Sudoku Nedir

featured

Son yılların en popüler oyunlarından birisi de sudoku oyunudur. Standart olarak bir karenin 9 x 9 boyutlara bölünmesi ve her birim sütuna 3 x 3’lük karelerin her birine birden dokuza kadar sayıların birer kere yazılarak tamamlanması gereken bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu oyun günümüzde zeka oyunu olarak biliniyor.

Nasıl Oynanır?

Oyunun oynanış biçimi son derece kolaydır. Birinci olarak yatay düzlemde yer alan bir sıraya, aynı sayıyı bir defa kullanarak birden dokuza kadar sayıları yazabilirsiniz. Aynı kural dikey düzlem içinde geçerli oluyor. Soldan sağa şekilde olduğu gibi yukarıdan aşağıya aynı sayıları bir defa kullanma hakkınız vardır. Sudoku oyun arenasında 3 x 3’lük küçük karelerden dokuz adet bulunmaktadır. Son kural olarak ise bütün 3 x 3’lük kareye de birden dokuza kadar sayıları sadece birer kere kullanarak yerleştirme hakkınız bulunuyor. Sudoku oyununu oynamanın temel normları bu şekildedir.

Yukarıdaki kurallara uyarak oyunu oynamanız gerekir. Kurallarda hata yapmanız durumunda oyundan elenirsiniz. Sudoku çözerken birinci olarak en çok tekrarlayan sayılara bakınız. Daha sonrasında ise yapmanız gereken işlem 3 x 3’lük kareleri birer birer ele almalısınız.  Son kısımda ise sudoku çözmenin en püf noktası dikey ve yatay düzlemlere bakmaktır. Böylelikle sudoku bulmacasını daha kolay bir şekilde çözmüş olursunuz. Sudoku bulmacanızı yukarıdaki etmenlere bağlı olarak daha kolay ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.

Sudoku Nereden Bulunabilir?

Sudoku oyunu zeka oyunları arasında en çok sevilen ve en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Oyunu bu derece popüler yapan en önemli unsurların başında hiç şüphesiz ki oyunun derin düşünme stratejisine sahip olması gerekiyor. Bu oyunda başarılı olmak için stratejinizi ortaya koymanız gerekiyor. Ayrıca stratejilerinizi oyunun kuralları etrafında şekillendirmeniz gerekiyor. Aksi durumda stratejileriniz başarılı olmaz. Dolayısıyla oyun kurallarıyla stratejinizin birbiriyle bağlantılı ve ilişkili olması oldukça önemlidir. Böylelikle planlı bir şekilde oyunda başarıya gidersiniz.

Sudoku oyunu bulabileceğiniz birçok platform bulunuyor. Günümüzde pek çok bulmacanın ekinde sudoku oyununu bulabilirsiniz. Ayrıca DNR başta olmak üzere birçok kitapçıdan sudoku oyununa erişebilirsiniz. Ayrıca yanı sıra Google arama motoruna sudoku oyna yazarak online olarak oyunu oynayabilirsiniz. Oyunu erişeceğiniz daha birçok platform bulunuyor. Bu platformlardan birisi de Android ve ıos işletim sistemine sahip cihazların uygulama indirme marketleridir.

Google Play Store market üzerinden sudoku oyununu indirerek telefonunuza kurabilirsiniz. Böylelikle dokunmatik telefonlarınız üzerinden oyunu kolaylıkla oynayabilirsiniz. Sudoku oyunu günümüzde en çok oynan oyunlar arasında yer alıyor. Sudoku oyununu indirebileceğiniz bir diğer platformda apple store platformudur. Bu platform üzerinden de iphone cihazlarınıza oyunu indirebilirsiniz. Oyun hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız oyunun oynanış videolarını internetten izleyebilirsiniz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir