Saç Tebeşiri Nasıl Uygulanır Ve Ne Kadar Sürede Çıkar?

Saç Tebeşiri Nasıl Uygulanır

Saç tebeşiri, bir döneme damgasını vuran geçici saç boyası ürünüdür. Saçına kalıcı bir işlem yaptırmadan bir farklılık yaratmak isteyen bireylerin sıkça tercih ettiği saç tebeşirleri, pek çok farklı renkte üretilmektedir. Saçlarını geçici olarak değiştirmek isteyen bireyler, saç tebeşiri nasıl kullanılır sorusuna yanıt aramaktadır.

Saç tebeşiri, görünüm olarak renkli bir tebeşire benzemektedir. Yapı olarak ise kuru ve katıdır. Saçlara zarar vermeden kısa süreli renk değişimi işlemi yapmak için tercih edilen saç tebeşirleri, hem internet satış mağazalarında hem de pek çok güzellik mağazasında bulunabilmektedir. Saç tebeşiri kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

Saç Tebeşiri Nasıl Kullanılır?

Saç tebeşirini saçlarına uygulamak isteyen bireyler saç tebeşiri nasıl kullanılır sorusunu yöneltmektedir. Bu noktada bu ürünü kullanmanın oldukça kolay olduğu bilinmelidir. Saç tebeşiri uygulama adımları aşağıdaki listede açıklanmaktadır.

  1. İlk olarak saçınıza saç tebeşiri uygulayacağınız kısmı su ile nemli hale getirmeniz gerekmektedir.
  2. Saçları su akmayacak kadar ıslattıktan sonra taramalı ve saçınızdaki tüm dağınıklığı gidererek düz bir zemin hazırlamalısınız.
  3. Saçınızı hazırladıktan sonra nemli bölgeye istediğiniz renkte saç tebeşirini ileri geri hareket ettirerek saçınıza renk aktarılmasını sağlamalısınız.
  4. Saçınızı boyadıktan sonra kurutma makinesi, fön, maşa, düzleştirici gibi ısı veren bir saç ürünü ile saçınıza boya sürdüğünüz yerin sabitlemeniz gerekir.

Belirtilen adımları takip etmeniz durumunda saç tebeşiri uygulamanız başarılı olacaktır. Bu noktada belirtilmesi gerekir ki, son adımdaki sabitleme işlemi saça şekil vermek için değil, saçtaki tebeşiri kalıcı hale getirmek içindir. Eğer saçınızı sabitlemezseniz, saç tebeşiri kıyafetlerinize bulaşabilir.

Saç Tebeşiri Nasıl Uygulanır

Saç Tebeşiri Nasıl Kalıcı Olur?

Saç tebeşiri uygulamanızın daha uzun süre boyunca saçınızda kalmasını istiyorsanız, saçınıza uygulama sonrasında su değirmemeniz gerekmektedir. Saç tebeşiri nasıl kalıcı olur diye düşünen bireyler, saça su değmesi durumunda boyanın hızlı bir şekilde geçeceğini bilmelidir. Bu nedenle saçınızda saç tebeşirinin kalması için kullanmak istediğiniz süre boyunca saçlarınızı yıkamamanız tavsiye edilmektedir.

Saç tebeşirinin saçtaki kalıcılığını arttırabilmek için saç tebeşirini saçınıza sürdükten sonra mutlaka saçınızı ısı ile sabitlemelisiniz. Kalıcılığı daha da arttırabilmek için saç tebeşiri uyguladığınız alana saç sabitleyici sprey uygulayabilirsiniz. Ancak kalıcılık için yaptığınız bu işlemler, yalnızca saçınızı yıkayana kadar devam edebilecektir.

Saç Tebeşiri Ne Kadar Süre İçinde Çıkar?

Saç tebeşiri kullanmak isteyen bireyler, saç tebeşiri ne kadar süre içinde çıkar sorusuna da cevap aramaktadır. Saç tebeşiri, saçta en fazla 4 gün kalabilmektedir. Zira saçınıza su değdirmeyecek olsanız dahi, ter ve dış etkenlere bağlı olarak boyanın pigmentinde azalmalar görülebilir. Bu nedenle saç tebeşirini daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, mutlaka saçınızı yıkadıktan sonra tekrar uygulama yapmalısınız.

Saç Tebeşiri Zararlı Mı?

Saçında değişiklik yapmak isteyen bireyler, saç tebeşirinin zararlı olup olmadığını da merak etmektedir. Saç tebeşiri zararlı mı sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Zira her saç tebeşiri markası aynı içerikleri kullanmamaktadır. Bu noktada içerisinde az kimyasal barındıran saç tebeşirlerini tercih etmeniz tavsiye edilmektedir.

Saç tebeşiri kullanımından olumsuz etkilenmemek için saç diplerinize bu tebeşiri sürmemeniz oldukça önemlidir. Buna ek olarak saçlarınızın kurumasını istemiyorsanız, saç tebeşirini 1 günlük kullanmalısınız. Uzun süre boyunca saçınızda saç tebeşirinin olması, saçınızın hava almamasına ve kuruyup kırılmasına sebebiyet verebilir. Bu hususlara dikkat ederek uygulama yaparsanız, saç tebeşiri saçınıza büyük zararlar vermeyecektir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir