Saç Toneri Nedir?

Saç Toneri Nedir?

Saç toneri, saçlarınızın rengini açtığınızda renk eşitlemek ve küllü bir ton yakalamak için kullanılır. Saçlarınızı, saç renginizden daha açık bir renge boyayacağınızda platine kadar açarak boyayacağınız rengin altına bir baz oluşturmalısınız. Böylece boyayacağınız rengi sağlıklı ve canlı bir şekilde tutturmuş olursunuz. Saçlarınızın doğal rengi sarı tonlarındaysa ve siyah, kahverengi gibi koyu tonlara boyayacaksanız bu işleme gerek yoktur. Ancak saçlarınızı mavi, pembe, mor, yeşil gibi farklı renklere ya da bakır gibi kızıl tonlara boyayacaksanız saçlarınızı açmalısınız. İşte bu noktada saç toneri devreye girmektedir.

Saç renginizi oryal yardımı ile açtığınızda, saçınızda turuncu yansımalar ve lekeler kalabilir. Bu sıcak tonları nötr hale getirmek için saç toneri kullanmalısınız. Saç toneri birçok markada bulunmaktadır ancak biraz tuzlu fiyatlara satılırlar. Saç tonerleri gri-beyaz bir tonda platin sarısı elde etmenizi sağlarlar. Aynı zamanda mor şampuan da kullanabilirsiniz ancak bir iki kullanım için bir kutu şampuan almak istemeyebilirsiniz. Bütçe dostu saç toneri tarifimizle evinizde saçlarınızı güzelleştirebileceksiniz.

Saç Toneri Nedir?

Saç Toneri Nasıl Yapılır?

Neredeyse hepsi evinizde bulunan birkaç malzeme ile saç toneri elde edebilirsiniz. Saçlarınızı yakmadan ve yıpratmadan renk tonunu eşitlemek istiyorsanız saç toneri tam size göre. Peki, saç toneri nasıl yapılır?
Evde yapılabilecek olan saç tonerinin malzemeleri şu şekilde:

  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı saç kremi
  • 2 damla kırmızı gıda boyası
  • 4 damla mavi gıda boyası
  • Eğer bu karışımın saçlarınıza yetmeyeceğini düşünüyorsanız malzemeleri ikiye katlayarak saç tonerinizi artırabilirsiniz.

Saç Toneri Nedir?

Saç Toneri Nasıl Hazırlanır ve Uygulanır?

Evde hazırladığınız saç tonerini saçlarınıza uygulamak ve sonuç almak çok kolay. Öncelikle saçlarınızın temiz ya da kirli olmasının bir önemi olmadığını söylemeliyiz. Saçlarınızın kuru olması saç tonerini uygulamanız için yeterlidir. Daha sonra şu adımları sırasıyla takip ediniz:

  • Bir su bardağı suyu ve iki yemek kaşığı sirkeyi birleştirin. Ardından kuru saçlarınızı bu karışımla ıslatın. Fazla ıslaklığı havlu yardımı ile alın.
  • Kırmızı ve mavi gıda boyalarını belirtmiş olduğumuz ölçüler doğrultusunda saç kremi ile karıştırın.
  • Daha sorunlu olan bölgelere daha yoğun sürerek hazırlamış olduğunuz saç tonerini tüm saçınıza uygulayın.
  • Yarım saat ile iki saat arasında karışımı saçınızda bekletebilirsiniz.
  • Beklediğiniz süre tamamlandığında önce sadece suyla saçınızı iyice arındırın.
  • Son olarak saçınızı şampuanlayın ve tekrar durulayın.
  • Bütün adımları doğru takip ettiğinizde saçınızdaki turuncu yansımalar hafifleyecek, saçınız boyamak istediğiniz renge hazır olacaktır. Eğer tam olarak istediğiniz sonucu aldığınızı düşünmüyorsanız bir sonraki gün aynı tarifi bir kere daha uygulayabilirsiniz.

Saç Toneri Zararlı mıdır?

Saç toneri, saç boyama ve açma işlemlerinden daha zararlı değildir. Verdiğimiz tarifte kullanılan gıda boyası, yenilebilir olması ile diğer saç tonerlerinden biraz daha masum bir içeriğe sahiptir. Ancak saç derinizde egzama gibi deri hastalıkları varsa saçlarınızı boyamanız da doğru olmayacağından sizin için zararlı olabilir. Ayrıca hamile iseniz de doktorunuz saç boyatmanızı tavsiye etmeyebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir