Adobe Suite Nedir? Ne İşe Yarar?

featured

Hemen hemen her alan, çeşitli tasarım öğeleri gerektirir. Yani tasarım gereksinimleri artık tasarımcılarla sınırlı değil. Ayrıca bu aktiviteler hobi amaçlıdır. Bu nedenle tasarım alanında işlev görebilecek program arayışları artmaktadır. Bu arama sonucunda en popüler isimlerden biri de Adobe. Ayrıca Adobe, başarılı sonuçlar elde etmek için tüm programları Adobe Suite adı altında toplar.

 Adobe Suite, grafik tasarım, video düzenleme ve web geliştirme araçlarını içeren bir Adobe ürünüdür. Adobe sistemlerinde geliştirilmiş Photoshop, InDesign ve After Effects yazılımları da bulunmaktadır.

 Adobe Suite 6’nın sorunlu bir sürümü Mayıs 2012’de yayınlandı. CS serisinin sona erdiği ve son sürümden sonra artık devam edilmeyeceği belirtildi. Ancak bu sürümden sonra yeni ürünlerin Adobe Creative Cloud hizmetleri üzerinde çalışmaya devam edeceği de eklendi. Örneğin, yeni Photoshop ürünleri artık CS yerine CC olarak piyasaya sürülmektedir. 

Adobe Suite Ne İşe Yarar?

 Adobe Suite, öncelikle web tasarımcıları, pazarlamacılar ve grafik tasarımcıları tarafından kullanılan bir yazılım aracıdır.

 Adobe Suite ürünleri, diğer birçok sektörde çalışanlar ve öğrenciler tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda Adobe Suite, bu kitlenin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için en iyi performansı sunar. Adobe Suite’in içerdiği yazılım, masaüstü yayıncılıktan 3B modellemeye kadar her şeyi profesyonelce yapmanızı sağlar. Ayrıca dergi, e-kitap, broşür, logo tasarımı gibi öğeleri verimli bir şekilde tasarlamanıza yardımcı olur. 

Adobe Suite İçerinde Yer Alan Önemli Uygulamalar

Adobe Suite’in ne olduğuna daha iyi cevap verebilmek için bu yazılımda bulunan çeşitli programlardan bahsetmeliyim. Popüler bir yazılım olan Adobe Suite, kullanıcılara birkaç önemli uygulama sağladığı için:

  • Abobe Photoshop
  • Adobe Illustrator
  • Adobe After Effects
  • InDesign

Bu uygulamalar hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki makalelerde bulabilirsiniz.

  1. Adobe Photoshop

Profesyonel bir tasarım aracı olan Adobe Photoshop, Adobe Suite’te en çok kullanılan yazılımdır. Profesyonel fotoğraf düzenleme, 3D modelleme, grafik tasarım gibi süreçleri kullanıyoruz. Bu program ilk ortaya çıktığında, öncelikle fotoğraf düzenleme için kullanılıyordu. Ama şimdi Photoshop ile o kadar geliştirildi ki detaylı dijital çizimler, illüstrasyonlar ve hatta basit videolar bile yapabilirsiniz. Adobe Photoshop, Mac ve Windows platformlarında kullanılır.

  1. Adobe Illustrator

Adobe Suite’e dahil olan popüler uygulamalardan biri Illustrator’dır. Vektör grafikleri geliştirmek ve illüstrasyonlar oluşturmak için kullanılır. Bu uygulama özellikle grafik tasarımcılar, sanatçılar ve illüstratörler tarafından kullanılmaktadır. ‘ün Adobe Photoshop ile benzer özelliklere sahip olduğu söylenebilir. Çünkü hemen hemen aynı amaca hizmet ederler. Ancak Photoshop’tan farklı olarak Illustrator, vektör görüntüleri hazırlamayı çok daha kolaylaştırır.

  1. Adobe After Effects

After Effects, Adobe Suite yazılım paketindeki önemli uygulamalardan biridir. Bu uygulama, görüntü efektlerini düzenlemenize ve grafikleri canlandırmanıza olanak tanır. Adobe Suite yazılımı kullanıcıları için grafik tasarımcıların işini kolaylaştıran uygulamalar mevcuttur. Bu program genellikle video editörleri tarafından kullanılır.

  1. Adobe InDesign

 Özellikle masaüstü yayıncılık alanında oldukça tercih edilen bir yazılımdır. Kullanılan platformlar arasında Mac ve Windows bulunur. InDesign’da; Bu, Adobe Suite yazılım paketindeki bir dijital yayıncılık uygulamasıdır. Genellikle üretim tasarımcıları ve gravürcüler tarafından kullanılır. Bu uygulamayla yapabilecekleriniz e-Kitaplar, broşürler, dergiler ve sunumlardır. Bu nedenle, basılı yayınlar oluşturmak istiyorsanız, InDesign mükemmel Adobe Suite’tir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir