WhatsApp Web Nedir?

featured

WhatsApp web, bilgisayar üzerinden WhatsApp uygulamasına, giriş yapıldıktan sonra mesajlaşmayı yarayan, anlık mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp uygulaması tarafından sunulan, ücretsiz mesajlaşma ve görüntülü sohbet etmeye yarayan, hizmet türüdür. WhatsApp web uygulaması, akıllı telefonların, çevrimiçi haberleşme ve mesajlaşma ile ilgili işlemler için geliştirilmiş olan bir uygulamadır. Ayrıca görüntülü ve sesli olarak arama imkanı bulunmaktadır.

WhatsApp web uygulaması üzerinden, bilgisayara aktarmak üzere, ses dosyası, fotoğraf, belge paylaşımı gibi dosyaların daha kolay şekilde aktarılmasını sağlamaktadır. Mobil üzerinden kullanılan bu uygulama türü, bütün mobil uygulamalarda rahatlıkla kullanılır.

WhatsApp web uygulamasını kullanabilmek için, Android, İOS, Windows Phone gibi akıllı telefon kullanılması gerekmektedir. Bunun nedeni uygulama içerisinde yer alan verilerin, sistem üzerinden mobil ile bilgisayara aktarılmaktadır. WhatsApp web uygulaması içerisinde yapılan işlemleri bilgisayar ortamında işlem yapılarak görülmesini sağlar.

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

WhatsApp web kullanmak için yapılması gereken işlem, oldukça basit adımlarla gerçekleşmektedir. Bilgisayar üzerinden WhatsApp Web uygulamasını açarak üzerine tıklanmalıdır. Akıllı telefonla WhatsApp uygulamasına giriş yapılır. Bilgisayarın telefona bağlanması için birkaç saniye beklenmesi gerekir. Telefonun bilgisayar üzerinden WhatsApp Web uygulamasına bağlanması için, telefonun bilgisayarın yakınında olması gerekir. Telefonda bulunan, WhatsAPP uygulamasına girilerek, ayarlar sekmesi üzerinde yer alan, WhatsApp Web yazısına tıklanmalıdır.

Akıllı telefonlarda, WhatsAPP menü üzerinde sağ üst köşede bulunan, bağlı cihazlara tıklayarak, bilgisayara, QR kodunu okutulur. IPhone telefon kullananların yapması gereken işlem, telefonun WhatsApp uygulamasından, ayarlar sekmesi ile WhatsApp web uygulamasına dokunulması yeterli olacaktır.

Windows phone üzerinden WhatsApp uygulamasına geçiş yapmak için, WhatsApp menüler ve WhatsApp web uygulamasına girin. Son olarak telefon ekranında vulunan QR kodunu ekrana okutarak sisteme giriş yapın. WhatsApp Web uygulamasını bilgisayarınız üzerinden kullanmaya başlayabilirsiniz.

WhatsApp web uygulamasını kullanabilmek için internetin olması gerekmektedir. Telefonununuz veri tüketimini azaltmak için, wi fi ile giriş yapılması tavsiye edilir. WhatsApp web uygulaması ile ilgili yapılan işlem bittiği zaman, başkalarının WhatsApp uygulamasına girmesini engellemek için, işiniz bitiğinde çıkış yapmayı unutmayın. WhatsApp web ile whatsApp üzerinden, dünyanın her hangi bir köşesinden ücretsiz şekilde, görüntülü ve sesli mesajlaşma ile görüşme imkanı sunmaktadır. WhatsApp web üzerinden görüşme yapıldığı sırada, bağlantı kopuklukları yaşanmaması  adına, telefon ayarlar sekmesi üzerinden, WhatsApp masa üstü sekmesine basılır. Daha sonra tüm cihazlardaç çık seçeneğine tıklanarak, isteniler her yerden rahatlıkla konuşma sağlanır.

WhatsApp Web Avantajları Nelerdir?

WhatsApp web avantajları arasında birden fazla bilgisayara erişim yapma imkanı bulunur. Mesela diz üstü bilgisayar ve masa üstü bilgisayar üzerinden giriş yapma imkanı sunmaktadır. Telefonda bulunan verileri daha kolay şekilde bilgisayara aktarma imkanı olur. Telefonla ilgili işlem yapmakta zorlanan ve telefon klavyesini kullanma sorunu yaşayanların kurtarıcısı niteliğindedir.

Telefon üzerinden çalışmak daha çok dikkat eksikliğine neden olmaktadır. WhatsApp web sayesinde telefon üzerinden yapılması gereken işlem, bilgisayar üzerinden rahatlıkla yapılmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir