Arda Güler tarihe geçti! Arda Güler kimdir?

featured

Arda Güler, Avrupa kupalarında oynayan en genç oyuncu olmasının ardından; Güler, Süper Lig’in 2. haftasında Fenerbahçe’nin evinde 2-0 yendiği Antalyaspor’a atılan ikinci golün sahibi Zajc’ın asistliğini yaptı. Arda Güler 2010-11 sezonundan sonra Süper Lig’de asist yapan en genç oyuncu oldu. Peki Arda Güler kimdir?

Avrupa kupalarında oynayan en genç oyuncu

Finlandiya’nın en köklü ve en zengin takımı olan Helsinki ile oynadığı ilk maçta Fenerbahçe  forması giyen Arda Güler sarı-lacivertli takımın Avrupa kupalarında forma giyen en genç oyuncusu oldu. 

Yaptığı asist ile göz doldurdu

Fenerbahçe, Süper Lig’in 2. haftasında Antalyaspor’u evinde konuk etti. Fenerbahçe, Antalyaspor’u 2-0 yenerken Zajc’ın golünde asist yapan Arda Güler, Süper Lig’de 2010-11’den bu yana asist yapan en genç futbolcusu oldu.

Arda Güler kimdir?

25 Şubat 2005’te Ankara’da dünyaya gelen Arda Güler Türk futbolunun önemli kulüplerinden bir olan Gençlerbirliği’nin alt yapısına 2014 yılında katıldı. Burada gösterdiği futbolu ile dikkatleri üzerine çekti.

Henüz 14 yaşında olan Güler, 2019’da Fenerbahçe’ye transfer oldu. Elit Akademi Ligi U14’te 12, Elit Akademi Ligi U15’te 5, Elit Akademi Ligi U16’da 1 gol kaydederken Fenerbahçe U19’da 10 gol ve 7 asistle oynadı.

2021 yılında ise Fenerbahçe ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Arda Güler, orta saha pozisyonunda görev yapıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir