Scrub Nedir? Scrup Ne İşe Yarar?

featured

Son zamanlarda cilt bakımı trendlerinde büyük bir değişiklik yaşanmaktadır. Bu bakım trendleri sayesinde hayatımıza giren bakım tür ve ürünlerinden bir tanesi de scrublardır. Scrub ne demek sorusuna yanıt arayan bireyler, Türkçe karşılığı ovalamak ve fırçalamak olan bu terimin cildi ölü derilerden arındırarak pürüzsüz hale getirmek için uygulanan bir bakım olduğunu bilmelidir.

Scrub Çeşitleri

Scrub, içerisinde hassas bir bakım sağlayan küçük partiküllerden oluşan krem benzeri bir üründür. Bu ürünler, farklı çeşitlerde üretilmektedir. Bu çeşitler, scrub ürünlerinin hangi bölgeye kullanılacağına bağlı olarak değişmektedir. Scrub çeşitleri şunlardır:

  1. Yüz scrub
  2. Ayak scrub
  3. Vücut scrub

Yüz Scrub

Vücudun en hassas bölgelerinden olan yüz için tasarlanan bu scrub çeşidi, yüzün pürüzsüz bir hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Scrub krem halinde üretilen yüz scrub ürünleri; siyah nokta, leke, pullanma gibi yüz sorunlarının giderilmesine yardımcı olmakta ve bunun yanı sıra yüzde parlak bir etki yaratmaktadır.

Ayak Scrub

Ayak scrub, ayak bölgesindeki çatlama, sertleşme, mantar gibi sorunların giderilmesini sağlamaktadır. Ayak scrub ürünleri genellikle daha sert bir yapıdadır. Bu sayede ayaklarda görülen sorunlar kısa sürede giderilebilmektedir.

Vücut Scrub

Pek çok insanın tercih ettiği vücut scrub ürünleri, yüz dışında tüm vücuda uygulanabilmektedir. Özellikle bacak bölgesi için tercih edilen bu scrub türü kıl dönmesi, batık, pullanma, selülit gibi sorunların ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Scrub Nedir? Scrup Ne İşe Yarar?

Scrub Nasıl Kullanılır?

Daha pürüzsüz bir vücuda sahip olmak isteyen bireyler, scrub ürünlerinin nasıl kullanıldığını merak etmektedir. Scrub, banyo esnasında kullanılan bir bakım ürünüdür. Haftada 1 defa kullanılması yeterli olan scrub uygulaması aşağıda belirtilmektedir.

  1. Banyoya girdikten sonra scrub uygulayacağınız alanı su ile ıslatınız.
  2. Uygulama alanına yetecek miktarda scrub ürününü elinize alınız.
  3. Daha sonra oval hareketler ile masaj yapınız.
  4. Masaj yaparken scrub içerisindeki tüm partiküller eriyene kadar işleminize devam ediniz.
  5. Parçacıklar eridikten ve scrub pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra uygulama yaptığınız alanı ılık suyla iyice durulayınız.

Bu 5 adım sayesinde ölü derilerinizden kurtulabilir, lekelerinizi giderebilir, batıksız bir cilde erişebilirsiniz. Ancak scrub ürünlerini haftada en fazla 1 defa kullanmanız tavsiye edilmektedir. Aksi halde cildinizde tahrişler meydana gelebilir.

Evde Scrub Nasıl Yapılır?

En popüler bakım trendini maliyetsiz bir şekilde denemek isteyenler, scrub yapımı konusu üzerine araştırmalar yapmaktadır. Scrub yapımı oldukça kolaydır. Bu noktada scrub etkisi gösterecek iri taneli şeker veya tuz kullanabilmeniz mümkündür. Scrub ürününüzü besleyici ve kremsi bir hale getirebilmek için ise vücut kremi ya da istediğiniz bitkisel yağları kullanabilirsiniz. Evinizdeki malzemeler ile hazırladığınız scrubı haftada 1 defa uygulayarak gözle görülür bir farka şahit olabilirsiniz.

Scrub İle Peeling Arasındaki Fark Nedir?

Scrub, son dönemlerde hayatımıza giren bir terim olsa da peeling işlemi ile karıştırılabilmektedir. Scrub peeling farkı, hem uygulama amacı hem de uygulama şekli ile birbirinden ayırt edilebilmektedir. Scrub, haftalık kullanılabilen ve yumuşak parçacıklar içeren bir tür kremdir. Ancak peeling daha sert parçalar içermekte ve ayda 1 defa uygulanabilmektedir. Zira peeling işlemindeki ana amaç, derinin soyulmasını sağlamak ve yeni cilt hücrelerinin oluşmasını desteklemektir.

Scrub yüzeysel bir temizlik sunmakta ve hassas cilde sahip bireylerin kullanımına uygun olmaktadır. Ancak peeling adı verilen işlemlerde hassas ciltler büyük ölçüde tahriş olabilmektedir. Scrub ve peeling, hem uygulama hem de kullanılan bakım ürünü açısından birbirinden ayrılmaktadır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir