Yükselen Burç Hesaplama

featured

Yükselen burç hesaplama kişinin yeteneklerini ve kişilik özeliklerini yansıtan özellikleridir. Yükselen burç, kişinin doğduğu andan itibaren ufuk çizgisine yükselen burçtur. Yükselen burç denilince 12 evden oluşmaktadır ve doğum tarihiyle birlikte hesaplanarak bulunur. Yükselen burç kişinin dışarıya yansıttığı kişilik özelliklerinin tanımıdır.

Yükselen burç hesaplama yapıldığında, kişinin dışarıdan nasıl göründüğü ve algılandığıyla ilgili bilgi vermektedir. Mesela burç özellikleri yükselenin terazi burcu olması, kişinin gönülden birlikteliğe yatkın olduğunu gösterir. Ancak yükselen burç oğlak ise görüntüde farklılık olur. Yükseleni oğlak burcu olanlar, ciddi ve mesafeli bir duruş sergiler. Dışarıya karşı soğuk ve mesafeli olarak algılanır.  Aynı zamanda çok güç, iş ve sorumluluk sahibi birisi olarak algılanırsınız.

Yükselen Burcun Önemi

Yükselen burcun önemi, diğer bütün burçlar, birinci burç olan yükselen burcun konumuna göre belirlenmektedir. Astrolojik burç haritasında yükselen burcun belirlenmesi kişinin şeklinin belirlenmesi demektedir. Gezegenlerin hangi evlere düştüğü hakkında bilgi sahibi olmak için yükselen burcun belirlenmesi önemlidir.

Yükselen burcun önemi denildiğinde doğum esnasında, saat ve dakikanın önemi büyüktür. Çünkü yükselen burcun belirlenmesi için bunlardan yola çıkılarak hesaplama yapılır. Yükselen burç belirlemesinde saat ve dakika bilinmiyorsa, rektifikasyon adlı çalışma sonucunda, kişinin yaşamındaki birkaç tarih göz önünde bulundurulur. Fakat bu işlemin yapılabilmesi için doğduğunuz saatin ve günün net şekilde bilinmesi gerekir. Rektikasyon yapılabilmesi için, evlilik tarihi ile saati, işe başlama tarihi ile saati baz alınarak rektifikasyon çalışması gerçekleştirilir.

Yükselen Burç Nasıl Hesaplanır?

Yükselen burç hesaplaması için kişinin doğum tarihi, saati ve dakikasına göre hesaplama yapılır. Kişinin doğduğu zaman coğrafi konum ile saat önemlidir. Kişinin doğdu yıldız saati, dünyanın ekvatora eğiklik derecesi ile enlem derecesine bakılır. Teknolojini gelişmediği dönemlerde yıldız saati tablosuna bakarak hazırlanıyordu. Fakat günümüzde ise bu hesaplamaya göre yükselen hesaplaması yapılmaktadır.

Yükselen Burcun Etkileri Nelerdir?

Yükselen burcun etkileri, kişinin bütün yaşamı ile ilgili ipucu verir. Yükselen burç kişinin doğduğu andan itibaren içinde olduğu duruma ortama göre ve çevresel şartlar hakkında bilgi vermektedir. Kişinin yaşamının ilk yıllarında yükselen burcun hakimiyeti görülür. Çocuk dönemlerinde yükselen burcun etkisi gelecek yıllara ve çevresel durumlara belirleyici olabilir.

Yükselen burç kişinin maskesidir ve içinden geçenleri dışarıya göstermemek için bu maske kullanılır. Ayrıca kişinin savunma mekanizmasını yükselen burcu belirlemektedir. Olaylara karşı verilen ilk tepki kişinin yükselen burcunu belirleyen önemli bir etkendir. Kişinin yükselen burcunda yer alan   gezegenler önemlidir. Yükselen burcun bir derecesi bulunur ve bu dereceye göre gezegenler hizalanır.

Yükselen burcun etkileri, hizasına yakın olan ay, güneş ya da gezegenler önemlidir. Mesela yükselen burcun yakınlarında ay bulunması, ev ve anne konusu kişinin yaşamında önemli rol oynayacaktır. Yükselen burcun yakınlarında ayın olması anne şefkatine sahip olunduğunu ve yuvarlak yüzlü kimse olunduğunu gösterir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir