UTM (Urchin Tracking Module) Nedir?

UTM (Urchin Tracking Module) Nedir?

UTM açılımı Urchin Tracking Module, 2005 mevcut web sitesi adresinize gelen bağlantıların tümünü, Google Analytics üzerinden takip etmenizi mümkün kılar. Bu sayede, sitelerde yer alan kodların analizini gerçekleştirmenizi sağlar.

Mevcut site bağlantılarınız arasına yerleştirebileceğiniz UTM kodları, müşterilerin web sitenize hangi kaynaktan geldiklerini ya da müşterilerin siteniz üzerindeki davranışlarını inceler. Buna ek olarak ziyaretçilerin yoğunlukla bilgisayardan mı yoksa mobil cihazlardan mı giriş yaptığını görmenizi sağlar. UTM kodları sistem üzerinden otomatik bir şekilde oluşturulabileceği gibi, bazı bağlantılar yardımıyla ücretsiz bir şekilde de oluşturulabilir.

Web siteleri için analiz arayışında olanlar, UTM (Urchin Tracking Module) nedir? sorusu için uygun cevapları merak etmektedir.

UTM kodları sayesinde yapılan kampanyaların,  reklamla veya stratejiyle ne kadar uyumlu ve kazançlı olduğunu görmeniz mümkündür. Gerekli tüm analizleri UTM sizin adınıza yapar ve sonuçları sizinle paylaşır. Markanıza değer katacak veri ve bilgilerde, gerekli ölçülerden süzülerek size ulaşır.  Markanıza değer katacak bir yöntem olarak, sizler de UTM kullanımına başlayabilirsiniz.

UTM Nedir?

UTM (Urchin Tracking Module) link kaynağı, pazarlama aracı ya da kampanya adı takibi sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde oldukça kolay bir şekilde URL eklenebilir. Uygulamayı kullanan kişiler, gelen kampanya bildirimlerinin hangi kaynaklardan geldiğini ve hangi kaynaklara yöneltildiğini görmenizi sağlar. Ayrıca, her çevrimdışı kaynak için oluşturulan bir UTM kodu bulunur.

UTM Kodları ile takip edilmek istenen bir takım değerler Google UTM üzerinde bulunan parametrelere girilir. Bu değerler herhangi bir nesneden, mekana kadar oldukça geniş bir alanda değişiklik gösterebilir.

Takip etmek istediğiniz değer ve hedefler, zaman içerinde birtakım değişikliklere uğrayabilir. Bu tür durumlarda, UTM kodu oldukça kolay bir şekilde değiştirilebilir. UTM koduna ait kullanıcının isteğine bağlı olarak bir havuz oluşturulabilir. Bu havuzda kullanıcı kullanım ve yorumlarını toplu bir şekilde incelemek mümkün hale gelir.

 UTM nedir? sorusuna genel olarak bu cevaplar verilebilir. UTM kullanmak, dijital dünyada size geniş çapta avantajlar sunar. Ayrıca veri toplama ve kullanıcı memnuniyeti için ayrı ayrı çalışmalar yapmanıza da gerek kalmaz.

UTM (Urchin Tracking Module) Nedir?

UTM Açılımı

Pazarlama ve pazar araştırması stratejilerinde başvurulan uygulamalardan birisi olan UTM açılımı Urchain Tracking Mode’dir.

UTM, özel olarak incelendiğinde basit bir kod olduğu görülür. Basit yazılım araçlarıyla kolaylıkla oluşturulabilen bu uygulama, özellikle satış için kullanılan web siteleri açısından büyük önem taşır. Var olan UTM kodunu,, herhangi bir URL’ye eklediğinizde, link kaynağı üzerinden kampanya ve pazarlama araçlarına ulaşmak mümkün hale gelir.

Google Analytics üzerinde yer alan site istatistikleri incelenerek, kullanıcıların hangi kampanyalar üzerinden siteye erişim sağladığı görülebilir. Bunun yanında,  site içinde hangi kampanyaların ilgilerini çektiğini de uygulama üzerinden görüntülemek mümkündür. Oluşturulan her çevrimdışı kampanya adına bir URL oluşturan UTM, sonrasında kullanıcıları bu adreslere yöneltir. Sonuç olarak bu adres, kullanıcının kullandığı domain olur.

Doğru analizler yapmak ve bu analizleri gerçekçi şekilde değerlendirmek için Google Analytics kullanmak önemlidir. İnternet sitesine sahip herkes, uygun UTM araçlarını kullanmalıdır.

UTM (Urchin Tracking Module) Nedir?

UTM Linki Nedir?

2005 yılının başından bu yana sitenize gelen bağlantıları ve müşteri profillerini Google Analytics üzerinden takip ve analiz etmenize yarayan kodlara UTM Link, Urchin Tracking Module adı verilir.

UTM aynı zamanda Google UTM URL ya da URL Builder olarak da adlandırılmaktadır.

Yazımızda UTM linki nedir? sorusuna uygun cevaplar vermeye çalıştık. Sizler de bu bilgiler doğrultusunda, web siteleriniz için gereken reklam desteğini sağlayabilirsiniz.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir