Google Chrome’da Bağlantınız Gizli Değil Hatası Nasıl Çözülür?

Bağlantınız Gizli Değil

Google Chrome’da en sık karşılaşılan problemlerden birisi de sitelere girişte karşımıza çıkan gizli değil hatasıdır. Bu hata hemen hemen her kullanıcının karşısına bir kerede olsun çıkmış bir hatadır. Bu durumda herhangi bir panik yapmanıza gerek yoktur. Genel olarak gizli değil hatası girmek istediğiniz web sitesinin güvenlik sorunlarından kaynaklanmaktadır.

Çok nadir olarak da sizden kaynaklı bir güvenlik sorunu da bu hatayla karşılaşmanıza sebep olabiliyor. Ancak genel olarak bu hata web sitesi sahibinin güvenlik ihmalinden kaynaklı bir problemdir. Hata genellikle SSL sertifikası doğrulanmadığı zaman ortaya çıkmaktadır. SSL sertifikası web sitelerinin güvenlik sertifikası olarak bilinir. Hatanın çözümü için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Sayfayı Tekrar Açın!

Gizli değil hatasıyla karşılaştığınızda hatadan kurtulmak için yapacağınız en kolay yöntem sayfa yenileme yöntemidir. F5 tuşuna basarak sayfanızı yenileyebilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır. SSL sertifikası doğrulaması bazen sayfa yenilendiğinde gerçekleşebiliyor. Dolayısıyla bu hatayı gördüğünüzde yapacağınız ilk işlem sayfa yenileme işlemidir.

Ortak WİFİ Ağı Kullanmayın!

Gizli değil hatası çok nadir olsa da ortak WİFİ kullanmaktan da olabilmektedir. Ortak WİFİ alanları genellikle “http’’ üzerinden çalışmaktadır. Dolayısıyla ortak bir WİFİ üzerinden alım, satım işlemleri yaptığınızda girmiş olduğunuz bilgilerin şifrelenmesi olmayacaktır. Bilgiler metin şeklinde gösterilecektir. Böylelikle aynı WİFİ ağını kullanan kullanıcılar kişisel verilerinizi çalabilecektir. Bu sebepten ötürü web tarayıcınız size uyarı amaçlı gizli değil hatası oluşacaktır.

Bağlantınız Gizli Değil Değil Hatası

Tarayıcı Geçmişini Temizleyin!

En etkili yöntemlerden birisi de tarayıcı geçmişini ve önbelleği temizlemektir. Tarayıcı geçmişini temizlemek olduk pratik bir işlemdir. Chrome penceresinin üst kısmında yer alan “Üç Nokta’’ işaretine tıklayınız. Geçmiş bölmesine tıklayın. Daha pratik olarak CTRL – H kısa yolunu da kullanabilirsiniz.

Son kısımda yer alan ” Tarama Bilgilerini Temizle’’ bölmesine tıklayınız. Temel ve gelişmiş kısım sekmelerini seçiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra silme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak yapmanız gereken ” Tarama Verilerini Temizle’’ kısmına tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra genel olarak “Gizli değil’’ hatası çözüme kavuşmuş olacaktır.

Gizli Mod Özelliğini Kullanın!

Tarayıcınızda yer alan verileri silmek istemiyorsanız, yapmanız gereken işlem ” Gizli Mod’’ özelliğini kullanmaktır. Yeni gizli pencere aç sekmesine tıklayarak gizli mod özelliğini kullanabilirsiniz. Bu işlem genellikle %90 oranında işe yaramaktadır.

Windows Tarihi ve Saat Ayarlarını Kontrol Edin!

Bilgisayarınızın tarih ve saat ayarı doğru olmadığında bu tarz hatalarla karşılaşmanız oldukça muhtemeldir. SSL sertifikası bilgisayarınızın güvenlik amacıyla tarih ve saat özelliğini kontrol etmektedir. Tarih ve saat ayarlarınızın güncel olmaması durumunda güvenlik sebebiyle “Gizli Değil’’ hatasıyla karşılaşırsınız.

Windows-Ayarlar- Zaman- Dil- Tarih ve saat kısmında bilgisayarınızın verilerini düzenleyebilirsiniz. Böylelikle bu işlemi tamamladıktan sonra gizli değil hatası tamamen çözüme kavuşmuş olacaktır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir