Cumartesi Akşamı İzlenebilecek En İyi Romantik Komedi Filmleri

featured

Cumartesi akşamları kendimize biraz atıştırmalık hazırlayıp güzel bir romantik komedi filmi açmak kadar güzel ne olabilir ki? Yalnız başınıza, en yakın arkadaşınızla ya da sevgilinizle izleyebileceğiniz en güzel filmleri sizin için listeledik!

10- Holidate (2020)

Romantik komedi filmlerinde Emma Roberts’ı görmeye alışığız. Bu sefer de Luke Bracey ile birlikte karşımıza çıkıyor.

Bu eğlenceli filmde, Sloan ve Jackson’ın hikayesine tanıklık ediyoruz. Aileleri tarafından sık sık bekar olmaları eleştirilen ikili, birbirlerine tatillerde yardımcı olmaya karar verir. Bu ilişki oyununun ne kadar süre oyun kalacağını ise izleyip göreceğiz.

9- Aşk ve Gurur (Pride and Prejudice-2005)

Jane Austen’ın “Gurur ve Önyargı” adlı kült romanından uyarlanan filmde; aşka dair umutlarımız yeniden canlanıyor.

Kendimizi Elizabeth’in (Keira Knightley) yerine koyuyor; bir ağlıyor, bir gülüyoruz. Ve hepimiz merak ediyoruz: Hayatımızdaki Darcy’ler ile sonumuz ne olacak?

8- Kocan Kadar Konuş (2014)

Efsun’un ailesiyle başı beladadır. Bir an önce evlenmesini isteyen annesi ve ananesi başının etini yer durur. Bu sırada lise aşkıyla tekrar karşılaşan Efsun, artık geri durmayacaktır.

Bu filmde, Ezgi Mola ve Murat Yıldırım ikilisi beklentileri boşa çıkarmayacak bir oyunculukla bizleri romantik komedi yağmuruna tutuyorlar.

7- Göl Evi (Lake House-2006)

Mesafelerin aşka engel olamadığını biliyoruz. Peki ya zaman?

Kate (Sandra Bullock) bir iş teklifi alır ve çok sevdiği evinden taşınmak zorunda kalır. Ayrılırken posta kutusuna bir mektup bırakır. Eve yeni taşınan Alex’in (Keanu Reeves) bu mektubu almasıyla aralarında bir bağ oluşur. Çok iyi anlaşan çiftimizin tek sorunu ise farklı zamanlarda yaşamaları.

6- Daima Belki Benim Olabilirim (2019)

Ünlü şef Sasha (Ali Wong), kariyerinde parlak günler geçirmektedir. Fakat nişanlısı ile ilişkisi o kadar da parlak değildir. Bu sırada restoran açılışı için büyüdüğü şehre dönmesi gerekir. Döndüğünde, çocukluğunu birlikte geçirdiği, eski aşkı Marcus (Randall Park) ile karşılaşması kaçınılmazdır. Yıllar sonra, artık tamamen farklı yaşamları olan Sasha ve Marcus bir araya gelebilecek mi? Bu bekleyiş bizi oldukça güldürecek.

5- Noel Öncesi Şövalye (2019)

Romantik komedi filmleri bizi her zaman gülümsetir. Peki bir de noel ile birleşirse?

Bu sıcacık filmde başrolleri Vanessa Hudgens ve Josh Whitehouse paylaşıyor. Orta çağ şövalyesi olan Sir Cole’ün bir şekilde günümüz Amerika’sına gelmesiyle başlayan olaylar zinciri, gittikçe heyecanlı bir hal alıyor.

4- Falling Inn Love (2019)

Gabriela (Christina Milian) hem işini hem de sevgilisini kaybettiği sırada, katıldığını bile hatırlamadığı bir çekiliş kazanır. Ödülü Yeni Zelanda’da yer alan bir pansiyondur. Heyecanla apar topar yeni mülkünü görmeye giden Gabriela, gerçeğin fotoğraflara pek benzemediğini fark edecektir: Harabeye dönmüş bir pansiyon ve bu pansiyonun müdavimi olmuş bir keçi!

Bu olumsuzluklara rağmen yeni arkadaşlıklar ve elbette yeni bir aşk kapıyı çalmak üzeredir.

3- Uzatmalı Nişanlım (Five Years Engagement-2012)

Romantizme tanık olurken bir yandan da delicesine eğlenmek isteyenler için bu film tereddütsüz izlenmeli!

Birbirlerine aşık olan Violet-Tom çifti, Violet’in işi nedeniyle taşınmak ve düğünlerini ertelemek zorunda kalırlar. Fakat bu ertelemenin sonu gelmeyecek gibi görünmektedir. Yeni bir yerde yeni alışkanlıklar edinen komedi çiftimizin düğününü sabırsızlıkla beklerken bir an bile sıkılmayacaksınız.

2- Arkadaştan Öte (Friends with Benefits-2011)

Dylan ve Jamie pek çok başarısız ilişkiden sonra aşka inancını kaybetmiştir. Aralarındaki kural eğlenmek ve bağlanmamaktır. Fakat birbirine böylesine uyumlu bu çift için kurallara uymak kolay olmayacaktır.

Arkadaştan Öte’yi hala izlemeyen varsa acele etmeli!

1-Midnight in Paris (Paris’te Gece Yarısı-2011)

Romantizm tutkunlarının tekrar tekrar izlediği bu film, elbette Paris’te geçiyor. Yalnızca bir aşk hikayesi izleyeceğinizi sanmayın, karşınıza bir anda Hemingway, Dali veya Fitzgerald çıkabilir!

Woody Allen tarafından yazılmış senaryo, Owen Wilson, Marion Cotillard ve Rachel McAdams gibi başarılı oyuncuların yer aldığı kadrosuyla büyük ses getirdi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir