Soykırım Belgeselleri

featured

Soykırım belgeselleri dendiği zaman en çok ön plana çıkan belgesellerin başında holocaust belgeselleri gelmektedir. Hitler’in Yahudi soykırımı olarak bilinen holocaust soykırımı sonucunda yaklaşık olarak 10 milyon Yahudi, Nazi kamplarında öldürülmüştür. Soykırım belgeselleri içinde en çok izlenen ve en çok belgesele sahip olan holocaust belgeselleri İsrail- ABD yapımı olarak piyasaya sürülmüştür. Youtube üzerinden kişiler holocaust belgeselleri izleyerek dönem hakkında detaylı bilgilere erişebiliyorlar. Aynı zamanda holocaust soykırımıyla ilgili piyasaya birçok yabancı filmde bulunmaktadır. Bu filmler;

Schindler’ List,

Life is Beautiful,

Pianist,

Çizgi pijamalı çocuk,

Yukarıdaki 4 filmde birçok sayıda Oscar ödülü almış filmler arasında yer almaktadır. Belgesel kategorisinde ise birçok farklı sayıda belgeseller bulunmaktadır.

Holocaust Belgesellerini Nereden İzleyebilirim?

Kişiler Yahudi soykırımı hakkında detaylı bilgiler öğrenmek istiyorlarsa holocaust belgesellerini izlemeleri gerekiyor. Böylelikle daha aktif bilgiler öğrenerek dönemsel koşulları daha iyi anlayabileceklerdir. Youtube platformu üzerinden holocaust belgesellerini hızlı bir şekilde izleyebilirsiniz. Amerikan- İngiliz ve İsrail yapımı birçok sayıda holocaust belgesi bulunuyor. Bu belgeseller tarihe ışık tutan aydınlatıcı belgesellerdir. Dönemi en iyi şekilde kavramınızı sağlayarak dönemsel koşullara göre tarihi değerlendirmenize olanaklar tanıyorlar.

Aynı zamanda belgesellerde Nazi kamplarında yaşanan vahşeti de görebilirsiniz. Hitler’in en çok Yahudi soykırımı yaptığı kampların başında Polonya kampları gelmektedir. Polonya’da bulunan Nazi kamplarında birçok Yahudi çoluk, çocuk, yaşlı demeden katledilerek soykırıma uğramıştır.

Holocaust Belgesellerinden Neler Öğrenebiliriz?

Tarihe ilgili olanlar için 2. Dünya savaşı yılları oldukça etkileyici bir dönemi kapsamaktadır. Bu dönemde gerçekleşen insanlık utançlarından birisi de hiç şüphesiz ki holocaust soykırımıdır. Faşist Nazi Almanya’sı döneminde birçok Yahudi toplama kamplarında öldürülerek soykırıma uğramışlardır. Bu dönem hakkındaki en kapsamlı ve detaylı bilgilere holocaust belgeselleriyle erişebilirsiniz. Bu belgeseller sizlere dönemin koşullarını en etkili ve detaylı olarak sunmaktadır. Böylelikle dönemsel koşulları daha iyi analiz ederek, daha iyi anlamanıza olanaklar tanınmış olacaktır.

Hitler dönemine dair geniş kapsamlı bilgilere de holocaust belgeselleriyle erişebileceksiniz. Bu belgesellerin hepsi günümüzde Youtube platformunda bulunmaktadır, hem de yüksek çözünürlüklü bir şekilde bulunuyor. Böylelikle dönemsel koşulları en iyi şekilde analitik bağlamda değerlendirerek tarihe tanık olmuş olacaksınız.

Holocaust Belgeselleri Hangi Dilde Veriliyor?

Holocaust belgeselleri günümüzde İngilizce ağırlıklı olarak piyasaya sürülmüş olsalar da Türkçe dublaj seçenekleri bulunmaktadır. Youtube platformu üzerinden kişiler Türkçe dublaj izleme seçenekleriyle belgeselleri Türkçe olarak izleyebiliyorlar. Aynı zamanda bu belgeseller birçok film sitesinde bulunmaktadır. Film siteleri üzerinden de belgeselleri izleyebilirsiniz. Belgesellerde o dönemde soykırıma maruz kalarak kurtulmuş olan kişilerin röportajlarını izleyebilirsiniz. Böylelikle birinci tanık ağızdan soykırım dönemiyle ilgili en geniş kapsamlı bilgilere erişmiş olacaksınız.

Faşist Almanya’nın uygulamış olduğu soykırım sürecini en etkili ve detaylı bir şekilde öğrenerek dönemsel koşulları analiz edebileceksiniz.

Holocaust Katliamında Sağ Kurtulanlar Var Mı?

Holocaust soykırımından günümüzde sağ kurtulan kişiler bulunmaktadır. Bu kişilerin birçoğu o dönemde Almanya’dan kaçarak bugünkü İsrail topraklarına gelmişlerdir. Ancak yaklaşık olarak 10 milyon kişi bu süreçte hayatını kaybetmiştir. Bu durumda günümüz İsrail Cumhuriyetinin nüfusunun oldukça önemli bir bölümüne tekabül etmektedir. Katliamdan sağ kurtulanlar holocaust belgeselleri vasıtasıyla sesini tüm uluslararası dünyaya duyurmayı başarmıştır.

Hatta bazı kişiler en yakın aile üyelerinin bu dönemde ölümüne şahitlik yapmışlardır. Bu durum son derece üzücü bir durumdur, holocaust belgeselleri duygu yükümlülüğü olan belgesellerdir. 1939 ile 1945 yılları arasında meydana gelen soykırım döneminin en ayrıntılı şekilde sunulduğu belgeseller olarak ön plana çıkmaktadır.

Holocaust Belgeselleriyle Tarihe Tanıklık Edin!

Holocaust belgeselleri tarihi belgeler eşliğinde sunulan belgeseller olarak ön plana çıkmaktadır. Belgesel sürecinde tarihe tanıklık ederek dönemin koşullarını en etkili şekilde anlayabileceksiniz ve kavrayabileceksiniz. Holocaust insanlık suçu bir dönemi kapsamaktadır. Tarihin en büyük insanlık suçu olarak kabul edilen holocaust soykırımını belgeseller eşliğinde daha iyi anlayabilecek ve daha iyi analiz edebileceksiniz. Holocaust belgeselleri 60 dakika ilçe 90 dakika arasında değişkenlikler göstermektedir.

Dönemi iyi bir şekilde kavrayabilmeniz için dünyaca ünlü tarih profesörleri de belgesellerde bulunmaktadır. Böylelikle sizlere en ayrıntılı şekilde holocaust soykırımını anlatmış oluyorlar. Siz de Youtube platformu üzerinden holocaust soykırımı belgesellerini izleyebilir ve tarihe tanıklık edebilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir