Karın Bölgesindeki Yağlardan Kurtulma Yöntemleri

featured

Karın bölgesinde oluşan yağlanma neredeyse herkesin en çok şikayetçi olduğu konulardan biridir. Kol ve bacak bölgelerinin aksine karın bölgesi sürekli aktif olmadığı için yağ birikimine en müsait bölgedir. Üstelik karın bölgesinde bulunan yağlar iç organlarımıza yakın olduğundan sağlığımız için de tehdit haline gelmektedir. Bu nedenle sizler için karın bölgesindeki yağlardan kurtulma yöntemlerini, kaçınmanız gereken şeyleri ve karın bölgesindeki yağların zararlarını bu yazıda derledik.

Karın Bölgesindeki Yağlardan Kurtulma Yöntemleri

Karın bölgesindeki yağlardan hemen hemen herkes çokça şikayetçidir. Karın bölgesinde yağlanmanın önüne geçmek ve var olan yağları eritmek için yapabileceğiniz birkaç şey bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını aşağıda sizin için derledik.

Yağ Eriten Kürleri Tüketin

Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için evde basit malzemelerle kür yapabilir ve bu kürü her gece yatmadan önce tüketebilirsiniz. Bir kase yoğurdun içine bir miktar limon sıkıp pul biber ve sumak ile karıştırarak yapabileceğiniz bu kür yağ yakarken en büyük yardımcınız olacaktır.

Su İçmeyi Alışkanlık Haline Getirin

Güne başlarken mutlaka bir bardak su için. Bununla beraber gün içerisinde en az iki litre su içmeye özen göstermeniz yağ yakmanızı kolaylaştıracak ve metabolizmanıza iyi gelecektir. Üstelik yeterli miktarda su tüketimi saçlarınız ve cildiniz için de çok faydalıdır.

Sağlıklı Yiyecekler Tüketin

Karın bölgesindeki yağlarınızdan kurtulmak için beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz çok önemlidir. Bol protein içerikli besinlere yönelip karbonhidrat içeren besinlerden uzaklaşmanız yağlardan kurtulmanızda size yardımcı olacaktır. Yağ tüketiminde ise donmuş ve zararlı yağlardan uzaklaşıp sağlıklı yağlar tüketmeniz önemlidir. Ana öğünlerinizde ise et, sebze ve bakliyat tüketimine özen göstermelisiniz.

Egzersize Önem Verin

Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmaya yönelik egzersiz planlamasında, kendi kapasitenizi tanımanız çok önemlidir. Egzersiz planına temel hareketlerle başlayıp zaman içerisinde kademe atlamak sağlığınız için en çok tavsiye edilen yöntemdir. Karın bölgenizdeki ve bel çevrenizdeki yağları eritmekte etkili olacak egzersizlerden bazıları şunlardır; 

  • Mekik çekme
  • Plankta diz çekme
  • Yana eğilme
  • Bacak çekme  

Bu egzersizlerden tam verim alabilmek için düzenli uygulayabilmek çok önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir