Basen Eritme Hareketleri ve Yöntemleri

featured

Basen bölgesinde genişleme ve yağlanma birçok insanın ortak şikayetlerindendir. Kilo almaya ve yağ birikimine çok müsait olan basen bölgesini inceltmek oldukça zordur. Fakat düzenli bir şekilde beslenerek, basen eritme hareketleri ve yöntemleri uygulayarak daha sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Basen eritmek için yapmanız gerekenlere gelin yakından bakalım.

Basen Eritme

Basen bölgesi, bel ile kalça arasında bulunan yerin en geniş kısmıdır. Yağlanması kolay olduğu için basen bölgesinden kolayca kilo alabilirsiniz. Bu durumda da vücudunuzun alt ve üst kısmı arasında orantısızılık oluşabilir. Basen eritmek her ne kadar zor olsa da düzenli egzersiz ve dengeli beslenme sayesinde artık hayal değil.

Basen Eritme Hareketleri

Basen eritme hareketlerini egzersiz programınıza ekleyerek basen bölgesindeki yağlarınızı yakmayı kolaylaştırabilirsiniz. En etkili ve kolay uygulanabilir 4 basen eritme hareketini sizin için derledik.

  • Köprü Hareketi: Yere sırtüstü uzanın. Dizlerinizi kırın ve ayaklarınızı yere basın. Karın kaslarınızı sıktıktan sonra kalçanızı kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın ve indirin.

  • Yan Kalça Kaldırma Hareketi: Elleriniz omuz hizasında ve dizleriniz kalçanızın altında olcak şekilde el ve ayaklarınızın üzerinde durun. Sağ dizinizi kalça hizasına gelecek kadar sağ tarafa doğru esnetin.
  • Squat Hareketi: Ayaklarınızın arasını omuz genişliğinde açarak ayakta durun, oturma hareketi yapın ve tekrar ilk pozisyona geri dönün.

  • Çapraz Mekik Hareketi: Mekik çekme pozisyonunda yere uzanın. Her mekik hareketi yaptığınızda sol diziniz ile sağ omzunuzu birbirlerine yaklaştırın.

Basen Eritme Diyeti

Basen eritme diyeti bölgesel kilolarınızdan kurtulurken basen eritme hareketleri kadar önemlidir. Düzenli beslenme ve yeterli su tüketimi her zaman sağlığınız için önemlidir, buna ek olarak basen eritme diyetinde dikkat etmeniz gereken şeyler şunlardır;

  • Her sabah bir fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.
  • Donmuş ve zararlı yağlar yerine zeytin yağı kullanmalısınız.
  • Un ve şeker tüketimini mümkün olduğunca azaltmalısınız.
  • Karbonhidrat ağırlıklı yemekler yerine sebze, balık, et gibi yemekleri tercih etmelisiniz.
  • Ara öğünlerde meyve, süt ve badem tüketebilirsiniz.

Basen Eritme Kürü

Basen eritme kürü gece yatmadan tükettiğinizde siz uyurken yağlarınızı yakmanıza yardımcı olur. En etkili sonuca ulaşmak için bu kürü düzenli kullanmalısınız. Basen eritme kürünü tükettikten sonra bir şey yiyip içmemeniz tavsiye edilmektedir. İşte bu kürü yapmak için gereken malzemeler şunlardır;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın

Basen Bölgesinde Yağlanma Neden Olur?

Basen, kalça, göbek gibi bölgelerde yağlanma çoğunlukla genetik sebeplerle meydana gelir. Bunun yanı sıra uzun süre hareketsizlik, doğum yapma, sağlıksız beslenme gibi sebepler de basenlerin genişlemesinde etkilidir. Sağlıksız beslenme ve bununla beraber gelen vitamin, protein dengesinin korunamaması selülitlere ve sarkmalara da yol açabilir. Hem basen eritmek hem de selülitlerden ve sarkmalardan kurtulmak için sağlıklı beslenmek, basen eritme hareketleri yapmak oldukça önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir