1. Haberler
  2. Sinema
  3. Schindlerin Listesi Hakkında Bilinmeyen Detaylar

Schindlerin Listesi Hakkında Bilinmeyen Detaylar

featured

Dünya savaşının en dramatik şekilde ekrana yansıtıldığı filmlerin başında Schindlerin gelir. Film vizyona girdiği andan itibaren büyük bir hayranlıkla izlendi. Schindlerin filminin günümüzde perde arkasında olan birçok gizli kalmış bilinmeyen detayları bulunuyor. Schindlerin filmi günümüzde bir başyapıt olarak karşımıza çıkıyor. 2. Dünya savaşının en dramatik yönlerini filmde bulabilirsiniz. Schindlerin listesi hakkında bilinmeyen detaylar şu şekildedir;

1- Schindlerin filminin birinci yönetmeni olan Speilberg filmden elde ettiği yüksek geliri kabul etmemiştir. Ancak gelen ısrarlar üzerine teklifi kabul etmek zorunda kalmıştır. Film üzerinden gelen bütün gelirleri kendisinin bizzat kurduğu yardımlaşma ve dayanışma vakfına bağışlamıştır. Böylelikle kişiler tarafından büyük bir alkış almıştır.

2- Schindlerin filminin çekim süresi yaklaşık 90 gün sürmüştür. Filmdeki gerçekliği yansıtmak amacıyla Yahudilerin toplama kampları tekrardan kurulmuştur. Böylece film gerçek bir toplama kampında geçiyor.

3- Filmin vizyona gireceği zaman dili yönetmen tarafından Almanca olarak tasarlanmıştı. Ancak gelen eleştirilere karşın yönetmen fikrinden vazgeçerek filmin dilini İngilizce yapmıştır.

4- Schindlerin filmine dönemin birçok popüler ünlü oyuncu başvurmuştur. Ancak Speilberg filmde ünlülerin oynamasını reddetmiştir. Onun yerine başrolleri daha deneyimsiz kişilere vermiştir. Böylelikle deneyimsiz kişilere başrol oynama fırsatı vererek onların bir nevi önünü açmış olmuştur.

5- Schindlerin filminde kırmızı paltolu kızın hikayesi tarihi gerçeklere dayanıyor. Filmin bu konusu tamamen tarihi gerçeklerden alınmıştır.