Bitcoin Neden Değerlidir? Kripto Paranın Nasıl Değeri Var?

Bitcoin Neden Değerlidir? Kripto Paranın Nasıl Değeri Var?

Kripto para birimleri, günümüzde en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yerini almaktadır. Kripto para yatırımı yapmak isteyen bireyler, kripto para nedir ve kripto para neden değerlidir gibi sorulara yanıt aramaktadır. Bu soruların cevapları, dünyanın en değerli ve en büyük piyasa hacmine sahip para birimi olan Bitcoin üzerinden araştırılmaktadır.

Kripto para, dijital ortamlarda alım satım yapılabilen ve değer kaybı ve artışlar ile yatırımcıların kazanç elde etmesini sağlayan para birimleridir. Günümüzde 5.500’ün üzerinde kripto para birimi bulunmaktadır. Bu para birimlerinin arasında en çok tercih edilen, en değerli para birimi Bitcoin olmaktadır. Bitcoin’in neden değerli olduğunu merak eden bireyler, aşağıdaki başlıkları inceleyebilir.

Bitcoin Neden Bu Kadar Değerli?

Kripto paralara olan ilginin her geçen gün artması, bu birimler üzerinden yapılan yatırımların artmasına vesile olmaktadır. Bu bağlamda en sık sorulan sorulardan bir tanesi de Bitcoin neden bu kadar değerli olmaktadır. Bitcoin’in değerli olmasının pek çok sebebi bulunmaktadır. Bir kripto para biriminin nasıl değerli olabileceğini merak eden bireyler, aşağıdaki listeye göz atarak daha detaylı bilgi alabilmektedir.

  1. Bitcoin, merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. Herhangi bir ülkeye bağlı olmaması, dünyanın her yerinde kullanılabilmesi ve takas edilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle işlem hacmi yüksektir.
  2. Bitcoin, herhangi bir devlete bağlı olmamakta ve bu sayede kimse tarafından kontrol edilmemektedir. Bitcoin para birimini kontrol eden bir grubun olmaması, bu para birimine olan güveni arttırmaktadır.
  3. Bitcoin para birimine talebin yüksek olması, bu para biriminin giderek daha değerli bir hale gelmesini sağlamaktadır. Bu durum yalnızca Bitcoin için geçerli değildir. Herhangi bir para birimine ilginin artması, o para biriminin değer kazanmasını sağlamaktadır.
  4. Bitcoin, yatırımcıların en çok güvendiği bir yatırım aracıdır. Zira Bitcoin işlemleri yapan bireyler, ciddi kazançlar elde edebilmektedir.
  5. Bitcoin, yalnızca alım satımlar ile kâr edilebilen bir para birimi değildir. Buna ek olarak Bitcoin madenciliği yaparak da para kazanılabilmektedir. Bu sayede Bitcoin’in değeri her geçen gün artmaktadır.

Yukarıda da görülebildiği üzere kripto para birimlerinin değerinin yüksek olmasında bazı faktörler rol oynamaktadır. Bitcoin için de durum aynıdır. Ancak Bitcoin’in ilk kripto para birimi olması ve uzun yıllardır piyasada var olması, bu para birimini bir adım daha ön plana çıkartmakta ve değerinin yükselmesini sağlamaktadır.

Bitcoin Neden Değerlidir? Kripto Paranın Nasıl Değeri Var?

Bitcoin Neden Yükselir?

Bitcoin alım satım işlemleri yapan veya yapmak isteyen bireyler, Bitcoin neden yükselir sorusuna yanıt aramakta ve bu doğrultuda yatırımlarına yön vermek istemektedir. Bitcoin’in yükselmesinin en büyük sebebi taleptir. Eğer Bitcoin almak isteyen bireylerin sayısında artış olursa, bu para biriminin değeri de artacaktır. Bitcoin almak isteyen insanların sayısı ne kadar az olursa, Bitcoin para biriminin değeri de bir o kadar düşük olur. Zira arz ve talep, bu para biriminin değerini belirleyen en büyük etkendir.

Bitcoin para biriminin değer kaybetmesi ya da değer kazanmasında tek faktör arz ve talep değildir. Buna ek olarak yorumcuların para birimleri hakkındaki düşüncesi, ünlülerin Bitcoin yorumları, Bitcoin aracı firmaların başarı düzeyleri, bu para biriminin değerini değiştirmektedir. Bu durumun sebebi ise, dünyada söz sahibi olan insanların düşüncelerine göre alım satım oranlarında değişkenlik yaşanmasıdır.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Yatırımlarını Bitcoin üzerinden yapmak isteyen bireyler, Bitcoin nasıl alınır diye düşünmektedir. Bu noktada Bitcoin’in en kolay satın alınabilen para birimlerinden bir tanesi olduğunu bilmek gerekir. Zira neredeyse tüm kripto para sitelerinde Bitcoin alım satım seçenekleri sunulmaktadır. Bitcoin alabilmek için takip etmeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • İlk olarak bir kripto para alım satım sitesine üye olmanız gerekmektedir. Bu noktada detaylı bir araştırma yapmalı ve güvenilir bir platforma üye olmanız tavsiye edilmektedir.
  • Üyeliğinizi aktif hale getirdikten sonra kendi banka hesabınız üzerinden kripto üyeliğinize para transferi yapmalısınız.
  • Transfer gerçekleştirildikten sonra alım sayfası üzerinden Bitcoin seçeneğine dokunmalı ve bütçenize göre satın alma emri oluşturmalısınız.
  • En kısa süre içerisinde hesabınızdaki paralar çekilecek ve Bitcoin hesabınıza geçecektir.

Bu adımlar sayesinde Bitcoin alım satım işlemleri yapabilirsiniz. Her kripto para sitesinde adımlar aynı olmasa da benzerlik gösterdiği için kolayca işlem yapabilirsiniz.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir