Kot Giysilerde Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır? Pantolondaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? 

featured

Pantolondaki yağ lekesi nasıl çıkar? Tüm kadınların başına bela olmuş bir sorudur. Çünkü tüm insanlığın ortak sorunsalı yemek yerken ya da çalışırken üzerimize kotlarımıza bulaşmış yağlardır. Nasıl oluyor da en çok özenle koruduğumuz kıyafetlerimize bu yağları bulaştırmayı başarıyoruz bazen anlamakta zorluk çekiyorum. Tabi yemek yağı kadar bir de çıkmayan gres yağları vardır. 

Kadınlar yemek yağını çıkarmakta zorluk çeker iken bir de eşlerinin iş yerlerinde üzerine bulaştırdığı gres yağlar sanırım kadınları delirtmeye birebirdir. Ama siz hiç merak etmeyin alternatif çözümler mevcut! Bugün o inatçı yağlardan nasıl kurtulacağınızı anlatacağız. Gelin birlikte bakalım bu bizleri delirten kotlara bulaşınca çıkmak bilmeyen yağlardan nasıl kurtulabiliriz? 

Kot Pantolondan Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? 

Pantolondaki yağ lekesi nasıl çıkar? Sorusuna bir cevap vermek gerekirse öncelikle yağın yeni mi eski mi olduğu önemlidir. Eğer yeni dökülen bir yağ ise şansınız fazlasıyla yüksektir. Hemen yapmanız gereken birkaç püf nokta vardır. İlk döküldüğü anda sofra tuzunu yağın üzerine boca edin ama sakın hemen ovmayın. 

Kalın bir tabaka ile serpmiş olduğunuz tuzun üzerine peçete koyun ve peçetenin bir iki dakika yağı emmesine izin verin. Sonra peçeteyi kaldırın ve birkaç dakika hafifçe parmağınızla tuzu ovun. Ardından limonlu, kokulu ve boya içermeyen bulaşık sabununu lekeye damlatın yumuşak uçlu bir fırça yardımı ile lekeyi çitileyin. 

Ardından normal yıkama koşulları ile çamaşır makinesinde yıkayın büyük ihtimalle lekeden kurtulmuş olacaksınız. Kıyafetinizi hemen kurutma makinesine atmayın doğal yollarla kurutun. Kalan leke varsa aynı işlemleri yapın tekrar yıkayın. Ama kurutma makinesine atarsanız lekenin yüksek sıcaklıktan dolayı kot pantolona nüfuz etmesini sağlarsınız. Ayrıca tuz yerine ilk anda mısır nişastası, karbonat ya da bebek pudrası da kullanabilirsiniz. 

Taze Yağ lekesi nasıl çıkar? Sorusunu yanıtladığımıza göre en kritik kısma geçelim. Kurumuş leke nasıl çıkar? Kurumuş yağ lekesi en zorlu sayılan lekelerden bir tanesidir. Çünkü kot pantolonlara nüfuz etmiş demektir. Ama merak etmeyin onların da inadını kırabileceğiniz tariflerimiz mevcuttur. Gelin birlikte onlara da göz atalım. 

Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? 

Kurumuş Pantolondaki yağ lekesi nasıl çıkar? Birçok yöntemi mevcuttur. En basit örneklerinden birisini vermek gerekirse kurumuş yağ lekesi olan bölgeyi hafifçe bıçakla kazıyın. Ancak bu işlemi narince yapmanız gerekmektedir. Kıyafetinize zarar vermeden kurumuş yağın bileşenlerini ayırabilmeniz gerekiyor. Pantolondaki yağ lekesi nasıl çıkar? Tabii ki de meşhur karbonatımızla! 

Bıçakla kazıma işlemi bittikten sonra karbonatı lekenin üzerine dökün ve bir iki damla serpiştirin. 15-20 dakika karbonatın lekenin üzerinde kabarmasına izin verin. Ardından diş fırçası ya da yumuşak uçlu bir fırça ile narince fırçalamaya başlayın.15-20 dakika fırçalama işlemini gerçekleştirdikten sonra üzerine boya ve koku içermeyen yağ çıkarma özelliği olan bulaşık sabunundan damlatın. 

Eliniz ile lekeli alanı çitileyin. Ardından yıkama koşullarına göre kıyafetinizi çamaşır makinesinde yıkayın. Ancak bu kıyafeti tek başına yıkamanızı tavsiye ederiz. Hem diğer kıyafetlerin baskısı ile yağ lekesi çıkmaya bilir hem de diğer kıyafetlerinize yağ lekesi bulaşabilir. Riske girmemekte fayda vardır.

Yağ lekesi nasıl çıkar kurumuş kıyafetler de kısmında karbonat mucizesinden bahsettik. Peki, sadece karbonat mı yardımcı oluyor bize? Tabii ki de hayır, şimdi diğer yardımcılarımızdan da söz edeceğiz. Siz hangisine daha kolay ulaşabilirseniz onunla lekeden kurtulma yöntemlerine başvurabilirsiniz. 

Kot Pantolon Lekesi Nasıl Çıkar? 

Pantolondaki yağ lekesi nasıl çıkar? Kısmında karbonat mucizesinden bahsettik peki başka ne gibi ürünler bizim yardımcımız? Evet, tabii ki de bebek pudrası. Özellikle yeni dökülmüş bir yağ lekesi ise hemen pudra ile lekeyi kaplayın pudra direkt yağı emmeye başlayacaktır. Yağ iyice emilince pudranın üzerine bir bez yerleştirin. 

Sonra orta sıcaklıkta ayarladığınız ütüyü bezin üzerine gelecek şekilde koyun ve ütüleyin. Ardından ütüyü ve bezi ortadan kaldırın onlara artık ihtiyacınız olmayacak. Elinize bir diş fırçası ya da yumuşak kıllı bir elbise fırçası alın ve lekenin üzerinde kurumuş olan pudrayı yavaşça fırçalayın. Yaklaşık 10-15 dakika da lekenin her tarafını fırçalamış olun. 

Tek dikkat etmeniz gereken lekeyi etrafına yaymamak. Ardından kıyafetinizi çamaşır makinesine atın ve yıkayın. Geçmiş olsun o çok sevdiğiniz giymeye kıyamadığınız kıyafetiniz artık yağ istilasından kurtuldu. 

Kurumuş Yağ lekesi nasıl kıyafetten çıkar? Bu kısımda kıyafetin özelliklerine göre yardımcı olacağım. Mesela ipekli kumaşlarda amonyak kullan. Kadife kıyafetler de ise soğan kullan. Gördüğün gibi her derdin bir çaresi her kumaşın dilini çözen bir yardımcı var. 

Pantolondaki yağ lekesi nasıl çıkar? Kısmın da sizleri elimizden ve kalemimizden geldiği kadar bilgilendirmeye çalıştık. Artık yağ lekesi damlar damlamaz neler yapacağınızı biliyorsunuz. Sıfır stres! Sadece sakin ol ve sofralık tuza, karbonata, bebek pudrasına ya da mısır nişastasına koş. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir