Leopard Gecko evde beslenmeli mi?

featured

Leopard gecko günümüzde hayvanlar aleminin en sıra dışı sürüngenlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Leopard gecko gündüzleri uyuyan geceleri ise aktif olarak yaşayan bir hayvandır. Sevimli yapısıyla ön plana çıkıyor. Aynı zamanda tür olarak da kertenkele türüne mensuptur. Leopard gecko çeşitli renk yapısına ve desen çeşitliliğine sahiptir.

Leopard gecko vahşi bir hayvandır. Evcil bir hayvan değildir. Dolayısıyla ev içerisinde beslenmesi oldukça risklidir. Ancak Leopard gecko diğer sürüngenlere göre bakımları çok daha kolaydır. Ev içerisinde bakımı her ne kadar kolay olsa da vahşi bir hayvan olduğu için evlerde sorun yaratabilir. Özellikle de apartman dairelerinde beslenmesi olanaksızdır. Ancak bahçeli ev sahibi olan kişiler bahçelerinde bu sevimli küçük sürüngeni besleyebilirler.

Leopard Gecko Bakımı Nasıldır?

Leopard gecko bakımı hayvan severler tarafından sıklıkla merak edilen konuların başında geliyor. Kertenkele familyasına mensup olan Leopard gecko en kolay bakımı olan sürüngen olarak karşımıza çıkıyor. Leopard gecko etçil bir hayvandır. Dolayısıyla Leopard gecko sürüngeninizi et ile beslenmeniz gerekiyor. Aynı zamanda Leopard gecko yemleri de piyasada bulunuyor. Leopard gecko genel olarak böcek türü hayvanlarla beslenir.

Kırkayak, karınca, sinek gibi hayvanları yemeği sever. Cırcır böceğini yemeyi de oldukça fazla sever. Leopard gecko yemleri piyasada aktif olarak bulunur. Aynı zamanda hayvanınızın vitamin ihtiyacını da karşılamak için yemlerine vitamin damlaları damlatabilirsiniz. Böylelikle vitamin ihtiyacı karşılanarak sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olur.

Leopard Gecko Nedir?

Leopard gecko kertenkele ailesine ait farklı desenleri bulunan bir sürüngen çeşididir. Leopard geckolar sahiplerinin ellerine gelmekten çok hoşlanan canlılardır. Sıra dışı ve fark yaratan görüntüleriyle kişilerin dikkatlerini üzerlerine çekerler. Bakımları ise diğer sürüngenlere nazaran çok kolaydır.

Leopard gecko sahibine alıştığı vakit hiçbir şekilde stres yapmaz. Sakin bir şekilde elinize gelerek yanınızda duru. Aynı zamanda bu hayvanlar sakinlikleriyle ön plana çıkarlar. Diğer vahşi sürüngenler gibi vahşi hareketlerde bulunmazlar. Teraryuma adı verilen yemek yeme ve su içme kapları bulunur. Leopard gecko su içmeyi seven bir sürüngendir. Dolayısıyla hayvanınızın su ihtiyacını hiçbir şekilde ihmal etmeyiniz.

Leopard Gecko Özellikleri Nelerdir?

Leopard gecko çok çeşitli özellikleriyle bilinen bir sürüngendir. Bakımı kolay, sevimliliği ise üst düzeydedir. Böylelikle hayvan severler tarafından beslenmesi sıklıkla tercih edilir. Farklı renk desenleriyle estetik bir görünüm oluştururlar. Tür olarak kertenkele türüne mensupturlar. Aynı zamanda ortalama yaşam süreleri de diğer sürüngenlere nazara daha yüksektir.

Leopard gecko ortalama yaşam süresi 25 ile 30 yılı bulabiliyor. 35 yılı bulan Leopard gecko canlıları da günümüzde mevcut durumdadır. Leopard gecko ele alıştırılabilen bir canlı türüdür. Sahibinin eline alıştıktan sonra Leopard gecko sizi her şeyi belleyecektir. Böylelikle size büyük bir şevketle bağlı olacaktır.

Leopard Gecko Tehlikeli Midir?

Hayvan severler tarafından en çok merak edilen sorulardan birisi de Leopard gecko tehlikeli midir? Sorusudur. Leopard gecko sürüngen çeşidine mensup bir hayvandır. Diğer sürüngenlerin aksine daha uysal davranışlara sahiptir. Leopard gecko beslemek istiyorsanız mutlaka 1 ile 6 ay arasında bir yavru Leopard gecko alınız. Yavru olarak alacağınız bu sevimli sürüngen hayvanınız küçük yaşlardan itibaren sizlere alışacaktır.

Böylelikle elinize gelmesi ve evcilliği daha kolay olacaktır. Leopard gecko agresif yapıda bir hayvan değildir. Aksine sakin yapılı özellikleriyle bilinir. Hareketli bir hayvan olarak bilinmez. Durağan özelliklere sahiptir. Dolayısıyla gündüzleri tamamen uyur, geceleri ise hayatına kaldığı yerden devam eder. Leopard geckolar sevimli yüz yapılarıyla ön plana çıkan sürüngenlerdir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir