Okuduğu bazı türkülerin Neşet Ertaş’a ait olmadığı iddia edildi

featured

Ünlü halk ozanı Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın söylediği, ‘Acem Kızı’, ‘Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete’ ve ‘Hata Benim’ gibi türkülerin Aşık Hüseyin Tenecioğlu’na ait olduğu iddia edildi. Aşık Hüseyin’in torunu olduğunu söyleyen Müberra Kıral adlı yurttaş türkülerin isim hakkını almak içi Neşat Ertaş’ın ailesine dava açabileceklerini söyledi

“Ertaş ailesine dava açabiliriz”

Snob Magazin‘den Arif Hür‘e konuşan Müberra Kıral, “Neşet Ertaş, rahmetli dedem Aşık Hüseyin Tenecioğlu’na ait olan ‘Acem Kızı’, ‘Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete’ ve ‘Hata Benim’ gibi  eserleri kendisine aitmiş gibi kamuoyuna mâl etti. Bu türkülerin isim hakkını almak için gerekirse Ertaş ailesine dava açabiliriz” sözleriyle şoke etti.

“Dedemin 1500’e yakın eseri bulunuyor”

Müberra Kıral sözlerini şöyle sürdürdü, “Neşet Ertaş gençlik yıllarında sokaklarda ağıt söyleyerek dolaşan bir insandı. Ertaş’ın henüz tanınmadığı yıllarda rahmetli dedem Aşık Hüseyin Tenecioğlu, İç Anadolu bölgesinde tanınan bir şahsiyetti. Dedemin 1500’e yakın eseri bulunuyor. Rahmetli Neşet Ertaş’ın seslendirdiği ‘Acem Kızı’, ‘Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete’ ve ‘Hata Benim’ adlı türküler dedeme ait” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir