Monolitlerin Gizemi Çözüldü!

featured

Son günlerde dünyanın birçok farklı bölgesinde monolit adı verilen yapılar görülmeye başlandı. Bu sıra dışı yapıtların nasıl oluştuğu konusu, sürekli gündem oluşturan konuların başında geliyor. Bu yapıtlar kimi zamanda çölde, kimi zaman denizin orta yerine, kimi zamanda sahil kenarlarında ortaya çıkıyor. Bu yapıtlarla ilgili daha ilginç bir olaysa yapıtların daha incelenme fırsatı bulunamadan bir anda ortadan esrarengiz biçimde kaybolmasıdır.

Yapılar son birkaç gün içerisinde birçok alanda gizemli olarak ortaya çıkmaya başladı. Son günlerde ise yapı Birleşik Krallığın Wight adasında ortaya çıktı. Üst düzey parlaklıkta ve uzunlukta olan bu yapılar Kasım ayında ortaya çıkmaya başladı. Günümüzde ise monolitler ilk defa Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde ortaya çıkmıştır.

Ancak bu monolit kısa bir zaman aralığından sonra bir anda ortadan kayboldu. Nasıl kaybolduğuna dair yetkililer tarafından hiçbir açıklama yapılmadı. Amerika’da ortadan kaybolduktan sonra bir başka ülkede bu kez esrarengiz bir biçimde ortaya çıktı. Romanya’nın turistlik bölgelerinden birisi olan Dacian kalesinde bu kez ortaya çıkmıştır. Görüldükten 2 3 gün sonra ortadan bir anda kayboldu. Daha sonrasında ise Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde tekrar görüldü, ancak görüldükten sonra tekrardan ortadan kayboldu.

Monolit ve Uzaylılar!

Uzaylılar her zaman geçmişten bugüne sık sık gündeme gelen konularında başında gelmiştir. Son günlerde sıra dışı bir şekilde ortaya çıkarak, aynı şekilde ortadan kaybolan monolitlerin uzaylılar ile ilişkisi sık sık araştırılıyor. Bu sebepten ötürü günümüzde birçok teori ortaya çıkmış durumdadır. Monolitlerle ilgili teoriler içerisinde en çok ilgi çeken teori ise monolitlerin uzaylıların bir ürünü olduğu teorisidir.

Yakın bir zamanda ülkemizde Göbekli Tepe’de ortaya çıkan monolitler gündem oluşturmuştu. Monolitlerin günümüzde nasıl ortaya çıktığı konusu hala gizemini koruyor. Kimilerine göre bu yapıtlar bir şirket tarafından oluşturulmuş, dikkat ve ilgi çekmek amacıyla tasarlanmış yapıtlardır. Kimilerine göre ise uzaylılar tarafından dünyaya mesaj niteliği taşıyor. Ancak her iki teoride günümüzde tam olarak gerçeği yansıtmıyor.

Monolitler Nedir?

Monolit 3 metre uzunluğuna sahip, parlaklık derecesi çok yüksek bir yapıdır.  Kayaçlardan meydana geldiği yönünde görüşler olsa da tam olarak nasıl oluştuğu hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Görünüşü dağa benzeyen bu yapıt sert yapılıdır. Günümüzde dünyada bilinen üç büyük monolit Meksika, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunuyor. Monolitlere dirençli yapılardır. Kırılması, yok edilmesi oldukça zordur. Sürekli yer değiştiren, kim tarafından yapıldığı, oluşturulduğu, nasıl ortadan kaybolduğu bilinmez.

Monolitlerle ilgili araştırmalar günümüzde hala devam etmektedir. Araştırmalar kapsamında uzay teknolojisinin en önde gelen ajansı NASA ciddi bir araştırma yürütmektedir. NASA uzay araştırmacısı kişilerine göre monolitlerin uzay ile diğer gezegenlerle mutlaka bağlantısı bulunuyor. Bu sebepten ötürü NASA geniş kapsamlı bir araştırmaya ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir