En Zeki Köpek Cinsi Jack Russel ve Özellikleri

Köpek Cinsi Jack Russel

Pek çok hayvansever tarafından tanınan bir cins olan Jack Russel köpekleri; çok sayıda farklı özelliğinin yanı sıra en zeki köpek cinsi olarak da bilinir. Özellikle Maske filmindeki Maylo karakteri ile bilinen bu türün diğer özellikleri çok sayıda kişi tarafından merak edilmektedir. Şimdi Jack Russell cinsi köpeklerin özelliklerine bakalım:

  • Tüm köpekler için de belki de toprak kazmayı en çok seven köpek cinsi olarak gösterilebilir.
  • Çok kalabalık olduğu bilinen bir köpek ırkı olan Terrier grubunun bir üyesi olarak bilinen Jack Russel cinsi köpekler çok enerjik yapısıyla ve hareketliliği ile bilinir.
  • Aynı zamanda oldukça minyon bir yapısı olan ve küçük köpek türleri arasında sayılabilecek Jack Russell Terrier cinsi köpekler çok zeki olduğu bilinen hayvanlardır.
  • Terrier köpek cinsinin en küçük üyelerinden birisi olarak bilinen Russell cinsi köpekler, erkekleri 25 ve 38 cm arasında; dişileri ise 23 ve 36 cm arasında yüksekliğe sahip olabilir. Ağırlıkları en fazla 8 kiloya kadar ulaşır.
  • Safkan Jack Russell nasıl anlaşılır? Tüylerinin kısa kısımlarının en az %51’lik kısmının beyaz olması ile bilinen bu köpek cinsinin; kuyruk ve kafa bölümlerinde siyah, kahverengi, kızıl ya da ten rengi lekeler bulunabilir. Koyu renk gözleri ve siyah burnu ile çok sevimli bir hayvan olan bu küçük köpek cinsi öne doğru düşük kulaklarıyla da bilinmektedir.
  • Jack Russell Terrier köpeğinin karakteri denildiği zaman akla ilk gelen oyuncu bir yapısının olmasıdır. Çok enerjik ve hareketli bir köpek olduğu için;  oyunu da çok sever.
  •  Bunun yanı sıra Jack Russell Terrier cinsi köpekler diğer köpeklerle genelde anlaşamaz.
  • Pek çok köpek cinsinde olduğu gibi kapalı ev ve apartman hayatına çok uyumlu bir hayvan türü değildir. Daha çok bahçeli evlerde yaşamaya uygun bir köpek cinsi olarak bilinir.
  • Bazı türleri fazlaca havlayabilir.
  • Çocuklarla arası iyi olan bir köpek cinsidir.
  • Ancak kedilerle genellikle anlaşamaz.
  • Yabancılara karşı ise çok sıcak ya da çok saldırgan davranmazlar. Genelde dengeli bir iletişimleri vardır.
  • Benimsediği kişiye ve yakınındaki aile üyelerine karşı oldukça samimi ve sevgi dolu bir hayvandır.
  • Yine bazı köpeklerde görülen bölgesini koruma içgüdüsü ve isteği fazla olan bir köpek cinsidir. Havlama eğilimi de olduğu için bu iki özelliği; Jack Russel köpeklerini iyi bir bekçi köpeği yapar.

Yukarıda sayılanlar; Jack Russel cinsi köpeklerin genel özellikleridir. Bunun yanı sıra; her cinsin kendine ait bir karakteri ve davranış biçimi olduğu gibi her köpeğin de bireysel olarak ayrı ayrı karakteri mevcut olmaktadır. Dolayısıyla yukarıda verilen özellikler Jack Russel köpeğinin genel özellikleri olmakla birlikte; tek tek hayvanların davranışı farklı olabilmektedir.

Köpek Cinsi Jack Russel

Jack Russell Köpeği Bakımı

Jack Russel tüy döker mi? Jack Russel köpeklerinin bakımı aslında oldukça kolaydır. Kısa tüylü köpek cinsinin tüylerini arada taramak tüy bakımı açısından yeterli bir uygulamadır. Tırnakların fazla uzamasına dikkat etmekte fayda vardır. Düzenli şekilde veterinere götürülerek tırnakları rahatlıkla kestirilebilir. Çok enerjik bir köpek türü olmasından dolayı her gün egzersiz yapmalarına imkan tanımak çok önemlidir.

Jack Russel köpekleri ile ilgili bilinmesi gereken bir başka nokta da;  bu cinsin hangi hastalıklara yatkın olduğunun bilinmesi ve ona göre gerekli kontrollerin yapılması gerektiğidir. Bu konu ile ilgili sunulan bir yazıda cinsin pek çok hastalığa yatkın olduğu ifade edilmekle birlikte; aslında pek çok hayvanda görülebilecek rahatsızlıklardır. Bu noktada Jack Russell köpek cinslerinde en çok karşılaşılan rahatsızlıklardan birisi olarak sağırlık ön plana çıkmaktadır. Beyaz renkli köpeklerin çoğunluğunda görülen sağlık sorununa bu grupta da rastlanmaktadır.

Jack Russell Terrier cinsi köpekler aynı zamanda doğuştan çift ya da tek taraflı sağır olabilmektedir. Bununla birlikte gözlerinde ise glokom ya da katarakt görülebilmektedir. Bu özelliklerin dışında genel olarak sağlıklı bir ırk olarak ifade edilirler.

Pek çok köpek türünün en zeki olanlarından birisi olarak bilinen Jack Russell köpek cinsi;  tüm özelliklerinin yanı sıra sevimliliği ve şirinliği ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Eğitimleri oldukça kolay yürütülen bir köpek cinsi olarak bilinir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir