Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Son yıllarda özellikle kozmetik sektöründe adını fazlaca duyduğumuz argan yağının saça faydaları saymakla bitmez. Yalnızca saça değil çeşitli cilt problemlerine de iyi gelen bu mucizevi yağ, Fas’ta yetişen bir çiçekten elde edilmektedir. Genellikle şampuanların, saç kremlerinin ve diğer saç bakım ürünlerinin içeriğinde sıklıkla rastlanmaktadır.

Omegalar açısından oldukça zengin olan argan yağı, saç kökleri için kullanıldığı gibi saç uçlarına da uygulanabilir. Ülkemizde özellikle son yıllarda popüler hale gelmesinin nedeni, yarattığı mucizevi etkilerdir. Yağı kullanan pek çok insan faydasını gördüğünü söylemektedir. Elbette faydalarının yanı sıra zararları da yok değildir. Peki, argan yağının saça faydaları ve zararları nelerdir?

Argan Yağı Saç Dökülmesine İyi Gelir Mi?

 

Özellikle alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılan argan yağı, genel olarak saça ve kimi durumlarda cilde de uygulanabilmektedir. Argan yağının saça faydaları arasında en fazla bilinen özelliklerinden biri saç dökülmesini engellediğidir. Saç dökülmesiyle ilgili problemler için kullanılmakta ve saç hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlamaktadır.

Saç dökülmesi sıkıntısı için saç diplerine uygulandığında, kafa derisinin nemlenmesine yardımcı olur. Pek çok insan saçlarını nemlendirmenin yolunun yalnızca saç bakımlarıyla gerçekleştiğini düşünür. Ancak saç bakımı yapılacağı zaman kafa derisini de atlamamak gerekir. Kafa derisini nemlendiren argan yağı, saç köklerinin güçlenmesine ve saçın beslenmesine yardımcı olmaktadır.

Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Argan Yağı Saçı Uzatır Mı?

Genel olarak alternatif tıp alanında ya da kozmetik ürünlerinin içeriğine eklenerek kullanılan argan yağı, saç uzatmak amacıyla tercih edilmektedir. Saçların güçlü bir şekilde uzaması, uzadıkça uçlarında kırılmalar ve yıpranmalar meydana gelmemesi ve daha sağlıklı olması için tercih edilmektedir. Kuaför salonlarında saç bakımı yaptıranlar için kullanılan bir numaralı ürünlerden biridir.

İçeriğinde bulunan zengin yapısı nedeniyle zayıflamış ve güçsüzleşmiş saç kökleri için mucizevi bir etki yaratmaktadır. Bu da doğal olarak saçın canlanarak uzamasını ve güçlenmesini sağlamaktadır. Saça uygulanan ısı kaynaklı işlemlerin saçı yıprattığı ve uzamasını engellediği bilinmektedir.

Saç uçlarındaki kırıklar, saçın uzamasını engellediği için düzenli olarak kırıkların kesilmesi gerektiği düşünülmektedir. Ancak argan yağının saça faydaları arasında bulunan saç onarımı etkisi, saçlarını kestirmek istemeyenler için muhteşem bir çözüm olmuştur. Bu sayede saçların sağlıklı bir şekilde uzaması sağlanmaktadır.

Argan Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Saçlarına argan yağı bakımı yaptırmak isteyenler yağın uygulanma şeklini merak etmektedir. Bu gibi alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılan doğal yağların düzenli olarak kullanılması uzun vadede etkisini arttırmaktadır. Saç uzaması, saç onarımı, saçların canlılığını kazanması gibi etkiler, uzun vadede bakım gerektiren uygulamalar sonucu işe yarar hale gelmektedir. Bu nedenle saçlarınızda bu etkileri görmek istiyorsanız düzenli bir şekilde kullanmanız önerilmektedir.

Argan yağını duştan çıktıktan sonra birkaç damla olacak şekilde saç uçlarına uygulamanız gerekmektedir. Hafif bir yağ olduğundan saçta ağırlık yapmaz ve hızlı bir şekilde saçı beslemeye başlar. Argan yağının saça faydaları özellikle nemli saça uygulandığında görülmektedir. Bu nedenle yağı saf haliyle kullanmak isteyenler için birkaç damla olacak şekilde duş sonrası kullanımı uygundur.

Argan Yağının Saça Faydaları ve Zararları

Argan yağının saça faydaları olduğu gibi zararları da olabilmektedir. Bunun nedeni yağın birkaç damladan fazla olacak şekilde boca edilmesi olabilir. Bu gibi saç bakımı tedavilerinde ürünlerin yeterli miktarda kullanılması gerekmektedir.

Düzenli ve yeterli miktarda uygulandığında argan yağının saça faydaları, saçların nemlenmesi, güçlenmesi ve canlılığını kazanması, saç dökülmelerinin engellenmesi, saç parlaklığı ve saçların uzaması şeklinde gözlemlenmektedir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir