Kemal Sunal’ın unutulmaz 5 filmi

featured

Türk sinemasının unutulmaz karakterlerine hayat veren, Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal’ın rol aldığı unutulmaz 5 filmi sizin için derledik.

  1. Çöpçüler Kralı (1977)

Kemal Sunal, unutulmaz filmlerinden birisi olan Çöpçüler Kralı’nda Apti Şakrak karakterini canlandırıyor. Çöpçülük yapan Apti, temizlikçi Hacer’e âşıktır. Zabıta memuru da Hacer’e aşıktır, ayrıca esnafla ve Apti’yle sürekli uğraşmaktadır. Apti’nin Hacer’le birlikte olabilmesi için paraya ihtiyacı vardır. Apti’nin hayatı bir gün yanlışlıkla girdiği gazinoyla değişir.

2. Kibar Feyzo (1978)

Kemal Sunal’ın Kibar Feyzo karakterine hayat verdiği filmde, yoksul Feyzo, Müjde Ar’ın hayat veridiği, sevdiği kız Gülo’yla evlenebilmek için başlık parası vermelidir. Feyzo, Gülo’nun babasının istediği başlık parasını denkleştirmek için çalışır.

3. Korkusuz Korkak (1979)

Kemal Sunal deyince akla ilk gelen filmlerden biri olan Korkusuz Korkak filminde Sunal, Mülayim Sert karakterine hayat veriyor. Hastane raporlarının karışmasıyla hayatı değişen Mülayim altı ay ömrü kaldığını öğrenir. Mülayim, bu durumu öğrendikten sonra bütün korkularından kurtulur ve aklına estiğini yapar. Mülayim, ayrıca kendisini öldürmesi için de bir kiralık katil tutar. Daha sonra doktorun hata yaptığını, aslında sağlıklı olduğunu öğrenen Mülayim, etrafındaki herkesi kendi tuttuğu kiralık katil sanmaktadır.

4. Üç Kağıtçı (1981)

Kemal Sunal’ın unutulmaz filmlerinden birisi olan Üç Kağıtçı filmi, ölen babasından kalan malları satmak için Almanya’dan köyüne dönen Rıfkı’nın başına gelenleri konu alıyor. Sunal’ın hayat verdiği Rıfkı karakteri, babasından kalan malları satmak ister fakat mallar bir hile sonucu akrabası Sabri’ye geçmiştir. Malları almak isteyen Sabri, Rıfkı’dan kurtulmak ister ve Rıfkı’yı tekrar Almanya’ya göndermek için uğraşır. Rıfkı ise tesadüfler sonucu köyün ermişi haline gelir.

5. Yedi Bela Hüsnü (1982)

Kemal Sunal’ın Hüsnü karakterine hayat verdiği filmde, Hüsnü, Oya Aydoğan’ın hayat verdiği Hüsniye’ye aşıktır ve ona kavuşmak için arkadaşı Cemal’den yardım alır. Cemal ise aslında paralarını almak için Hüsnü’yü kullanıyordur. Hüsniye’nin yaşadığı mahallenin tapuları alan Malik mahallede yaşayanların evlerden ayrılmalarını ister. Hüsnü, Hüsniye’yi de kazanmak için mahalleyi kurtarmak ister ve kabadayı gibi davranmaya başlar. Daha sonra Hüsnü’nün başına gelen olayları konu alan bu film, Kemal Sunal’ın en unutulmaz filmlerinden birisi.