Hamilelikte Vicks Kullanımı Zararlı mı?

Hamilelikte Vicks Kullanımı Zararlı mı?

Özellikle soğuk algınlığı ve nebze gibi durumlarda başvurduğumuz Vicks, yaşadığımız rahatsızlıkları hafifletici bir rol üstleniyor. Bahar alerjisi olan ya da hafif kas ağrıları yaşayan hamile kadınlar da bu mucizevi kremden yararlanmak istiyor. Ancak, mevcut durumlarından dolayı akıllarına hamilelikte Vicks kullanımı zararlı mı? sorusu geliyor.

Vicks kullanımı hem ülkemizde hem de dünya genelinde oldukça yaygın. Ayrıca etkilerini oldukça hızlı bir şekilde gösteriyor. Ancak hamile ya da emziren kadınlar, hem kendilerini hem de bebeklerini düşündükleri için, en ufak şeylere bile temkinli bir şekilde yaklaşıyor. Hamilelik döneminde Vicks kullanmak isteyen kişiler, öncelikle hangi Vicks türünü kullandığını iyi bir şekilde saptamalıdır.

Vicks Vapordy ya da Vicks Dayquil kullanımı hamilelik döneminde kesinlikle yasaktır.

Gebelikte Sırta Vicks Sürmek

Vicks doğal malzemelerden üretilse de bazı durumlarda kullanımı sakıncalı olabilir. Örneğin; hamileliğin ilk üç ayında, doğal malzemelere sahip olsa bile, çocuğun gelişiminde bir sorun olabilir endişesiyle ilaç, merhem ya da saç boyası kullanılmamalıdır. Aksi halde bu durum, geriye dönülmesi mümkün olmayan durumlara neden olabilir.

Bu ve benzeri sebeplerden ötürü, hamileliğin ilk üç ayında Vicks ya da bir merhemin kullanılması önerilmez. Hamileliğin ileriki aşamalarında ise, yukarıda bahsi geçen iki Vicks haricinde, kullanılmasında bir sorun görülmez.

Gebelikte sırta vicks sürmek ilk 3 ay kesinlikle önerilmez. Ancak, sonrasında tedbiri elden bırakmayarak kullanılabilir. Gebelikte Vicks kullanımı ilk 3 ayın sonunda kullanılabilse de, yine de tedbir için doktora danışmakta fayda vardır. Doktorunuzdan onay aldığınız takdirde, gebelik döneminde oluşan baş ağrılarını, başınızı vicks ile ovarak önleyebilirsiniz.

Hamilelikte Vicks Kullanımı Zararlı mı?

Hamilelikte Vicks Vaporub Kullanılır mı?

Vicks günlük yaşantımızda sıkça başvurduğumuz, doğal içerikli bir merhemdir. İçeriği doğal olsa, özellikle hamilelerin kullanmadan önce doktoruna danışmaları gerekir. Doktor kontrolünden geçen gebe, eğer doktor uygun görürse vicks kullanımına devam edebilir. Bu tür ürünler, kişinin vücudunda daha öce haberdar olmadığı bir alerjiyi tetikleyebileceği için, kullanmadan doktor kontrolüne girilmesinde fayda vardır.

Eğer doktor kontrolü sonunda onay alınırsa, hamilelik döneminde yaşayacağınız soğuk algınlığı gibi durumlarda öksürüğü kesmek için vicks kullanabilirsiniz. Vicks içerinde bulunan doğal yolların verdiği güçle, solunum yollarınızı açar ve nefes alışınızı rahatlatır. Gebelik döneminde yaşayacağınız solunum sorunlarınızı, Vicks kullanımı ile sona erdirebilirsiniz.

Hamilelikte Vicks Vaporub kullanılır mı?  sorusuna en iyi cevapları doktorunuz verebileceği unutulmamalıdır.

Vicks Buharı Hamilelikte Zararlı mı?

Vicks, içerisinde vazelin, Hindistan cevizi yağı ve birçok doğal yağ barındıran ve kişilerin soğuk algınlığı, baş ağrısı ya da kas ağrılarında destek aldığı bir merhem türüdür. Ülkemizde vicks kullanımı oldukça yaygındır ve memnuniyet oranı da yüksektir. Ancak, hamilelik dönemindeki kadınlar, vicks kullanımı ile ilgili şüpheye düşebilmektedir. Merhemin prospektüsünde de yer aldığı gibi, ilk üç ay boyunca hamilelere, vicks kullanımı önerilmez.

İlk 3 ayın sonrasında, kadın doğum uzmanlarının tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmek en uygunu olacaktır.  Sonrasında, uygun içeriğe sahip ürünlerin kullanılmasında bir mahsur yoktur. Bu gibi durumlarda, vicks kullanmadan önce, doktor kontrolüne girmek daha uygundur. Vicks buharı hamilelikte zararlı mı? sorusuna en iyi cevabı uzmanlar vereceklerdir.

Vicks Süte Geçer mi?

Emziren anneler, lohusalık döneminde bağışıklık yönünden güçsüz kalabilir. Bu durum soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmalarını kolaylaştırır. Anneler doğal bir yöntem olan vicks kullanmak istemekte, ancak Vicks süte geçer mi? sorusu akıllarını karıştırmaktadır. Emziren annelerin, göğüs çevresinde vick kullanımı bebeğin sağlığı açısından tavsiye edilmez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir