Süt Kaymağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Süt kaymağının cilde faydaları nelerdir?

Süt kaymağı, sütün üzerine yer alan sarı renkli yağ tabakasına denilmektedir. Çoğu kişinin sevmediği ve yemeden direkt olarak çöpe attığı kaymak, mutfakta birçok alanda kullanıldığı gibi süt kaymağının cilde faydaları bir o kadar fazladır. Süt kaymağı evde kullanıldığı gibi endüstri alanında da krema gibi besinlerin üretiminde kullanılmaktadır.

Süt Kaymağı Nedir?

Süt kaymağı, yağlı kalın bir tabaka şeklinde sütün üzerinde biriken sarı katmandır. Eski zamanlardan beri birçok yemeği lezzetlendirmesinde kullanılmasının yanında cilt güzelliği için de bulunmaz nimetler arasında yer almaktadır.

Süt kaymağının cilde faydaları ile birlikte cildin daha hoş bir görünme kavuşmasına yardımcı olduğu gibi cilt sağlığının korunmasına da büyük katkı sağlamaktadır. Yemek amaçlı süt kaymağını kullanmak istemeyenler güzellik amaçlı kullanıp güzelliklerine güzellik katabilirler.

Süt Kaymağı Nasıl Yapılır?

Süt kaymağını nerede kullanacakları kişilerin tercihine bağlı olan bir durumdur. Kişiler isterlerse süt kaymağına krema da ekleyerek pasta ve keklerde kullanabilirler, isterlerse de süt kaymağının cilde faydaları açısından kullanabilmektedirler.

Her ne amaçla olursa olsun süt kaymağı elde etmek isteyenler bunu nasıl ve ne şekilde yapacaklarını merak etmektedirler. Süt kaymağını yapmak oldukça kolaydır. Kaynaması için ocağa alınan süt kaynamaya başladığında altı kısılıp bir süre bu şekilde kaynaması sağlanmalıdır.

Sütten kaymak alabilmek için sütün ocakta olduğu süre boyunca kesinlikle karıştırılmaması gerekmektedir. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kaynayan süt altı kapatılarak soğumaya bırakılmalıdır. Soğuyan sütün üzerinden kaymak zarar verilmeden alınarak bir kaba konulmalı ve buzdolabında 1 gece bekletilmelidir.

Bir gece buzdolabında bekleyen kaymak kullanılmaya hazır olacaktır. Kişiler tercihleri doğrultusunda kaymağı istedikleri şekilde kullanabilirler.

Süt kaymağının cilde faydaları nelerdir?

Süt Kaymağının Cilde Faydaları

Süt kaymağı cilt bakımında kullanılan en doğal besinlerden biri olmaktadır. Cilt bakımı kullanılan birçok bakım ürününde yoğun kimyasal bulunmakta bu da sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Hem sağlığını korumak isteyenler, hem de güzelliklerini en doğalından sağlamak isteyenler süt kaymağından faydalanabilirler.

1.     Doğal Nemlendirici Görevi Görür

Süt kaymağının cilde faydaları hususunda en önemli konulardan biri ciltte nem dengesini sağlayarak cildin istenilen neme ulaşmasını sağlamaktır. Süt kaymağının içerisinde farklı besinler yer almakta bu besinler cildin derinlerine inerek cildi beslemektedir.

2.     Ciltte Koyu Leke Gidericidir

Birçok kişi yüzlerindeki koyu lekelerden şikayetçi olmaktadır. Bu koyu lekelerden doğal yollarla kurtulmak isteyenler süt kaymağını yüzlerine sürerek bir süre sonra yüzlerini yıkadıklarında bu işlemden fayda gördüklerini fark edeceklerdir. Yapılan işlemden fayda alınabilmesi için günde birkaç kere bu işlemin tekrarlanması ve ara vermeden bir süre devam edilmesi gerekmektedir.

3.     Cildi Yumuşatmaya Yardımcı Olur

Süt kaymağının cilde faydaları arasında en dikkat çekenlerden bir de cilde yumuşatma özelliğine sahip olmasıdır. Cilt üzerindeki ölü hücreleri temizleyerek cildi istenmeyen lekelerden ve yağlardan arındırır. Ciltte doğal bir görünüm ve parlaklık sağlar.

4.     Cilde Temizler Egzamalara Fayda Sağlar

Cilt üzerindeki akneler, sivilceler ve lekeler kimsenin görmek istemediği durumlar arasında yer almaktadır. Güzellik merkezlerine çok para vermek istemeyenler süt kaymağı yardımıyla neredeyse hiçbir masrafa girmeden ciltlerini temizleyebilmektedirler.

Cilt temizliği yanı sıra egzama ile uğraşanlar da süt kaymağını gerektiği gibi uyguladıklarında bu şikayetlerinin azaldığını fark edeceklerdir.

5.     Kırışıklıkları Giderir Yaşlanmayı Geciktirir

Süt kaymağının nemlendirici özelliğe sahip olması nedeniyle cilt üzerindeki gözeneklerin sıkılaşmasına fayda sağlar. Bu da cilde kırışıklıkların giderilerek yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkmasını sağlar.

Süt kaymağı içerisinde birçok vitamin ve mineral yer almaktadır. Bu vitamin ve mineraller cildin istediği besine kavuşmasını sağlar. Zeytinyağı ile kaymak karışımı hazırlanacak olan maske cildin kimyasallardan uzak bir şekilde temizlenmesine ve beslenmesine büyük katkı sağlar.

6.     Bronzluğun Giderilmesine Yardımcı Olur

Süt kaymağının cilde faydaları oldukça cilt için büyük bir öneme sahiptir. Güneş ışığına fazla maruz kalındığında cilt bronzlaşmaya başlayacaktır. Çoğu kişi bu durumdan memnun olsa da bazı kişiler için bu durum istenmeyen bir durum olmaktadır.

Süt kaymağı güneşe bağlı olarak oluşan bronzlaşmanın giderilmesinde oldukça etkili bir yoldur. Kaymak içerisindeki besinlerin bir özelliği cildi beyazlatması olduğundan bu konuda şikayeti olanlar süt kaymağının bu özelliğinden faydalanabilirler.

7.     Ciltte Pürüzsüz Bir Görünüm Sağlar

Süt kaymağının cilde faydaları o kadar çoktur ki, bu faydalardan biri de cildi pürüzsüz bir görünüme kavuşturması olmaktadır. Bazı ciltler cilt üzerindeki sivilce ve yara gibi durumlarda bağlı olarak daha pütürlü olabilmektedir. Süt kaymağı cildi daha pürüzsüz bir hale getirdiği gibi cilt üzerindeki yaraların iyileşmesinde büyük katkı sağlar.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir