En İyi Dedektif Filmleri

En İyi Dedektif Filmleri

Dedektif filmi denince akıllara Sherlock Holmes gelir. Peki en iyi dedektif filmleri nelerdir? Sizin için derlediğimiz listeyi soluksuz izleyeceksiniz. Büyük gizemi çözmeye çalışırken de çok eğleneceksiniz. Dedektifiniz davada ilerledikçe ve yeni ipuçları buldukça sizler de hop oturup hop kalkacaksınız. Suç filmlerinin alt dalı olan dedektif filmleri işlenen suçu çözmeye çalışan zeki dedektif ve sadık yardımcısını konu alır. Fakat bazen polisiye ya da aksiyon ağırlıklı da olabilir. Hazırsanız mısırlar patlatılsın, pipolar ağızlara alınsın ve film başlasın!

Cinayet Davası İçeren En İyi Dedektif Filmleri

Dedektif filmlerinin çoğu işlenen bir cinayetin çözüm sürecini konu alır. İşte bir cinayet davası içeren en iyi dedektif filmleri:

En İyi Dedektif Filmleri

 

Doğu Ekspresinde Cinayet

Doğu Ekspresinde Cinayet, Agatha Christie’nin aynı isme sahip romanının sinema adaptasyonudur. Ünlü bir dedektif olan Hercule Poirot’un yolculuk ettiği trende bir yolcunun öldürülmesiyle dedektif işinin başına geçmek zorunda kalır. Trenin kara saplanmasıyla birlikte işler kızışır. Poirot elini çabuk tutmalıdır. Katilin geri dönmesi an meselesidir.

 

En İyi Dedektif Filmleri

 

Zodyak

Bir seri katilin yerel gazetelere ve polislere şifreli mesajlar göndermesiyle San Fransico’da işler karışır. Dava dedektiflerden gazetecilere herkesin odağı olmuştur. Herkesin aklıyla alay eden katili yakalamak o kadar kolay değildir. Bütün şehir için bir kâbus hâline gelen Zodiac katilinin kim olduğu sorusuna yanıt arayan gazetecilerden biri olan Robert Graysmith’in aynı isimdeki kitabından uyarlanmıştır.

Polisiye İçeren En iyi Dedektif Filmleri

Nabzı hiç düşmeyen polisiye temalı dedektif filmleri:

 

En İyi Dedektif Filmleri

 

Snowden

NSA’nın illegal gözetleme teknikleri çalışanlarından biri olan Edward Snowden tarafından sızdırılır. Gerçek bir hayat hikayesine dayanan bu filmi tek nefeste izleyeceksiniz.

 

En İyi Dedektif Filmleri

 

 

Kara Gün

Gerçek olaylarda esinlenilen bu film Boston Maratonundaki terör saldırısını konu alıyor. Zamanla yarışan polis ve FBI suçlulara yakalamaya çalışırken saatle yarışıyorlar. Filmin başrollerinde Melissa Benoist, Mark Wahlberg, Michelle Monaghan yer alıyor.

Aksiyon İçeren En İyi Dedektif Filmleri

Aksiyon dolu bir film izlerken büyük bir gizemi çözmek mi istiyorsunuz? Listemizin bu kısmı size göre. İşte aksiyon içeren en iyi dedektif filmleri:

 

En İyi Dedektif Filmleri

 

Durmaksızın

Emekli bir Hava Kuvvetleri askerinin uçaktaki yolcuların hayatını kurtarmaya çalışmasını konu alan filmin başrolünde Liam Neeson yer alıyor. Hesabına 150 milyon dolar yatırılmadığı hâlde her 20 dakikada bir yolcuyu öldürmekle tehdit eden bir suçlu uçakta korku dolu anlar yaratıyor. Bol aksiyon dolu sahneleriyle heyecanın doruklarını yaşayacağınız bu filmi izlerken gerilimi iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

 

En İyi Dedektif Filmleri

 

Sherlock Holmes Gölge Oyunları

Dedektif filmlerinden ve gizemli cinayetlerden bahsedip Sherlock’tan bahsetmemek olmaz. Hiçbir Sherlock Holmes kitabına dayanmayan bu filmde Sherlock ve sadık dostu Watson, Avrupa’nın çeşitli yerlerinde cinayetler işleyen şeytani bir öğretmeni durdurur.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir