Keratin Saç Düzleştirme Nasıl Yapılır?

Keratin Saç Düzleştirme Nasıl Yapılır?

Keratin saç düzleştirme ya da brezilya fönü olarak adlandırılan bu işlem saça büyük oranla keratin uygulanmasıdır. Saçın keratin dokusunda azalma olduğunda kabarık ve şekilsiz saçlar elde edilmiş olur. Daha düz ve parlak saçlar elde etmek için saça keratin uygulanabilir.

Evde kendinizde saçınıza doğal ya da kimyasal yöntemlerle keratin uygulayabilirsiniz. Fakat kalıcılığı daha az olur. Daha kalıcı   4-6 ay süreli keratin etkili saçlara sahip olmak için kuaförlerde ısı ile yapılan keratin uygulamasını tercih edebilirsiniz.

Keratin Saç Düzleştirme Nedir?

Keratin temel bir proteindir. Saçı koruyan bir dokudur. Zarar görmesi halinde saçınızda kabarıklaşma gibi sebeplere yol açar. Saça uyguladığımız işlemler ya da saça etki eden dış doğal nedenlerden dolayı keratin dokusu zarar görür. Saça artıdan bir keratin uygulandığında bu sorunlar ortadan kalkar.

Saçın daha parlak, daha az kabarık, daha sağlıklı ve daha düz olmasını sağlar. Eğer saçınızda elektriklenme ve kabarıklaşma çok oluyorsa saçınızın keratin dokusu zarar görmüş demektir. Saçınıza keratin uygulayabilir ve daha düz parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Keratin Saç Düzleştirme Yararları

Keratin saç düzleştirmenin yararları:

  • Her gün fön çekme zahmetinde olanların hayat kurtarıcısıdır.
  • Kabarık ve şekil almayan saçları daha pürüzsüz ve düz hale getirir.
  • Saçı daha parlak ve canlı gösterir.
  • Saçtaki zarar görmüş keratin dokusunu tedavi edip saçlarınızı daha sağlıklı ve güçlü hale getirir.

Keratin Saç Düzleştirme Zararları

  • Saçınıza keratin uygulamak isterken yanlış tuzaklara düşebilirsiniz. Çok dikkatli olmalı ve araştırmalısınız. Keratin diye uygulanan zararlı maddeler kullanıp saçınıza zarar verebilirsiniz.
  • Normalinden daha uzun süreli aynı görünümlü saç isteyenler bu uygulamayı daha çok kullanmak durumunda olacakları için aynı yöntemin saça uygulanması saçta hasara neden olabilir.

Keratin Saç Düzleştirme Nasıl Yapılır?

Keratin Saç Düzleştirme Saça Nasıl Uygulanır?

Keratin saç düzleştirmenin 2 yöntemi vardır. Evde kendiniz saçınızdaki keratin dokularını besleyebilir ve keratinli saçın avantajlarına sahip olabilirsiniz. Keratinli saç bakım şampuanları, yağlar ve kremler kullanabilirsiniz. Ama bu konuda da iyi araştırma yapmalısınız.

Saçınıza uygun saç ürünleri kullanmalısınız ki saçınıza istediğiniz gibi bir etki yaratsın. Kendiniz evde yaptığınız keratin besleyen saç bakım maskeleri de kullanabilirsiniz. Evde yaptığınız bu yöntemler saçınızda fazla kalıcı bir etki yaratamayabilir. Daha uzun süreli yaklaşık 4-6 ay uzun süreli etki için kuaförlerdeki keratin saç düzleştirme uygulamalarından yararlanabilirsiniz.

Kuafördeki keratin saç düzleştirme uygulamalarından önce saçınız tipi, uzunluğu ve ne kadar ihtiyacı olduğuna göre gereken keratin miktarı vb. analiz edilir. İşlem öncesi saçınız iyice temizlenir ve arındırılır. Saçınıza keratin işlemi öncesi saçınız parçalara ayrılır ve çözelti sürülerek saçınızda birkaç saat süre ile bekletilir. Sonrasında saçınıza uygun keratin saç düzleştirme yöntemi uygulanır.

Saçınızın tipi uzunluğu ve gerekliliğine göre keratin saç düzleştirme işleminin süresi değişebilir. En sonunda ise hayalinizdeki parlak, sağlıklı, düz saçlara kavuşabilir ve avantajlarından faydalanabilirsiniz. Fakat keratin saç düzleştirme işleminizin kalıcılığı ve uzun süreli sağlıklı, parlak, düz saçlar için dikkat etmeniz gereken noktalarda var.

Keratin Saç Düzleştirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Saçınızı 2 ila 3 gün yıkamamalısınız.
  • Özellikle ilk zamanlar mümkün olduğunca terleyebileceğiniz aktivitelerden kaçının.
  • İlk 48 saat içinde saçınızda bir nemlenme veya ıslanma durumunda kurutma makinası ya da fazla ısılı olmayan bir düzleştirici ile kurutun.
  • Her banyo yaptıktan sonra saçlarınız kendi kurumasın, tarak ve kurutma makinası ile düz şekilde kurutun.
  • Toka, klips, saç bandanaları gibi aksesuarları çok sert kullanmayın, saçınızı sıkı at kuyruğu vb. yapmayın.
  • İlk zamanlarda saçınızı olabildiğince düz tutun saçınızın düz şekli bozulmasın ve kabarmasın.
  • Keratin saç düzleştirme işleminiz sonrası kalıcılığı olabildiğince sürsün diye saçınıza kullandığınız ürünlerin içeriğine dikkat edin, saçınızdaki işlemin bozulmaması için araştırarak ürün kullanın.

Özellikle kıvırcık saçlı kadınların ya da saçlarının sürekli düz olmasını isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir. Kalıcılığa saç tipine ve uygulama metoduna göre değişir. Bakımlarını ihmal etmeyip, saç uzmanının vermiş olduğu talimatları yerine getirdiğiniz takdirde uzun süre kullanımı sağlayabilirsiniz. Saç yapısı ile doğru orantılı olarak zararı olan bir madde değildir. Aksine sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olursunuz.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir