Burun Estetiği İz Bırakır mı?

Burun Estetiği İz Bırakır mı?

Birçok insan, burunlarında çeşitli sorunların bulunması neticesinde burun estetiğine başvurmakta olup konu ile ilgili birçok hususu merak ederek pek çok soru sormaktadır. Bunlardan birisi de burun ameliyatı sonrasında estetik dikiş izi kalır mı olarak bilinmekte olup dikiş izinin kalma ihtimali birçok insanın ameliyattan uzak durmasına neden olmaktadır.

Burunda var olan sorunlar ya da burnun istenilen görüntüye sahip olmaması nedeniyle başvurulan burun estetiğinin tam olarak ne olduğu ve estetik sonrasında herhangi bir dikiş izinin kalıp kalmadığı, oldukça merak uyandıran konular dahilinde yer almaktadır. Peki ama burun estetiği tam olarak nedir ve burun estetiği ağrılı bir işlem midir?

Burun Estetiği Nedir?

Burun şeklinin değiştirilmesi amacıyla yapılan cerrahi müdahale, temel olarak burun estetiği olarak adlandırılmakta olup burun estetiği iki farklı yöntem üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemleri temel olarak şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

  • Açık teknik kullanılarak yapılan ameliyat (Açık Rinoplasti)
  • Kapalı Ameliyat

Birçok insan, cerrahi müdahaleler sonrasında plastik cerrahi dikiş izi kalır mı sorusu üzerinden detaylı araştırma yaparak konuyu derinlemesine bir şekilde anlamaya çalışmaktadır. Cerrahi müdahale sonrasında herhangi bir dikiz işinin kalıp kalmadığını açıklamadan önce burun estetiğinin detaylarını öğrenmek çok daha faydalı olacaktır.

Burun Estetiği Ağrılı Bir İşlem mi?

Burun estetiği yaptırmayı düşünün kişilerin bir kısmı, burun estetiğinin ağrılı bir işlem olup olmadığını anlamaya çalışır. Klasik tampon uygulaması yapılmadığı zaman burun estetiğinin ağrısız bir işlem olduğunu ifade edebiliriz. Cerrahi müdahale sonrasında hastanın rahat bir şekilde nefes alabilmesi için uygulanan silikonlar da herhangi bir ağrı yapmamaktadır. Peki burun estetiği kanama gibi bir komplikasyona neden olur mu?

Burun Estetiği İz Bırakır mı?

Burun Estetiğinde Kanama Olma Durumu

Hasta üzerinde yapılan tetkikler ve kan tahlili, hastanın kanama riskiyle karşılaşıp karşılaşmayacağı noktasında bilgi vermektedir. Herhangi bir aksi durum olmadığı sürece burun estetiğinin kanamalı cerrahi müdahaleler kategorisine girmediğini belirtmekte fayda bulunmaktadır. Burun estetiğiyle ilgili merak edilenlerden bir diğeri de daha önce de ifade edildiği üzere plastik cerrahi dikiş izi kalır mı sorusudur. Peki ama ameliyat sonrasında hastada herhangi bir şekilde dikiş izi kalır mı?

Burun Estetiği Sonrasında Herhangi Bir İz Kalır mı?

Kapalı ameliyatlarda, çeşitli hususlar dışında kalındığı vakit, burun estetiği sonrası burunda dikiş izi kalmadığını belirtebiliriz. Örneğin burun ucu daraltmasının yapılmaması, hastaların ameliyat sonrasında dikiş izine maruz kalmamasını olanaklı hale getirmektedir.

Burun estetiğinde açık ameliyat tercih edildiğinde iki burun deliğinin arasındaki bölgeye kesik atılır. Kesiğin düzgün kapatılmaması ya da yanlış bir şekilde kesik atılması gibi durumlar, estetik dikiş izi kalır mı sorusunun olumlu bir şekilde cevaplanmasına neden olmaktadır. Ortaya çıkan kesik izleri, kesiğin burnun aşağıya bakan kısmına ve doğal V şeklinde bulunan yapısına uygun şekilde atılması ile birlikte önlenmektedir.

Kapalı teknik burun estetiğinde, hastanın burnunda işlem sonrasında herhangi bir dikiş izi kalmadığını ifade etmek olanaklıdır. Burun estetiği düşünen hastaların, mutlaka alanında uzman ve burun estetiği konusunda güncel gelişmeleri takip eden hekimlerden destek alması gerekir. Aksi takdirde, daha önce de ifade edildiği üzere kesiklerin yanlış bölgelere atılması sonrasında hastanın burnunda kesik izi kalabilmektedir. Burun estetiği sonrasında estetik dikiş izi kalır mı sorusu kapsamında, burun estetiği yapacak hekimin yetkinliği ve uzmanlığı oldukça önemlidir ve alanında uzman hekimler, hasta tarafından talep edilen burun yapısına uygun olacak şekilde burun estetiği gerçekleştirmekte ve hastanın uygulama sonrasında normal yaşantısına sorunsuz olarak dönebilmesini olanaklı hale getirmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir