Neo Coin Nedir?

Neo Coin Güvenli Mi?

Ülkemizde ve dünyada kripto paralara artan ilgi neticesinde birçok yeni kripto para adı duymaktayız. Son dönemde kullanıcılar arasında yaygınlaşmaya başlayan kripto paralar arasında ise Neo coin yer alıyor. Merkezi Şangay’da bulunan Onchain şirketi tarafından geliştirien Neo coin, ilk zamanlarda coin piyasasında “Antshares” olarak biliniyordu. Daha sonra Neo olarak kullanıcılar arasında bilinmeye başlamıştır. kendisini, internetin her geçen gün büyüyen ekonomisinde hızla gelişen bir ekosistem olarak tanıtıyor. İlk olarak 2014 yılının Şubat ayında piyasaya sürülen Neo coin, 3 yıl sonra ise yeni ismi ile piyasaya tekrar sürülmüştü.
Açık kaynaklı bir platform olan Neo coin, Ethereum ağının Çin versiyonuna benzetiliyor. Birçok açıdan Ethereum’a benzeyen Neo coin, birçok dilde kodlanabilir yapısına sahiptir. Ethereum’a benzemesinin bir diğer nedeni de akıllı sözleşmeleri destekleme özelliğidir.

Neo Coin Güvenli Mi?
Neo Coin Güvenli Mi?

Neo coin, binlerce işlem gerçekleştirebilecek kapasiteye sahiptir. Bunun sebebi ise Yetkilendirilmiş Byzantine Hata Toleransı’nı kullanıyor olması ve blockchain ile saniyede binlerce işlem gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip olması. Oldukça esnek bir kripto para birimi olan Neo, geliştiricilerinin JavaScript, Python ve Go gibi programlamalar ile akıllı sözleşmeler oluşturması ile esnek bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Bu açıdan Ethereum ile karşılaştırıldığında, Neo coin daha geliştirici dostu olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü, Ethereum yalnızca Solidity adı verilen bir kodlama dili kullanıyor. Ethereum’a oranla daha birçok ücretsiz işlem sunan Neo coin, ayrıca blok zincirinin tepesinde yer alan birçok dApp’leri de desteklemektedir.

Neo Coin Geleceği

Kripto para piyasasına sürekli olarak dalgalanmalar meydana gelmektedir. Ancak, analistlerin gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda belirli tahminler ve yatırımlar gerçekleşir. Neo Coinin geleceği hakkında ise olumlu yorumlar göze çarpıyor. Çin’de oldukça fazla değer gören Neo coin, bu anlamda uzun vadeli yatırımcılar için oldukça uygun bir kripto para birimi olacaktır. Bu noktada önemli olan faktör ise Çin’in kripto para piyasasında yer alıp almayacağı olur. Eğer Çin kripto para piyasasında yer almaya karar verirse o zaman Neo coin oldukça değerli olabilir. Neo coinin geçmişini incelediğimizde ise 0.11 dolardan 150 dolara karadar yükseldiğini görebiliyoruz. Şu anki durumda ise Neo coin 8-10 dolar arasında gidip gelmektedir. Uzun vadeli bir yatırım gerçekleştirmeyi planlıyorsanız, bu durumda Neo coin iyi bir tercih olabilir. Piyasadaki analistlerin tahminlerine göre Neo coinin ileride 300-400 dolar olması beklenmektedir.

Neo Coin Güvenli Mi?

Neo Coin Özellikleri

Diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi Neo coin de bölünemezlik kuralı bulunmaktadır. Bu da Neo coini küsüratlı olarak alamayacağınız anlamına gelir. Neo coinin bir diğer özelliği ise alt yapısında bulundurduğu GAS coinidir. Ayrıca, Neo coinin geliştirilmeye açık olması da onu diğer kripto para birimlerinden ayıran en önemli özelliklere sahip olmasını kılıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir