Farklı Özellikleriyle Dikkat Çeken 7 İlginç Hayvan

featured

Dünya üzerinde farklı türlere sahip birçok canlı yaşamını sürdürmektedir. Her türün kendine özgü birçok farklı özelliği vardır. İnsanlar, kimi hayvanları özelliklerine göre akıllarında tutmakta ya da sıralamaktadır. Bu kullanımları normal olarak günlük dilimize de yerleşmiştir. Zürafa gibi uzun, fil gibi şişman veya yılan gibi soğuk. Peki ya bildiklerimiz haricinde, bilmediğimiz birçok farklı özelliğe sahip hayvan varsa? Gelin hep beraber bu birbirinden ilginç hayvanları ve özelliklerini keşfedelim.

İlginç Keselere Sahip Adaçayı Tavukları

Adaçayı tavukları genellikle adaçayı bitkisinin yetiştiği verimli topraklarda yaşarlar. Onları ilginç kılan en önemli özellikleri, ilginç dış görünüşleridir. Göğüs bölgesinde kocaman iki tane keseleri vardır. Bu kese erkek adaçayı tavuklarında boyut olarak daha büyük iken, dişi adaçayı tavuklarında daha küçüktür. Bunun temel sebebi, burada bulunan kesenin davul sesine benzer bir ses çıkarmasıdır. Özellikle çiftleşme dönemlerinde sıkça çıkarılan bu ses, dişileri etkilemek için kullandıkları bir tür kur yöntemidir. Ayrıca haberleşmek amacıyla da zaman zaman, bu farklı keseleri kullanmaktadırlar.

Korkunç Bir Görünüme Sahip Pembe Kanatlı Güve

Pembe Kanatlı Güve, diğer bir adıyla Meyve Emen Güve olarak da bilinmektedir. Oldukça küçük olan bu hayvanlar, çok korkunç bir görünüme sahiptir. Kelebeğe dönüşmeden önce etraftaki canlılara veya gören insanlara ürkütücü gelmektedirler. Fakat oldukça zararsız olan bu hayvanlar, insanlara veya diğer canlılara asla zarar vermezler. Sadece görüntü itibariyle, çizgi filmlerde ki kötü karakterleri andırmaktadır.

Dünyanın En Küçük Memeli Hayvanı Tersiyer

İlk görünüşte küçük bir parmak maymunu andıran Tersiyerler aslında Primat familyasına ait bir canlıdır. Güneydoğu Asya topraklarında yaşamını sürdüren bu canlılar boyut olarak çok ama çok ufaktır. Vücut ölçüleri 9 ila 16 cm arasında değişirken kuyruk uzunluğu ise 13 ila 28 cm arasındadır. Kuyruğun bu denli uzun olması görünüşlerine çok ilginç bir özellik katmaktadır. Genellikle ağaçlarda yaşarlar ellerinin ve bacaklarının uzun olması onları iyi birer avcı yapar. Çünkü beslenme şekilleri bakımından etoburdurlar. Primat ailesi arasında en uzun bacağa sahiptirler. Avuç içlerinin büyük olması nedeniyle tutundukları yerde hiç kıpırdamadan durarak, dengelerini sağlarlar. Kocaman ilginç gözleri vardır ve gözlerinin boyutu beyinlerinden çok büyüktür. Bu özelliği nedeniyle çok ilgi çekmektedirler.

Kocaman Kulaklara Sahip Dumbo Ahtapotu

Türkçe karşılığı fil kulaklı olarak çevrilen Dumbo Ahtapotu, Fil kulaklı Ahtapot olarak da bilinir. Fiziksel görünümü sebebiyle, yüzleri fillere çok benzer. Geniş, sarkık ve büyük kulakları sayesinde okyanusların dibine dalabilirler. Avlanmaları da bu sayede kolaylaşmış olur. Okyanusun dibinde yaşamını sürdürdüğü için, ortalama ömürleri 3 ila 5 arasında değişiklik göstermektedir. Dünyanın en büyük fil kulaklı ahtapotu ise, 1.8 metre uzunluğa sahiptir. 

Unicornu Andıran Görünümüyle Şaşırtan Deniz Gergedanı

Deniz gergedanı, balina türüne ait bir Narval balinasıdır. Onu en ilginç yapan özelliği ise, masal kahramanlarını anımsatan unicornlara benzeyen bir boynuzunun bulunmasıdır. Bu boynuz bir diş görevi görmektedir ve ortalama 2 ila 3 metre arasındadır. Bu tip bir uzuva sahip olan hayvanlar, genellikle uzuvlarını,koruma amacıyla veya çiftleşme ritüelleri için kullanırlar. Fakat Narval balinaları boynuzlarını, çok farklı amaçlar için kullanırlar. Onlar için suyun sıcaklığını ölçmek ve suyun basıncını algılama işlevi görür. Ayrıca esnek yapısı sayesinde de hiçbir zarar görmezler, Narval balinaları için eşsiz bir duyu organıdır.

Uzun Boyna Sahip Zürafa Biti 

Kırmızı ve siyah olmak üzere iki renge sahip bu böcek türü, adından anlaşıldığı üzere zürafalar gibi uzun bir hayvandır. Özellikle erkeklerin boyları, dişi zürafa bitlerine göre 2 kat fazladır. Önden bakıldığında uğur böceğine, yandan bakıldığında ise bir zürafayı anımsatmaktadır. Boyunları çok uzundur ve genellikle uzun boyunlarını çiftleşme zamanı gelince kavga etmek için kullanırlar.

Doğal Antifriz Kurt Yılan Balığı

Yılan balığı olarak anılsa da aslında yılan familyasına ait değildir. Soğukkanlı bir canlı olduğu ve vücudunun bir antifriz görevi görmesinden dolayı bu adı almıştır. Çünkü suyun 0 ila -15 derecesine kadar inereken yaşamlarını sürdürürler. Çene yapıları çok kuvvetlidir ve oldukça uzun balıklardır. Ömürleri de oldukça uzundur, 25 yıla kadar yaşamlarını sürdürebilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir