Konut Kredisi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Konut Kredisi Yapılandırma

Bilindiği üzere konut kredisi, ev almak isteyen kişilerin başvurdukları bir kredi türüdür ve bu kredi ile bireyler, kolay bir şekilde ev sahibi olma şansı elde etmektedir. Bu noktada konut kredisi yapılandırma 2021 konusu gündemdeki yerini korumakta ve pek çok insan tarafından konu ile ilgili detaylı bir şekilde araştırma yapılmaktadır.

Her banka konut kredilerinde yapılandırma uygulamadığı için hangi bankaların konut kredisi yapılandırma fırsatı sunduğunu bilmek gerekir. Peki ama konut kredisi yapılandırma tam olarak nedir ve yapılandırma işlemleri ne şekilde gerçekleştirilir?

Konut Kredisi Yapılandırma Nedir?

Ev sahibi olabilmek için konut kredisi çeken bireyler, çeşitli durumlarda kredinin ödemelerinde değişiklik yapmayı isteyebilir. Bu değişiklik temelde konut kredisi yapılandırma olarak bilinmektedir. Kredi yapılandırma nedir sorusu kapsamında verilebilecek bu cevap, yapılandırmaların aslında acil durumlarda kurtarıcı olduğunu gözler önüne sermektedir.

Kredi yapılandırması için önemli kriterler bulunmakta olup bu kriterler aylık taksit ödemeleri, kredi tutarı, vade sayısı ve faiz oranlarındaki değişikliklerdir. Konut kredisi yapılandırırken bireylerin çeşitli hususlara dikkat etmesi gerekir. Konuyla ilgili bilinmesi gerekenler genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Doğru bir hesaplama yapılması, taksitlerin kolay bir şekilde ödenmesini mümkün kılmakta.
  • Ödemelerde vade süresi ne kadar az tutulursa ödenecek tutar da o kadar azalır.
  • Aylık taksitleri aksatmanız durumunda bankanın evinize el koymaması adına bankanız ile anlaşarak özel bir ödeme yöntemi oluşturabilir, bu sayede ödemeleri kolaylaştırabilirsiniz.
  • Temelde ödemeler, ilk önce faizin ödenmesi sonrasında ise ana paranın ödenmesi şeklinde gerçekleşir.

Yukarıdaki hususların her biri, kredi yapılandırma nedir sorusu kapsamında kişilerin vakıf olması gereken konular olarak ön plana çıkmaktadır.

Konut Kredisi Yapılandırma Faiz Oranları

Eğer ev kredilerinde bir düşüş olursa bireyler yeniden yapılandırmaya gidebilir ve avantajlı bir konuma ulaşabilir. Bu nedenle bireylerin faiz oranlarını incelemesi ve kar-zarar dengesini çok iyi bir şekilde kurması gerekir. Yeniden yapılandırma kapsamında aylık taksitler düşürülüp vade sayısı ve faiz oranı arttırılıyorsa eğer bankaya ödenecek toplam miktar, bir öncekinden çok daha fazla olabilmektedir. Bu nedenle bireylerin kredi yapılandırma nasıl yapılır adımından önce, yapılandırmanın ne kadar mantıklı olduğunu düşünmesi ve bu konuda bir karar varması gerekir.

Konut Kredisi Yapılandırma

Konut Kredisi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Konut kredisi yapılandırma işlemleri, temelde aşağıdaki gibi sıralanabilen bankalar tarafından sunulan bir ayrıcalıktır:

  • Türkiye Halk Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Garanti Bankası
  • Akbank
  • ING
  • Yapı Kredi Bankası
  • TEB
  • Denizbank
  • QNB Finansbank

Konut kredisi yapılandırma işlemleri adına bireylerin bankaları ile görüşmesi ve yapılandırma şartlarına uygun olmaları durumunda yapılandırmaya başvurması gerekmektedir. Kredi yapılandırma nasıl yapılır sorusu kapsamında, daha önce de ifade edildiği üzere bireylerin, bankaları ile bir görüşme sağlaması ve işlem adımları ile ilgili bilgi edinmesi ve ardından yapılandırmaya başvuruda bulunması gerekmektedir.

Konut Kredisi Yapılandırma Cezası

Konut kredisi yapılandırma cezasının ne olduğu, birçok insanın ilgi alanına giren konulardan biri olarak bilinmektedir. Bankalar arası bir değişim yaşandığında konut kredisi yapılandırma cezası devreye girmektedir. Kişiler, konut kredi borcunu bir başka bankaya da kolaylıkla transfer edebilmekte olup bu durumda, önceki bankaya kalan anapara üzerinden %2 oranında bir ceza ödemesi yapılması gerekmektedir.

Yeni bir bankaya geçiş durumunda ekspertiz, ipotek, dosya masrafları da yeniden ödenmek zorunda kalınabilir. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde bireyler konut kredisi borcunu başka bir bankaya sorunsuz bir şekilde transfer ederek borçlarını yeni banka üzerinden rahatlıkla ödeyebilmekte ve yeni banka üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir