Son 3 yıl içinde çıkan IMDb’de en yüksek puanlara sahip en iyi 10 film

en iyi 10 film

Her yıl birbirinden sürükleyici konulara sahip yüzlerce film beyazperdede izleyiciyle buluşuyor. Bazıları izleyiciler tarafından beğenilmeyip tozlu raflarda yer buluyor bazıları ise hikayesi ve çekimleri ile izleyiciyi etkisi altına alıyor. Eğer siz de bu filmleri merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız son 3 yılın içinde çıkan IMDb’de en yüksek puanlara sahip en iyi 10 film listemiz tam size göre.

10. Ford v Ferrari – 2019 (IMDb: 8.1)

Amerikalı otomotiv tasarımcısı Carroll Shelby ve İngiliz yarış arabası sürücüsü Ken Miles, Amerikalı tasarımcılar ve mühendislerden Ford için yeni bir yarış arabası yapmalarını ister. Bu gözüpek ikili, yıllarca pistlerin şampiyonu ünvanını koruyan Ferrari’yi 1966 Le Mans Dünya Şampiyonasında alt etmek için bir yandan fizik yasalarıyla diğer yandan ise kurumsal çatışmalarla mücadele etmek zorundadır.

9. Klaus – 2019 (IMDb: 8.1)

Kaydolduğu posta akademisinin en tembel öğrencisi olarak tanınan Jesper, Kuzey Kutup Darisi’nde yer alan Smeerensburg’a yeni postacı olarak atanır. Çalışma şartlarında dolayı tam pes edecekken burada el yapımı oyuncaklarla dolu bir evde yalnız başına yaşayan gizemli marangoz Klaus ile tanışır. Postacı olan Jesper evdeki oyuncakların başkalarına dağıtılması için Klaus ile anlaşma yapar. Dünyanın en mutsuz yeri olan Smeerensburg’u yeniden yaşanabilir bir hale getirmeye çalışan ikili, karşılarına çıkan zorluklarla baş etmek zorundadır.

8. Dune – 2021 (IMDb: 8.1)

Film, ailesinin ve halkının geleceğini garanti altına almak için evrendeki en tehlikeli gezegene seyahat etmesi gereken, kavrayışının ötesinde büyük bir kaderin içine doğmuş zeki ve yetenekli bir genç adam olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Kötü güçler gezegenin var olan en değerli kaynağın münhasır arzı üzerinde çatışmaya girerken, yalnızca korkularını yenebilenler hayatta kalacak.

7. 1917 – 2019 (IMDb: 8.2)

Filmde, Komutanların önderiğilindeki bir alay, düşman topraklarının derinliklerinde savaşmak için toplanmaya başlarken, zamana karşı yarışmak ve 1.600 askerin kendilerini bekleyen ölümcül bir tuzağa düşmesini engelleyecek bir mesaj iletmek üzere görevlendirilen Blake ve Schofield isimli iki askerin hikayesi anlatılıyor.

6. The Father – 2020 (IMDb: 8.2)

Anthony Hopkins. Olivia Colman ve Mark Gatiss’in başrolü paylaştığı filmde, Anthony yaşlandıkça kızı Anne’den gelen yardımları kabul etmemeye başlar. Artık eskisi gibi yaşayamadığı ve içinde bulunduğu durumu anlamlandırmaya çalışırken sevdiklerinden, kendi zihninden ve hatta gerçeklik algısından şüphe etmeye başlar.

5. Jai Bhim – 2021 (IMDb: 8.2)

TJ Gnanavel’in yönetmenliğini üstlendiği ve Hintli yıldız oyuncu Suriya’nın başrolünde yer aldığı film, polis tarafından kocası gözaltına alınan ve daha sonra kayıp ilan edilen hamile bir kadının yardım talebi için savaşan insan hakları avukatı Chandru’nun gerçek hikayesini anlatıyor.

4. Hamilton – 2020 (IMDb: 8.3)

Amerika’nın önde gelen kurucu babalarından biri ve ilk Hazine Bakanı Alexander Hamilton’ın gerçek hayatını konu eden biyografi türündeki filmi Orijinal Broadway kadrosuyla Richard Rodgers Tiyatrosu’ndan Broadway’de canlı olarak çekildi.

2. Avengers: Endgame – 2019 (IMDb: 8.3)    

Avengers: Infinity War’da Thanos’un sonsuzluk eldivenini ele geçirmesinin ardından arkasında bıraktığı büyük yıkımdan sonra, evren harap olmuştur. Galaksinin farklı yerlerinden gelen müttefiklerin de destekleriyle Avengers ekibi Thanos’u, yarattığı kaos ile birlikte yok etmek ve evrendeki nihai düzeni yeniden sağlamak için son büyük savaşları için bir kez daha bir araya gelir.

2. Parazit – 2019 (IMDb: 8.5)

Film, Kore’nin Seul kentinde bir binanın bodrum katı denebilecek bir evde yaşayan fakir ve umutsuz Kim ailesinin, refah seviyesi yüksek ve oldukça zengin Park ailesinin evlerinde çalışmaya başlayarak yaşadıkları hayata kurnazca sızmaya çalışmalarını anlatıyor.

1. The Joker – 2019 (IMDb: 9.3)

Arthur Fleck, gergin olduğunda kontrolsüz bir şekilde gülmesine neden olan ve genellikle onu kötü durumlara sokan bir akıl hastalığından muzdarip stand-up komedyenidir. İşinde pek iyi olduğu söylenemeyen Arthur’un tek istediği başkaları tarafından kabul görmek olsa da, neredeyse tüm insanlar tarafından dışlanıp, hor görülür. Günün birinde acımasızca dövülen ve ilaç tedavisi sonlandırılan Arthur’un hayatı kontrolden çıkarak sanrıla, şiddete ve anarşiye dönüşmeye başlar ve sonunda bu yolculuk onu ikinci kişiliği ‘Joker’ ile yüz yüz getir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir