Gül Suyunun Cilde Faydaları

Gül Suyunun Cilde Faydaları

Gül suyunun cilde faydaları mucizevi bir şekilde devam etmektedir ve saf gül suyu her geçen gün ilgi odağı haline gelmektedir. Gül suyu kendine has kokusuyla ve hafif yapısıyla ciltlerde kullanılmaktadır. Temizlik ve kozmetik ürünlerinde de yerini almaktadır. Cilt sağlığı için faydaları pek çoktur ve hafif yapısı sayesinde her türlü ciltte rahatlıkla uygulanmaktadır. Asırlardır rahatlıkla vücut ve cilt sağlığı için kullanılmaktadır ve pek çok faydası bulunmaktadır.

Doğanın bir başka mucizesi olarak karşımıza çıkmaktadır ve tamamen doğal olan saf su ile harikalar yaşanmaktadır. Teninize sihirli dokunuşlar gerçekleştirmenize yardımcı olmaktadır ve kendine has kokusu ve serinliği ile cildi rahatlatmaktadır. Üstelik hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır ve hassas ciltler için ideal olarak bilinmektedir.

Gül Suyunun Cilde Faydaları

1- Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Gül suyunun cilde faydaları son zamanlarda popüler olmaktadır. Cildi rahatlatmanın yanı sıra cilde parlaklık kazandırmaktadır. Saf gül suyu çok iyi bir toniktir ve ten sağlığını kendine has yapısı ile korumaktadır. Her türlü cilde rahatlıkla uygulanabilmektedir ve temin edilmesi de oldukça kolaydır.

1.1- Gül Suyunun Cilde Faydaları: pH Dengesini Korur

Yüzlerde sabun ve yüz temizleyici gibi ürünlerin sürekli ve aşırı kullanımı, Ph seviyesindeki dengeyi bozabilmektedirler. Bozulma sonucunda akne oluşabilmektedir. Düzenli kullanım ile pH seviyesi normale gelmektedir ve dengeyi sağlamaya yardımcı olmaktadır.

1.2- Akne ve Sivilce Oluşumunu Engeller

Sivilce ve akne oluşumunu engellemektedir. Sivilceleri azaltıcı etkisi bulunmaktadır. yüzlerdeki fazla yağların giderilmesinde etkilidir. Sivilcelerin neden olduğu bakterilerin üremesi, ortadan kalkmaktadır. Ayrıca bakteriler için caydırıcı özelliği bulunmaktadır.

1.3- Gül Suyunun Cilde Faydaları: Cildi Nemlendirir

Gül suyunun cilde faydaları arasında muhteşem bir nemlendirici özelliğe sahip olması bulunmaktadır. Saf gül suyu cildi nemlendirmektedir ve cildin tazelenmesine yardımcı olmaktadır. Gözeneklere yerleşmektedir ve ciltleri nemlendirmektedir. Saf halde kullanılmalıdır ve başka bileşenlerle kullanımı tavsiye edilmemektedir.

1.4- İltihabı Önler

Saf gül suyu, iltihap önleyici etkiye sahiptir ve bu nedenle şişliği yok edici özelliği bulunmaktadır. Göz altı şişliklerinin giderilmesinde özellikle tavsiye edilmektedir.  (Göz altında meydana gelen şişlikler için makyaj pamuğuna birkaç damla saf gül suyu dökülür ve şiş olan kısma yerleştirilir. Uygulama yapılmadan önce su buzdolabında bekletilir.)

1.5- Hassas Ciltler İçin Uygundur

Hassas bir tene sahip olan insanlar her ürünü kullanamazlar. Gül suyu, hafif olan doğal yapısı ile hassas ciltlere sahip olanlar tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Tende meydana gelen kızarıklığı gidermeye yardımcı olurken, tahrişi azaltmaktadır. Herhangi bir yan etkisinin bulunmaması onun değerli ve özel olmasını sağlamaktadır.

1.6- Yaşlanma İle Mücadele Eder

Gül suyunun cilde faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Kadınların en büyük problemlerinden biri olan yaşlanma, gül suyu kullanımı ile yavaşlamaktadır. Kadınlar arasında özel konulardan biri olan yaşlanmaya karşı mücadele etmektedir ve yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi bulunmaktadır. Cilt, içerisinde sert kimyasal bulunan ürünleri kullanım sonucu daha hızlı yaşlanma gerçekleştirir. Bunun yanı sıra güneş ışınlarından zararlı olanlara maruz kalmak da hızlı yaşlanma da etkili olmaktadır. Antioksidan bakımından zengin oluşu sebebi ile cildin sağlıklı olmasını sağlamaktadır ve yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi bulunmaktadır.

Gül Suyunun Cilde Faydaları

1.7- Gül Suyunun Cilde Faydaları: Egzamaya İyi Gelir

Egzama ya da sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarında cildi yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Saf gül suyunun kendine has serinletici özelliği sayesinde sedef ya da egzama gibi problemlerin neden olduğu tahrişi giderici özelliği bulunmaktadır.

1.8- Cildi Tazeler

Gül suyunun cilde faydaları arasında herkesin ihtiyacı olan cilt tazeliği ihtiyacını gidermeye yardımcı olmaktadır. Gün içerisinde kullanımı sayesinde cildin yenilenmesini sağlamaktadır ve aynı zamanda nemlendirmektedir. Tenin uzun süre esnek ve taze kalmasına yardımcı olmaktadır.

1.9- Güneş Yanığında Etkilidir

Güneş yanıklarında etkilidir ve yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. Yanığın iyileşme sürecini hızlandırmaktadır ve yanığın meydana getirdiği tahrişi yatıştırmaya yardımcı olmaktadır.

1.10- Cildi Tonlandırır

pH dengelemeye sahip olması sebebi ile en güzel ve en doğal bir toniktir. Tende kirlerin giderilmesine yardımcı olurken cildi tonlandırır ve muhteşem sonuçlarla karşılaştırır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir