Evde Manikür Suyu Hazırlama

featured

Manikür suyu güzel ve bakımlı tırnaklara sahip olmak için manikür olmazsa olmazlardandır. Çoğu zaman yoğun iş hayatı benzeri koşullardan dolayı kuaföre gitmek için zaman yetmeyebilir. Böyle bir durumda manikür işlemi evde de yapılabiliyor. Bu işlem sırasında ihtiyaç duyulacak en önemli malzeme manikür suyu olacaktır. Tırnakların yumuşaması ve daha güzel şekil alması için doğal yağlardan hazırlanan manikür suyu birkaç aşamadan oluşuyor

Evde Manikürün Ön Hazırlığı Manikür Suyu Yapımı

Manikür işlemlerine başlamadan önce tırnakların bakımını yapmak gerekir. Öncelikle tırnaklarda oje varsa bunlar temizlenmeli, daha sonrasında tırnaklar kesilmelidir. tırnakları duştan sonra kesmek daha faydalı olacaktır. Çünkü tırnaklar ılık su ile yumuşayacağı ndan dolayı tırnaklar çatlamadan düzgün bir şekilde kesilir. Kesme işleminden sonra sıra törpüleme işine geldi. Bu aşamadan sonra en çok ihtiyaç duyulan malzeme ise manikür suyu olacaktır. Manikür suyu hazırlarken tercih edilebilecek çok sayıda seçenek olduğu için hazırlamak çok zor olmayacaktır. Manikür suyu hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise suyun ne çok fazla sıcak olması ne de çok fazla soğuk olmasıdır. Suyun ısısı 35 ile 40 derece arasında olmalıdır. Hoş koku vermesi için hoş kokular veren doğal yağların eklenmesi gerekir.

 Evde Manikür Suyu Yapımı

Evde manikür suyu yapımı için orta büyüklükte bir kabın içerisine ılık su ilave edilir. Tercihe göre yağlar, gül suyu veya limon suyu ilave edilir. Hazırlanan karışımın içerisine tırnak uçları tamamen gelecek şekilde yerleştirilir. Eller bu karışımın içerisinde yaklaşık 5 -10 dakika arasında bekletilir. Bu işlem ile tırnak etleri yumuşar ve manikür işlemini kolaylaştırır. 

Manikür Suyunu İçerisine Hangi Doğal Yağlar Eklenir

Manikür suyu hazırlarken hoş koku vermesi için eklenecek doğal yağlar tamamen tercihe bağlıdır. Hatta vazelin ya da bebek yağı bebek şampuanı gibi ürünler bile eklenebilir. Doğal yağlar kullanmak tırnakların sağlıklı olması ve güçlenmesi açısından son derece önemlidir. Balık yağı, salatalık yağı, avokado yağı, argan yağı, papatya yağı, zeytinyağı, lavanta yağı, nane yağı, kekik yağı, gliserin, badem yağı, bergamot, sarımsak ısırgan otu bitkisi ile E vitamini kapsülleri ve aspirin gibi takviye edici maddelerde ilave edilebilir.

Doğal Yağlar İhtiyaçlara Göre Seçilmeli

Manikür suyu hazırlarken ihtiyaçlar doğrultusunda içerikler tercih edilmesi gerekir. Örneğin; güçsüz ve dirençsiz tırnaklar için; badem yağı argan yağı zeytinyağı, ya da avokado suyu gibi doğal yağlar doğru bir seçenek olurken, tırnak mantarı bulunanlar için birkaç damla limon suyu karbonat, kekik yağı gibi seçenekler tercih edilmesi gerekir. Tırnaklarda renk değişimi mevcut  ise; badem yağı, lavanta yağı limon suyu, bebek yağı veya gül suyu gibi seçeneklerin tercih edilmesi gerekir. Kullanılacak yağlar konusunda doğru bir seçim için mutlaka tırnakların durumu göz önünde bulundurulmalı ve evde manikür suyu hazırlamadan önce geniş bir araştırma yapılarak işe başlanmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir