Ayak Maskesi Nedir ve Ayak Maskesi Nasıl Kullanılır?    

Ayak Maskesi Nedir

Ayak maskesi, bir peeling etkisi gösteren ve cilt dokusunun yenilenmesini sağlayan bir maske türüdür. Ayaklara uygulanan ayak maskesi, sertleşmiş ayak derisini dökerken derinin yenilenmesini sağlar ve bazı maskelerde eski deride dökülme meydana gelir. Ayağın derisini ölü derilerden arındırır ve bakım etkisi verir.

Bazı ayak maskeleri nemlendirme uygularken derinin yumuşamasına yardımcı olmaktadır. Ayak maskesi gittikçe popülerliğini arttırmaktadır ve birçok marka bu akımın içine katılmıştır.  Bu markalardan bazıları, Missha ayak maskesiSkinlite ayak maskesi, Cettua ayak maskesi, Beauty Food ayak maskesi, Rossman ayak maskesi gibi birçok marka bu ayak maskelerini çıkartmıştır. Ayak maskesi düzenli kullanım sonucunda ciddi derecede yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır. Kimyasal kullanmadan ayak maskesi yapmak istiyorsanız doğal tariflerle oluşturulan maskeler mevcuttur.

Soyulan Ayak Maskesi Nasıl Kullanılır İçerisinde Ne Vardır?

Soyulan ayak maskesi modelleri, diğer ayak maskelerinden farklıdır ve eski derinin dökülmesini sağlar. Bu tarz maskelerin kullanım şekli şöyledir.

  • İşlem öncesinde mutlaka ayaklarınızı yıkamanız ve temiz olması gerekmektedir.
  • Genel olarak 3 parçadan oluşan maske sağ ayak ve sol ayak için poşet şeklinde bir çorap bulundurur. Çorap şeklinde poşetlerin içerisine solüsyon döküldükten sonra ayaklara geçirilir ve bağlama yerlerinden çıkmaması için bağlanır.
  • Çoraplarınızı bu şekilde 1-1,5 saat beklemesi ve sonra ayaklarınızı bol suyla durulamanız gerekiyor.
  • Ayak maskesi uyguladıktan sonra ayaklarda bir dökülme görülebilir kesinlikle zorlamadan ayaklarınızı hafifçe keselemeniz önerilmektedir.
  • Bazı ayak maskelerinde ölü deri tabakası 4-6 gün sonra ortaya çıkar ve 2 hafta sonra tamamen soyularak yumuşak ve nemli olmasını sağlar.

Ayak Maskelerinin Yan Etkileri

Ayaklarınızın yenilenmesi ve yumuşaması her ne kadar güzel olarak görünse de yan etkileri veya alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Ayak maskelerinde bir yan etki görülmesi durumunda bol suyla yıkanıp doktorunuza görünmelisiniz. Bunun dışında bazı yan etkileri ve yapılmaması gereken şeyler şunlardır, aşağıdaki semptomları görürseniz mutlaka kullanımı durdurulması ve bir dermatoloğa başvurulması gerekir.

  • Kızarıklık, şişme veya tahriş gibi durumlarda veya bunlar güneş ışığında oluyorsa.
  • Maske kullanımı sırasında veya sonrasında acı veriyorsa kullanmayın ve kesinlikle egzama gibi bölgelere kullanmayın. Kullanımdan sonra acı hissi ve egzama olması durumlarında alerjik reaksiyon olmuş olabilir.
  • Gözle teması kesinlikle olmaması gerekir, olması halinde derhal su ile yıkayın.
  • Bebeklerin ve çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutulmalı ve kullanıldıktan sonra direk ikinci defa kullanılmamalı.
  • Ayak maskesini başka bir madde ile birleştirerek kullanılmamalı.

Ayak Maskesi Nedir ve Ayak Maskesi Nasıl Kullanılır?    

Ayak Maskesi Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Ayak maskeleri ve yüz maskelerinde aşırıya kaçmak gözeneklerinizin tıkanmasına ve hatta iltihaplanmasına sebep olabilir Bunun dışında derinizde sürekli yanma ve aşırı nemlendirmeden dolayı sıkıntılar çıkabilir. Ayrıca sık kullanım sonucunda cilt lekeler gibi sorunlar çıkabilir. Vücudunuzun arada yağa ve kirede ihtiyacı olur çok fazla temiz olması ve nemlendirilmesi zararlı olabilir. Nemlendirici içerikli olmayan soyulabilir maskeler, kil maskeleri, saf kömür tarzında yanan maskelerini çok fazla uygulamak tahrişlere ve cilt kuruluğuna neden olur. Cilt yapınız bozulabilir ve cildinizin derisi incelebilir buda fazladan hassasiyet ve sorunları beraberinde getirir.

Doğal Ayak Maskesi Tarifi

Kimyasal markalar yerine evde kendi ayak maskenizi yapabilirsiniz birçok malzeme ile farklı farklı maskeler yapabilirsiniz. Ayağınız için kullanabileceğiniz maske çeşitlerinden bazıları, Aspirinle yapılan ayak maskesi, yoğurtlu ayak maskesi, karbonat ayak maskesi, limonla yapılan ayak maskesi, esantiyel yağlar ve çaylarla yapılan doğal maskeler. Önereceğimiz maske tarifi tamamen doğal ve içerisine hiçbir şekilde kimyasal girmemektedir. Evde uygulanacak doğal ayak maskesi için gerekenler şu şekildedir,

  • Bir kâseyulaf unu kullanılır, başka un kullanımı maskeniz için önerilmemektedir.
  • Yarım bardak kahverengişeker, toz olarak kullanılması önerilir.
  • Bir çorba kaşığılimon suyu sonradan katılır.
  • Bir çorba kaşığızeytinyağı ayağınızın nemi için katılır.
  • Bir yemek kaşığıkestane balı son olarak tarifinize eklenir.
  • Tüm bu tarifler sırasıyla karıştırılır fakat yulaf ile şeker mutfak robotu ile karıştırılmalıdır.
  • Diğer malzemelerle beraber hepsi eklenir ve tekrar karıştırılır.
  • Ayağınıza uygun bir poşet veya torba kullanabilirsiniz. İki ayağınız için kullanacağınız poşetlerin içine karışımı eşit bir şekilde bölerek dökün.
  • Ayağınızı poşetlere geçirdikten sonra 10 dakika bekletin ve su ile durulayın.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir