Aşk 101 Oyuncuları

featured

Aşk 101 oyuncuları ve dizide canlandırdıkları karakterler ile son zamanlarda Netflix platformunda en dikkat çeken yapımlardan bir tanesi. 2. sezonunun yayınlandığı şu günlerde Netflix top 10 listesine en hızlı giren dizilerden biri olmayı başardı. 

Aşk 101 Karakterleri ve Oyuncu Kadrosu

Aşk 101 oyuncuları ve dizide canlandırdıkları karakterlere biraz yakından bakalım. İlk olarak dizinin hikayesinin anlatıcısı rolündeki Işık karakterine bakalım.

1) Işık – İpek Filiz Yıldız

Aşk 101 oyuncuları tanıtımına dizinin hikaye anlatıcısı rolündeki ışık karakteri ile başlayalım. Işık karakteri Aşk 101 grubundaki en sevimli karakterlerden bir tanesi. Grup içi anlaşmazlıklarda grubun birleştiricisi bütünleştiricisi rolünü üstleniyor. Aile tarafından iyi terbiye almasının yanında sınıftaki en başarılı öğrenci. Okulda rol model olan öğrenci diyebiliriz. Işık tamamen ailesinin gölgesinde yaşayan bir karakter. Bu zamana kadar ailesinin sözüne hiç karşı çıkmamış, onların doğruları ile yaşayan bir kız. Ancak mutlu bir yaşam sürdüğü söylenemez. Aşk 101 grubuna en son dahil olan kişi. Diğer grup üyelerinin okuldan atılmaması için her şeyi yapmıştır. Aşk 101 grup üyelerinden Sinan karakterine aşıktır. 20 sene sonra tekrar bir araya gelme fikrini ortaya atan karakterdir.

2) Sinan (Mert Yazıcıoğlu)

Sınıfın ve Aşk 101 grubunun en alkolik ve en yalnız üyesi. Dedesi ile beraber derme çatma bir evde yaşıyor. Ailesi Sinan’ı dedesi ile birlikte bırakıp terk etmiş. Bu sebeple anne baba sevgisi eksikliği yaşayan sevgiye aç bir çocuk. Bu sevgi eksikliğinin yerini alkol ile doldurmaya çalışıyor. Alkolik olduğu gibi intihara da meyilli bir karakter. Aşk 101 grubundaki aile dramasına sahip olan tek karakter. Işık karakterinin kendisine gösterdiği sevginin farkında anca bu sevgi karşısında oldukça bocalıyor. Önceleri bu sevgiye karşı koysada daha sonra b çekime karşı koymuyor. Çünkü hayat boyu kimsenin vermediği karşılıksız sevgiyi Işık veriyor. 

3) Eda (Alina Boz)

Aşk 101 grup üyelerinden eda güzelliği ile baş döndüren bir karakter. Bu güzelliğini her yerde kullanmaktan geri durmuyor. Öyleki dersi geçmek için dersine giren hocalara bile kur yapıyor. Ancak başı hep bu yüzden belaya giriyor. Eda karakteri güzel olduğu kadar asi bir karakter. Okulun bütün öğrencileri Eda’ya aşık. Bu güzelliği ailesi tarafından da hep tasdiklenmiş. 

4) Kerem (Kubilay Aka)

Aşk 101 grubunun en kavgacı ve en asi karakteri. Okul içerisinde de sergilediği agresif davranışlar ile tanınıyor. Hayattaki en büyük tutkularından bir tanes basketbol. Fakat sürekli kavgaya karıştığı için basketbol takımından atılmış. Kerem varlıklı bir aileden geliyor. Fakat o da tıpkı Sinan karakteri gibi yalnız. Babası ile arasının çok iyi olduğu söylenemez. Babası sevgisini küçüklükten beri hep Kerem’den esirgemiş. Şu ana kadar bir dediği iki edilmemiş, her istediği alınmış bir karakter. Ancak onun tek istediği ailesinin özellikle babasının sevgisi.

5) Osman (Selahattin Paşalı)

Aşk 101 grubunun en zeki karakteri. İnanılmaz bir ticari zekası var. Bu sebeple yaptığı her hareket tamamen para kazanma üzerine kurulu. Bu para kazanma arzusu yoksul bir aileye sahip olmasından geliyor. Para kazanma konusunda hep yoksul insanlar ile işbirliği yapıyor. Bu yüzden içinde bulunduğu duruma karşı başkaldırı karakteri olarak öne çıkıyor. 

Osman karakterinin ailesi ile ilgili bilinen tek şey babası. Babası Osman’a sonsuz güven duyan bir karakter. Osman Aşk 101 oyuncuları arasında en aklı selim kişi. Gerginlik ve kriz durumlarında ortamı hep yatışıtıryor.

6) Burcu Öğretmen (Pınar Deniz)

Burcu öğretmen karakteri okuldaki güzel, masum bir öğretmen olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda en yardımsever karakterlerden biri. Aşk 101 grubundaki çocuklar her disiplin kuruluna sevk edildiğinde ret oyu kullanıyor. Çünkü işledikleri suç ne olursa olsun bu çocukların topluma kazandırılması gerektiği görüşünü savunuyor. Aşk 101 ekibinin okul içindeki en sevdikleri öğretmen.

7) Kemal Öğretmen (Kaan Urgancıoğlu)

Okula tayini yeni çıkan basketbol koçu. Son derece karizmatik ve çekici. Ancak inanılmaz soğuk bir karakter. Eskiden basketbol oyunculuğu yapa Kemal öğretmen geçmişte geçirdiği bir sakatlık sebebiyle öğretmenlik yapmak zorunda kalmış. Mutsuzluğunun ve soğukluğunun başlıca nedeni olarak bu geçirdiği kaza gösterilebilir. Ne kadar soğuk olursa olsun öğrenciler ile kurduğu diyalog çok samimidir. Onları koruduğunu ve sevdiğini söyleyebiliriz.

8) Okul Müdürü Necdet (Müfit Kayacan)

Aşk 101 grubunun öğrenim gördüğü okulun müdürü. Aşk 101 grubu müdürü hiç sevmiyor ve sürekli nefret ile anıyorlar. Öyle ki grup içerisindeki lakabı “Bok Nejdet”. Tek gayesi Aşk 101 grubunu okuldan atmak.

9) Elif Pınar (Ece Yüksel)

Bakan kızı Elif, ailesinin büyük baskısı ile piyanist olmak için sürekli çalışması gerekiyordur. Aynı zamanda bizim kırık tayfadan Osman’a kör kütük aşık da olmuştur. Oyuncu ve canlandırdığı karakter hakkında sizler için hazırladığımız Elif Pınar Ece Yüksel Kimdir makalemizi incelemeyi unutmayın.