Çiçek Balı Faydaları | Süzme Çiçek Balı Faydaları Nelerdir?

Çiçek Balı

Çiçek balı faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur ve insan vücudunda mucizeler oluşturur. Ağızda muhteşem lezzet bırakmaktadır ve genellikle kahvaltı sofralarında şık bir görüntü sunmaktadır.

Bahar aylarının gelmesi ile hareketlenen ve yaşama eşlik eden işçi arılar çalışmaya başlamaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan balı insanlığa sunmak için üretmeye geçmektedirler. Ağızda harika bir aroma bırakan ve şifa kaynağı olan çiçek balı, çiçeklerdeki nektarların çalışkan işçi arılar tarafından toplanması ve bazı işlemlerden geçirmeleri sonucu oluşmaktadır. Toplama işlemini gerçekleştiren arılar, daha sonra nektarları kendi bünyelerindeki enzimler ile karıştırmaktadır. Böylelikle yapısal bir değişime uğratmaktadırlar. Tamamen doğal, harika bir tatlı ve vitamin- mineral deposu ortaya çıkmaktadır.

Çiçek balı faydaları her yaştan insan sağlığına hizmet etmektedir. Kişilerin sağlıklı olmasını destekleyen ve insan vücudunda mucizevi dokunuşlar gerçekleştiren çiçek balı, günümüzde en çok tüketilen ballar arasında yer almaktadır. Lezzetli besin kaynağı olan bal, çeşitlilik yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Tek kelime ile mucizevi bir şekilde üretilen çiçek balı, diğer ballara göre açık rengi ile sofralarda yerini almaktadır.

Süzme çiçek balının 100 gr (yaklaşık) 350 kcal kalori mevcut olup, tamamen organiktir. Süzme çiçek balının pek çok faydası olduğu gibi diğer ballardan olan; petek balı faydalarıçam balı faydaları ve kestane balı faydaları da oldukça fazladır. Hepsi birer şifa deposu olarak tanımlanmaktadır ve insan sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır.

 

Çiçek Balı

 

Çiçek Balı Faydaları Nelerdir? Süzme Çiçek Balı Faydaları Nelerdir?

Çiçek balı faydaları asırlardır insanlar tarafından keşfedilmiş durumdadır ve şifa deposu olarak tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Sofralara güzellik katan, çocukların gelişimini destekleyen ve tam bir enerji kaynağı olan hakiki çiçek balı faydaları şunlardır:

1- Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek

Bağışıklık sistemini güçlendirmede tam bir antibiyotik deposu görevini üstlenmektedir. Antibiyotik rolünü üstlenen çiçek balı, düzenli bir şekilde tüketilmesi ile hastalıklara karşı direnç artırıcı etkisi göstermektedir. Özellikle kış aylarında ılık bir suya ya da ılık bir süte ilave edilip içildiği zaman vücut direncini artırmada etkendir.

2- Boğaz Ağrısına İyi Gelmek

Şifalı bir dokunuş yaparak boğaz ağrısını dindirdiği belirtilmektedir. Düzenli bir şekilde tüketilmesi ile birlikte boğaz ağrısına iyi geldiği ve boğazı yumuşattığı bilinmektedir.

3- Tatlı İhtiyacını Karşılamak

Çiçek balı faydaları listesinde tatlı krizine girenler için ya da tatlıyı sevenlerin, sağlıklı bir şekilde tatlı ihtiyaçlarını karşılayabileceği yer almaktadır. Tamamen sağlıklı ve tamamen organik çiçek balları, bireylerin tatlı ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Hem de sağlıklı bir şekilde kilo aldırmamaktadır. Bunun yanı sıra kandaki şeker oranını yükseltmeme gibi bir özelliği bulunmaktadır.

4- Doğal Antibiyotik

Kahvaltı masalarında görünümüyle harika sunumlar çıkaran, ağızda enfes bir lezzet bırakan bal, kış hastalıklarına karşı bireyleri korumaktadır. Kış mevsiminin gelmesi ile daha sık rastlanılan sinüzit, nezle veya grip gibi hastalıklar karşısında koruyucu etkisi bulunmaktadır.

5- Enerji Deposu

İnsanlığa mucizevi bir şekilde yapılarak armağan edilen süzme çiçek balı, sabahları düzenli bir şekilde tüketildiği zaman güne zinde başlamada etkendir.

6- Eklem Ağrıları Tedavisi

Çiçek balı faydaları arasında eklem ağrılarının giderildiği bilinmektedir. İçerisinde çeşitli vitaminlerin yanı sıra yüksek oranda B12 vitaminine de ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebeple kas ve eklem ağrılarını dindirdiği bilinmektedir.

7- Kalsiyum ve Demir Açısından Zengin

Kalsiyum ve demir vitaminleri açısından da oldukça zengin bir yelpazeye sahip olan çiçek balı, çocuklarda da sağlıklı kemik gelişimini desteklemektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir