keratin eksikliği saçların cansız görünmesine aynı zamanda kopmalardan dökülmelere kadar yol açabiliyor. Bu yüzden keratin bakımı oldukça önemlidir. Yapılacak bu bakımla bu tür sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Keratin Bakımı Nedir?

Özellikle saçların temelde ana maddesi olarak bilinen keratin proteini saçları koruma özelliğine sahip güçlü bir proteindir. Ancak saçlara uygulanan fön, boya ve saç şekillendiricilerle keratin miktarı azalmaya başlar. Böyle olunca da saçlarda kuruma , nemsiz ve esneksiz bir hal alır. Aynı zamanda saçların şekillenmesi zorlaşır. Kısaca sağlıksız bir saç yapısı ortaya çıkmış olur. İşte tam bu noktada keratin bakımı devreye giriyor.

Saçlardaki eksilen keratin yeninden canlandırılması için keratin bakımı yapılır. Bu sayede keratin miktarının artması ile yeniden saçlar eski canlılık ve güçlüğüne kavuşmuş olur. Ayrıca yapılan saç boktoksu uygulamalarda özel şampuan olarak da kullanıldığı görülmektedir. Keratin bakımının etkisi ise kişiden kişiye farklılık gösterir. Süre olarak keratin bakımı etkisi en az 3 sürebilmektedir.

Keratin Bakımının Saçlara Faydaları Nelerdir?

Keratin bakımı uygulamalarının oldukça fazla faydası bulunur. Bunlar arasında en önemlisi saçlara olan faydasıdır. Keratin bakımın saçlara faydası arasında saçların eski sağlıklı ve canlı görünümüne kavuşmasıdır.

Çünkü keratin sayesinde saçların temel taşı olan protein eksikliği giderilmiş olur. Keratin proteini geri kazanıldığı zamanda saçlar kendini hızlıca toparlamaya başlar. Keratin bakımı sırasında saçların arasında pulların oluşması ile ışığı yansıtma oranları da artar. Ayrıca saçların kabarmasını önleyerek daha kolay düzleşmesi sağlanmış olur.

Keratin Nedir, Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Keratin Bakımı Uygulaması

Keratin bakımı saç botoksu olarak da bilinir. Bu yüzden sadece güzellik merkezlerinde ve kuaförlerde yapıldığı sanılıyor. Ancak evde de kendiniz keratin bakımı yapabilirsiniz. Evde keratin bakımı bütçe ve zaman açısından da tasarruflu bir işlemdir. Peki bu noktada evde keratin bakımı nasıl yapılır? Sorusuna verilecek ilk cevap doğal keratin bakım seti almanız yeterlidir. Daha sonrasında aldığınız organik kerabtin ile yıkanmanız önerilir. Banyolardan sonra kuruyan saçlarınıza doğal keratin ürününü yedirmeniz gerekiyor.

Keratinli saçlarınız kuruduğu zaman ılık su ile iyice durulamanız gerekiyor. İlk zamanlarda saçların toparlanması için bu uygulamanın sıklığı fazladır. Ancak zamanla bu süre azalacaktır.

Ancak aldığınız keratin bakım setlerinin kullanım şekilleri her ürün üzerinde detaylı anlatımları yer alır. Anlatılanlara göre kullanım oldukça faydalıdır. Evinizde keratin bakımı sayesinde daha parlak ve sağlıklı saçlara daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir mi?

Keratin bakımında kadınların merak ettikleri arasında saçların düzleşmesine yardımcı olup olmadığı konusudur. Saçların temel ana maddesi olan keratinin asıl amacı, saç görünümlerinin eski haline döndürülmesini sağlamaktır. Aynı zamanda keratin proteininin eksikliğinin giderilmesi amacı taşır. Evde yapılan keratin bakımına göre saçlarda düzleşme görülebilir.  Aynı zamanda keratin bakımı için kullandığınız sete bağlı olarak az miktarda düzleşme sağlanabilir. Bu işlemden sonra brezilya fönü ile bu işlemi artırmanız mümkündür. Brezilya fönün özelliği ise saçlara keratin yüklemesinden sonra saçları preslemesidir. Bu presleme işlemini saç düzleştirici ile yapabilirsiniz. Bu sayede saçlardaki teller 6-7 ay’a kadar düz kalabilir.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir