Havuç Maskesi Nedir? Havuç Maskesi Hızlı Saç Uzatır Mı?

 Havuç Maskesi Nedir? Havuç Maskesi Hızlı Saç Uzatır Mı?

Bazı kişilerin saçları ne yaparsa yapsın oldukça yavaş bir şekilde uzar. Bu durumda kişiler saçlarını hızlı uzatacak tarifleri ararlar. Havuç maskesi nedir? Konusunu araştıran kişiler, saç uzatma konusunda oldukça etkili olduğunu görürler. Kişiler saçlarını uzatmak için birçok farklı yöntem ararlar. Genel olarak kimyasal maddeler ile saçları uzatmaya çalışırlar. Ancak kimyasal maddeler ile saç uzatmak saçın yıpranmasına neden olacaktır. Bu nedenle kişiler tamamen doğal yolları deneyebilir ve sağlıklı bir şekilde uzun saçlara sahip olabilirler. Doğal yöntemler ile birlikte kişiler sağlıklı saçlara kavuşabilirler.

Ekonomik olması ve uzatırken beslemesi nedeni ile de oldukça kullanışlı bir maskedir. Yıllarca çabalamaya rağmen saçlar uzamıyor ise bu maske etkili olacaktır. Güçsüz ve beslenmeye ihtiyacı olan saçlara faydası oldukça fazladır. Bu maske faydalı yanı sıra bazı yan etkilere de sahip olabilmektedir. Herkesin vücudu farklı bir maddeye karşı alerjik etki gösterir. Bu nedenle havuca karşı vücudun tepkileri bilinmelidir. Kişiler doktora danışmadan önce bu maskeyi kullanmamalıdırlar.

Havucun Saç Üzerinde Etkileri

Havuç maskesi hızlı saç uzatma etkisi ile bilinmektedir. Kişiler genellikle salatalarda ve yemeklerde havucu tercih etseler de, maskesi çok yaygın değildir. Havuç sahip olduğu vitaminler bakımından hem cilt hem de sağlık için oldukça faydalıdır. İçerisinde yüksek miktarda potasyum barındırır ve saç derisi kuru olan kişilerin nem ihtiyacını sağlar.

Cilt dokularını tamamen onarır ve güneş ışınlarından dolayı saçların yıpranmasını önler. Havuç maskesi saçların beslenmesini sağlar. Saçların daha çok ve güçlü uzamasına yardımcı olur. Saçların uzarken, aynı zamanda beslenmesini sağlar. Erken yaşta beyazlama sorunu ile karşılaşan kişilere yardımcı olur. Saçların geç beyazlaması üzerinde etkilidir. Saç dökülmelerini engeller ve güçlü saçlar çıkmasına neden olur.

 Havuç Maskesi Nedir? Havuç Maskesi Hızlı Saç Uzatır Mı?

Havuç Maskesi Tarifi

Havuç maskesi birçok farklı malzemelerin bir araya getirilmesi ile elde edilebilir. Yazımız içerisinde birden fazla maske tarifi yer almaktadır. Kişiler bu tarifler içerisinden kendisine en uygun olanını tercih edebilir ve saçına uygulayabilirler.

  • Havuç Maskesi

Bu maske için gerekli malzemeler 3 tane orta boy havuç, 1 tane yumurta, 1 kaşık tatlı badem yağı ve 4 su bardağı kaynar sudur. Kişiler öncelikle suyu kaynatırlar ve havucu rendelerler. Havuç maskesi için kaynayan suyun içerisine havuçlar konulur ve yarım saat boyunca kaynamaya bırakılır. Kaynama işleminden sonra birkaç saat boyunca bu karışımın soğuması beklenir. Ardından havuç tamamen suyundan arındırılır ve yumurta ile karıştırılır. Bu karışım saça uygulanır. 10 dakika boyunca saç diplerine masaj yaparak uygulanır ise kökler üzerinde etkili olacaktır. Kişiler 2 – 3 saat boyunca bu karışımı saçlarında bekletebilirler. Duşta tamamen durulanmalı ve şampuan ile yeniden yıkama sağlanmalıdır.

  • Havuç Maskesi

Havuç maskesi yaparken kişiler birden fazla alternatif ile karşılaşabilirler. Bu maskede saçı beslemek için sarımsak da mevcuttur. İki ürün de saça sağladığı faydalar ile bilinir. Doğru bir karışım ile daha güçlü saçlar elde edilmesine yardımcı olur. Öncelikle 3 diş sarımsak ve 1 orta boy havuç gereklidir. Sarımsakla havuç rondodan geçirilir ve tamamen püre haline getirilir. Bir su bardağı su içerisinde ocağa konulur ve kaynaması beklenir. 20 dakika boyunca kaynayan karışım bekletilir. İçerisine 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı konulur ve saça uygulanır. 1 saat boyunca saçta bekleyen karışım saçların parlamasına ve güçlenmesine yardımcı olacaktır. Haftada bir kez uygulanır ise etkisi kısa sürede gözle görülecektir.

  • Havuç Maskesi

Havuç maskesi tarifleri arasında en çok tercih edilen alternatif bu maskedir. Maske için gerekli malzemeler 2 orta boy havuç, 1 yumurta, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağıdır. Öncelikle havuç suyun içerisinde haşlanır ve tamamen yumuşaması beklenir. Yumuşadıktan sonra havuçlar tamamen ezilir ve yağlar ile karıştırılır. Karışım tamamen soğuyunca yumurta eklenir ve saça uygulanır. Bu karışım saça uygulanırken diplere masaj yapılmalıdır. Haftada iki kere uygulanması tavsiye edilir. Kişiler bu karışımı haftada iki kere uygular ise daha güçlü saçlara sahip olurlar. Ayrıca saçların parlaklık ve hacim kazanmasında da etkili olur. Saçta 1 saat bekletilmesi yeterli olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir