Film Severler İçin 10 Dünya Klasiği Film

featured

Dünya sinemasından haberdar olmak iyi bir film izleyicisi olmak için gerekli olan ilk kurallardan biridir. Eğer farklı kültürlere karşı ilginiz varsa kült filmleri izlemek hem vizyonunuzu genişletmekte hem de o kültür hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlamaktadır. Sizler de film izlemekten keyif alıyor ve dünya sinemasında ses getiren filmlerin neler olduğunu merak ediyorsanız ‘’Film Severler İçin 10 Dünya Klasiği Film’’ sizler için yazıda bulunmaktadır.

Taxi Driver (1976)

Bir taksi sürücüsü olan Travis, Robert De Niro’nun muhteşem oyunculuğu ile can bulmaktadır. Eğer sizler de insan olmanın tuhaflığı hakkındaki filmlerden hoşlanıyorsanız bu filmi izlemeniz tavsiye edilmektedir. 1976 yılında Martin Scorsese tarafından çekilmiş olan bu filmi izlerken kendinizden çok miktarda parça bulacaksınız.

The Godfather (1972)

İsminden sıkça söz ettirmekte olan Godfather filmi neredeyse her sahnesi ezberlenmiş olan kült filmlerden biridir. Konusu bakımından bir mafya hikayesi anlatıyor olsa da filmin tematik olarak çok katmanlı bir yapısı bulunmaktadır. Oyunculuk açısından da fark yaratmış olan bu film Francis Ford Coppola tarafından yönetilmiştir.

Esaretin Bedeli (1994)

Bir roman uyarlaması olan bu film Frank Darabont tarafından yönetilmiştir. İki müebbet cezası almış olan mahkûmun başından geçenleri anlatan bu film sinema tarihinin en iyi sürpriz sonlu senaryolarından birine sahiptir. Hem dostluk hem de bir mücadeleyi konu etmekte olan Esaretin Bedeli filmini henüz izlemediyseniz listenize eklemeniz önerilmektedir.

Big Eyes (2014)

Bir kadının resim yapmak için hem kocasına hem kendisine karşı verdiği direnişi konu eden Big Eyes 2014 yılında Tim Burton tarafından yönetilmiştir. Film boyunca hem onlarca güzel resmin yapılış sürecine hem de karı-koca ilişkisi arasındaki gerilime şahit olacaksınız.

The Truman Show (1998) 

Jim Carrey’in başrolünü üstlenmiş olduğu bu film sizlere yaşamın gerçeklik düzlemi hakkında bilgi vermektedir. Yaşamın bir filmden ibaret olduğunu fark eden baş kahraman bunu yıkmak için mücadelesini sürdürmektedir. Felsefi anlamda dünyayı sorgulayıcı bir yapısı olan Truman Show aynı zamanda Jim Carrey’in mükemmel oyunculuğu sayesinde güçlenmektedir.

Boş Ev (2004)

Uzak Doğu sinemasına ait olan Boş Ev filmi Kim Ki-duk tarafından yönetilmiştir. Güney Kore ve Japonya ortak yapımı olan bu film boş apartman evlerinde yaşamını sürdüren bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Baş kahramanımız yabancı olarak girdiği evlerde eşyaları tamir edip bir hayalet gibi evlerden geri çekilmektedir. Eğer sizler de Uzak Doğu Sineması hakkında bilgi sahibi olmak ve kaliteli bir film izlemek istiyorsanız en iyi yönetmenlerden biri olan Kim Ki-duk ile bu serüvene başlamanız tavsiye edilmektedir.

Run Lola Run (1998)

Tom Tykwer’in yönetmiş olduğu bu film sevgilisini kurtarmak üzere harekete geçen bir kadının hikayesini konu edinmektedir. Berlin sokaklarında sevgilisini bulmak için yalnızca 20 dakikası olan baş kahraman hızlı ve tempolu bir aksiyona başlamaktadır. Eğer sizlerin de film listesinde bolca aksiyon dolu filmler mevcutsa Run Lola Run filmi de ilginizi çekebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir