Son senelerde özellikle kadınların gündelik kendilerine bakma rutinlerden olan kuru fırçalama cilt bakım yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Vücutta bulunan kan akışını hızlandırma gibi bir işlevi olan kuru fırçalamanın doğru uygulandığı takdirde vücuda pek çok yararı bulunmaktadır. Dünyadaki şöhretli isimlerin de tercih ettikleri bir bakım türü olan kuru fırçalama birçok cilt rahatsızlığına da iyi gelmektedir. Bu çokça kullanılan kendine bakma tekniğini kendileri de tercih etmek isteyen kadınlar kuru fırçalamaya dair ne varsa araştırmaktadırlar. Peki kuru fırçalama nedir, ne zaman ve nasıl yapılır? Gelin, kuru fırçalamanın insan vücuduna yararlarına ve kuru fırçalamayla alakalı bütün detaylara aşağıda hep birlikte göz gezdirelim.
Kuru Fırçalama Nedir?
En çok tercih edilen kendine bakma yöntemlerinden olan kuru fırçalama at kılı bir fırçadan yardım alarak bedenin aşağıdan yukarıya olmak üzere tarandığı bir tekniktir. Kuru fırçalama yöntemi epey süredir vücut bakımı adına tercih edilen bir teknik olsa da son birkaç senedir çok daha popülerleşmiş durumdadır. Kan akışını sağlamakta olan kuru fırçalama bu işlevi sayesinde ciltte alt katmanda yer alan yağları yumuşatıp selülitleri sıfırlamaktadır. Yanı sıra ciltte bulunan pürüzler üzerinde de olumlu etkisi olan kuru fırçalama bedenin ölü derilerden kurtulması adına da oldukça etkilidir.
Kuru Fırçalama Nasıl Yapılır?
Kuru fırçalama yapılması adına ilk olarak eczane veya bakım ürünleri satan bir dükkandan bu işlem için ideal olan ve kesinlikle yumuşak bir vücut fırçası alınmalıdır. Kuru fırçalama işlemi yapmak için satın alınan bu fırça adı üzerinde olduğu gibi vücut kuruyken kullanılmalıdır. Vücudun tamamı dairesel olarak fırçalanmalıdır. Hem kan dolaşımının hızlanması hem de vücudun dinçleşmesi adına bir günde yaklaşık olarak beş dakika kuru fırçalama işlemini uygulamanız kafi gelecektir. Kuru fırçalama sonrasında vücut nemlendirilmelidir.
Kuru Fırçalama Yapılırken Bilinmesi Gerekenler
- Kesinlikle sert bir fırça kullanılmamalıdır. Tercih edilecek fırça muhakkak yumuşak olmalıdır.
- Doğal kıllara sahip fırçalar tercih edilmelidir. Doğal olmayan kıllara sahip fırçalar kullanılmamalıdır.
- Uçucu yağ tercih edilmelidir.
- Kuru fırçalama rutin olarak yapılmaya devam edilmelidir. Bir ya da birkaç kere yapılıp bırakılmamalıdır.
- Kuru fırçalama en az iki dakika süresince devam ettirilmelidir. İki dakikanın aşağısına düşülmemeye çalışılmalıdır.
- İşleme başlamadan evvel vücut kuruluğunuz kesinleştirilmelidir. Vücudunuz kuru değilse işleme başlanmamalıdır.
- Kuru fırçalama işleminin ardından banyo yapılmalıdır.
- Kullandığınız fırça on beş gün aralıkla sabunlu suyla yıkanmalıdır.
- Fırça kesinlikle yaş bırakılmamalıdır.
Kuru Fırçalama Ne Zaman Yapılır?
En şöhretli isimlerden sade vatandaşlara kadar birçok insanın tercih ettiği kuru fırçalama tekniğinin uygulanabileceği en ideal zaman banyo yapılmadan öncesidir. Bu teknik iki üç günde bir banyo yapılmadan evvel uygulandığı takdirde bedeninize kafi gelecektir.
Kuru Fırçalamanın Faydaları
- Kuru fırçalama tekniğinin en önemli faydalarından bir tanesi kan dolaşımını hızlandırmasıdır.
- Selülitleri azaltması hatta yok etmesi kuru fırçalamanın önemli faydalarından bir diğeridir.
- Bedenin ölü derilerden arındırılmasına öncülük etmesi yine kuru fırçalamanın faydaları arasında yer almaktadır.
- Kuru fırçalamanın bir diğer faydası da enerjinizi yükseltmesidir. Çünkü fırçalama esnasında sinir uçlarınız uyarılmaktadır.
- Kuru fırçalama cilt rahatsızlıklarına da çok iyi gelmektedir.
- Gözenekleri temizlemesi yine kuru fırçalamanın önemli faydalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sonuç olarak kuru fırçalama tekniğinin hem bedene hem de ruha iyi geldiği söylenmektedir. Kuru fırçalama tekniği uygulanarak hem bedene bakım yapılıp vücut şımartılabilmekte hem de enerji yükseltilip ruh rehabilite edilebilmektedir. Kuru fırçalama önümüzdeki yıllarda daha çok konuşulup kullanılacak gibi durmaktadır.