Netflix “İzlemeye Devam Et Bölümündeki” İçerikler Nasıl Kaldırılır?

featured

Netflix, kullanıcılarının konforunu düşünerek keyif almasını sağlayacak çok sayıda seçeneğe sahip bir platform şüphesiz. Yapılan geliştirmeler ve güncellemeler ile izleyiciler için kullanım kolaylığı sağlamayı amaçlıyor. Bu anlamda kullanıcı deneyimi arttırılıyor, dolayısıyla da platform daha efektif hale getiriliyor. İzlemeye devam et bölümü de bu geliştirmeler içinde en sık kullanılanlardan biri.

Daha önce izlediğiniz filmlere ulaşmanız için kullanabileceğiniz bu özellik, yarım bıraktığınız filmlere de devam etmenizi sağlıyor. Ancak Netflix izleme geçmişi, kullanışlı olmasının yanında bazı durumlarda can sıkıcı da olabiliyor. Özellikle beğenmeyip izlemeyi bıraktığınız ya da hesabı kullanan diğer kullanıcıların izlediği film veya dizileri görmek istemeyebilirsiniz. Bu durumda, Netflix izlenme geçmişi silme ve “İzlemeye Devam Et Bölümündeki” içeriklerin kaldırılmasının yolları merak ediliyor.

Netflix “İzlemeye Devam Et Bölümündeki” İçerikler Nelerdir?

Netflix’in “İzlemeye Devam Et Bölümünde” yer alan içerikler, izlemeye başladığınız ve yarım kalan dizi veya filmlerden oluşur. Bu bölüm, devam etmek istediğiniz içeriği bulmanız için oldukça işlevseldir. Devam ettiğiniz dizinin ya da filmin nerede kaldığı bulmak için zaman harcamanıza gerek kalmaz.

Bunun yanında, görmek istemediğiniz ya da beğenmediğiniz içerikleri sürekli önünüze çıkarması ile de keyfinizi kaçırabilir. Özellikle hesabınızı farklı kişilerle ortak kullanıyorsanız, izlemek istemediğiniz içeriklerin karşınıza çıkması mümkündür. Durum böyleyken, bu bölümde yer alan içerikleri kaldırmak ve tekrar görmemek isteyebilirsiniz.

Netflix “İzlemeye Devam Et Bölümündeki” İçerikler Nasıl Kaldırılır?

Netflix “İzlemeye Devam Et Bölümü”, genelde en çok işinize yarayan içeriklerden oluşur. Ancak bazı içerikleri izlemekten vazgeçebilir ve kaldırmak isteyebilirsiniz. Peki, bunu nasıl yapacaksınız?

Beğenmediğiniz ve bu yüzden yarım bıraktığınız film ya da diziyi, ana sayfanızdan kaldırabilirsiniz. Bunun için filmi ya da diziyi sonuna kadar izlemenize gerek yok. Netflix izleme geçmişini silebilmeniz için size kolay bir yol sunuyor. İzlenme geçmişini silmenin yolu ise ilgili içeriği izleme etkinliğinden kaldırmanızdan geçiyor.

Netflix İzlenme Geçmişi Temizleme

Netflix’te izlenme geçmişini temizlemek için izlemeniz gereken birkaç basit adım vardır. Bu adımlar sırayla şu şekilde olmalıdır:

  • İlk olarak Netflix hesabınızı açın ve profil seçeneklerinde yer alan “Hesap” menüsüne tıklayın.
  • Bu menüde yer alan “Profil ve Ebeveyn Denetimleri” bölümünde yer alan hesabınızın yanındaki oka tıklayın.
  • Yeni açılan seçenekler içinde yer alan “İzleme etkinliği” seçeneğine giderek “görüntüle” butonuna basın.
  • Karşınıza izlenme geçmişiniz tüm detayları ile çıkacaktır. Satırların sağ tarafında yer alan “Dur” simgesine tıklayarak istediğiniz içeriği silebilirsiniz.
  • Eğer tüm geçmişi silmek istiyorsanız, sağ alt tarafta yer alan “Hepsini gizle” butonunu kullanabilir ve tüm geçmişinizi silebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra kaldırmak istediğiniz içerik ya da içerikleri, “İzlemeye Devam Et Bölümünde” yeniden görmezsiniz. Bu bölümde sadece izlemeye devam etmek istediğiniz içerikler yer alır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir