Kuru Maya Maskesi Ne İşe Yarar Ve Nasıl Yapılır?

Kuru Maya Maskesi Ne İşe Yarar Ve Nasıl Yapılır?

Cilt bakımında son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz kuru maya maskesi ne işe yarar? Kuru mayanın cilt üzerinde uygulanması ile sağladığı faydaları duyunca şaşıracağınıza eminiz. Cildi besleyen vitamin, mineral ve prebiyotik maddeleri içeren kuru maya düzenli kullanım sonrasında ciltte gözle görülür yenilenme ve iyileşme meydana gelmektedir.

Kuru Maya Maskesi Ne İşe Yarar?

Özellikle cilt lekeleri için kuru maya maskesi sıkça tavsiye edilir. Pek çok kişinin en önemli sorunları arasında olan cilt lekelerinin tedavisi oldukça zordur. Çoğu zaman kimyasal işlemler uygulanarak cilt lekelerinden kurtulmak mümkün olsa da bu süreç hem riskli hem de oldukça pahalıdır. Peki, kuru maya maskesi ile cilt lekeleri tedavi edilebiliyor desek!

Cilt lekeleri için kuru maya kullanımı hakkında bilgilere geçmeden önce sizlere genel olarak kuru maya maskesi ne işe yarar bilgi vermek istiyoruz. Kuru mayanın içeriğinde maya bulunmaktadır ve bu mayalar cilt için yararlı vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırır. 2 Aylık düzenli kullanım sonunda etkili sonuçlar ortaya koyan kuru maya maskesinin faydaları;

  • Kuru maya maskesi ne işe yarar merak ediyorsanız en önemli faydası cilt üzerinde hücre yenilenmesini hızlandırmasıdır.
  • Cildin nemlenmesini sağlayarak daha sağlıklı bir görünüm elde edilmesinde faydalıdır.
  • Kuru maya maskesini cildinize peeling olarak uygulayabilir ve cildinizin ölü hücrelerinden arınmasını sağlayabilirsiniz.
  • Özellikle yağlı ciltlerin baş düşmanı olan aşırı sebum salgısını dengelemek ile meşhurdur. Üstelik cildinizin pul pul olmasına izin vermeden.
  • Cildinizde oluşan ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır.
  • Cilt lekesi tedavisi için kuru maya maskesi en iyi dostunuz olacağına inanıyoruz!
  • Cilt üzerinde oluşan sarkmaların önüne geçerek cildinizin daha sağlıklı ve ışıl ışıl görünmesi için kuru maya maskesi kullanabilirsiniz.
  • Kuru maya maskesi egzama sorunları içinde tavsiye edildiği bilinmektedir. Egzamalı bölgelerde kuru maya maskesi uygulayabilirsiniz.

Kuru Maya Maskesi Ne İşe Yarar Ve Nasıl Yapılır?

Kuru Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

Kuru maya maskesi ne işe yarar hakkında bilgi verdikten sonra kullanımı hakkında bir bilgi vermek istiyoruz. Aktif maya bileşenlerine sahip olması sebebi ile bu maske günlük kullanıma uygun değildir. Bu nedenle ilk kullanımda öncelikle cildinizin görünmeyen bir bölgesinde test etmenizi öneririz. Cildiniz alerjik reaksiyon gösteriyor ise kesinlikle kullanmayınız.

Cildinizde yapacağınız kuru maya maskesi testi nedeniyle her hangi bir alerjik reaksiyon oluşmamış ise bu maskeyi hafta da en fazla 2 defa kullanmanızı önermekteyiz. Peki, kuru maya maskesi nasıl yapılır hemen cevaplayalım.

Kuru Maya Maskesi Tarifi

Kuru maya maskesi yapımı oldukça kolaydır. Malzemelerinin her zaman evinizde olması sebebi ile de ihtiyaç duyduğunuz an kolayca bu tarifi yapmanız mümkündür. Kuru maya maskesi için ana maddeniz elbette ki kuru maya olacaktır. Tedavi etmek istediğiniz yani kullanma amacınıza uygun olan kuru maya tarifleri için ilave malzemeler kullanılmaktadır.

Cildinizde ince çizgiler ve kırışıklıklar mı oluşmaya başladı? Hemen kuru maya maskesi tarifimizi uygulamanızı tavsiye ederiz. Bu tarifimizde 1 tatlı kaşığı kuru maya üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1-2 damla limon ve zeytinyağı ilave etmeniz yeterlidir. Krem şeklini alan bu maskeyi cildinize sürerek kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz. Maskeniz kuruduğunda artık yıkmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Cilt lekeleri için kuru maya maskesi tarifi içerisinde kuru maya, karbonat ile su yer almaktadır. 1 tatlı kaşığı kuru maya üzerine 1 çay kaşığı karbonat ve macun kıvamına gelecek kadar ılık su ilave etmeniz yeterlidir. Bu maskeyi hafta bir sefer cildinize sürerek 5-10 dakika bekletmeniz ve cildinizi güzelce temizlemeniz yeterlidir. Maske sonrasında cildinize tonik sürmeyi unutmayınız!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir