Türk Yapımı 8 Askeri Film

featured

Asker ve savaş temalı, milli duygulara hitap eden filmler ülkemizde sıklıkla çekilmektedir. Dünya genelinde bu türde yer alan filmler genelde 2. Dünya Savaşı döneminde geçer. Türkiye’de ise beyaz perdede Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı daha çok anlatılmaktadır. Bu tarz eserlerin izlenmesi sinematografi açısından keyiflidir. Bu türde filmleri seven sinemaseverler için Türk yapımı 8 askeri film içeren bir liste hazırladık. Keyifle izleyeceğiniz ve size muhteşem duygular yaşatacak olan bu filmleri IMDB puanlarına göre sıraladık. İşte o filmler…

Ayla

IMDB: 8,4

Yönetmen: Can Ulkay

Oyuncular: Kim Seol, Ali Atay

Ayla Kore Savaşı sırasında Türk askerleri tarafıından kurtarılan küçük bir kızdır. Birlikteki Astsubay 5 yaşındaki yetim Ayla’yı yanına alır. Süleyman Astsubay ve küçük kız Ayla arasında geçen bu hikaye gerçek hayat hikayesidir.

Nefes: Vatan Sağolsun

IMDB: 8

Yönetmen: Levent Semerci

Oyuncular: Cüneyt Deniz, Barış Aydın

Nefes: Vatan Sağolsun ülkemizde asker ve savaş türünde çekilen ilk filmlerdendir. Olaylar Irak sınırına yakın bir komutan tugayında gerçekleşir. 40 askerini korumaya çalışan bir yüzbaşının hikayesidir.

Dağ

IMDB: 7,8

Yönetmen: Alper Çağlar

Oyuncular: Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar

Filmde Oğuz ve Bedir karakterleri birlikte askerlik yapan arkadaşlardır. Onların bölüğünden bir ekip teknik bir arızayı çözmek için görevlendirilirler. Bu esnada teröristler tarafından pusuya düşürülürler. Bu olaydan sonra Oğuz ve Bedir zor koşullarda hayatta kalmaya çalışarak vatanlarını korur.

120

IMDB: 7,3

Yönetmen: Özhan Eren

Oyuncular: Özge Özberk, Cansel Elçin

120 filmi 1. Dünya Savaşı döneminde geçmektedir. Ordumuz, cephanesiz kalmasından dolayı Van halkından destek ister. Bölgedeki bütün erkekler cephede savaştığı için 12-17 yaş grubundaki 120 çocuk sert bir kış gününde Sarıkamış’a doğru yola çıkar.

Çanakkale: Yolun Sonu

IMDB: 7,2

Yönetmen: Serdar Akar

Oyuncular: Gökhan Uygun, Berrak Tüzünataç

Film 1915 senesinde savaşın Çanakkale cephesinde yaşanan olayları anlatmaktadır. Savaşmak için gelen destek birliklerinin en zor zamanlarda verdikleri yaşam mücadelesini anlatır. Asker Muhsin bu filmde yalnızca vatanını değil kardeşini de kurtarmaya çalışır.

Çiçero

IMDB: 6,6

Yönetmen: Serdar Akar

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Burcu Biricik

Çiçero, 2. Dünya Savaşının seyir değiştirmesinde etkili olan bir ajanın hayatı hakkındadır. Büyükelçinin uşağı olan İlyas Bazna adınındaki bu ajanın savaş sırasındaki ve savaştan sonraki hayatını anlatır.

Türk İşi Dondurma

IMDB: 6,4

Yönetmen: Can Ulkay

Oyuncular: Ali Atay, Erhan Kolçak Köstendil

Türk İşi Dondurma listedeki diğer filmlerin aksine cephede geçmemektedir. Çanakkale Savaşı esnasında Avustralya’da mahsur kalan iki Türk gencini anlatır. Memlekette çıkan savaş haberini aldıktan sonra ülkelerine dönemeyen gençler İngiltere’nin Avustralya’dan askeri destek almasını engellemeye çalışır.

Çanakkale: 1915

IMDB: 6,4

Yönetmen: Yeşim Sezgin

Oyuncular: Şevket Çoruh, İlker Kızmaz

Genç yaşta asker olan Veli ve Mehmet Ali’nin Çanakkalde Savaşı esnasında yaşadıkları anlatılır. Bu gençler Mustafa Kemal’in de olduğu 19. Tümen’de görev alırlar. Çanakkale Boğazı’nın savunması için mücadele veren Türk askerleri filmin konusudur.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir