Parfüm Koku Çeşitleri

featured

Günümüzde birbirinden özel, güzel ve gösterişli ambalajları ile parfümler kullanıcıların kişisel bakımlarından ziyade kişiliklerini ön plana çıkaran bir unsur olarak da yerini belirlemeyi başarıyor. Parfüm sayesinde kişiler hem kendi karakteristik duruşlarını etrafa yansıtmayı başarırken aynı zamanda birbirinden etkileyici ve kalıcı kokular ile de izlerini bırakmayı başarabiliyor.

Çok uzun zamandan beri toplumsal hayatın en büyük parçası haline gelen parfümler, günlük olarak veya özel zamanlar için kullanılabilecek alternatif seçenekler ile modern insanların hayatında bir yer tutmaya devam ediyor.

Çiçek Kokulu Parfüm Çeşitleri

Günümüzde genellikle yaz aylarında ve bahar ayında ön plana çıkan çiçeksi parfüm kokuları her mevsim kişilerin severek ve beğenerek kullandığı kokular içerisinde yerini almayı başarıyor. Çiçeksi kokular aynı zamanda yalnızca ferahlık veren hissi ile değil kalıcı parfüm alternatifiyle de öne çıkmayı başarıyor. Hem belirgin hem de sakin bir koku arayışı içerisinde olan kadın ve erkeklerin tercih sebebi olan çiçeksi parfüm kokuları temizlik hissi oluşturması sebebiyle de adeta çok fazla beğeni kazanabiliyor.

Baharın kokusunu gittiği pek çok yere ulaştırmak isteyen kişileri mutlu eden bu parfümler içerisinde hem şakayık hem de portakal çiçeği kokusuna yer veren formüller ön planda yerini alırken kullanıcı kişiler istekleri doğrultusunda çok daha başka kombinasyonlara da ulaşım sağlayabiliyor.

Odunsu Parfüm Çeşitleri

Kış mevsiminde en çok tercih edilen parfümler arasında yer alan odunsu kokular girdiği ortamda fark yaratmak ve izini bırakmak isteyen kişilerin tercih sebebi olabiliyor. EDP parfüm seçenekleri içerisinde genellikle en çok sevilen ve popüler olan bu parfümlerin kokusu oldukça sıcak ve yoğun olması sebebiyle özellikle de en çok gece kullanım için ön planda yerini alabiliyor. Sandal, zencefil ve tarçın gibi belirgin kokular bulunan bu parfümler daha çok akşam yemekleri, özel davetler, toplantılar ve düğünler için tercih edilebiliyor.

Odunsu parfüm kokuları bayanlar kadar erkeklerin de yoğun ilgi odağı olabiliyor. Erkek arkadaşınıza ya da eşinize bir hediye almak isterseniz kesinlikle odunsu kokular alternatif olarak değerlendirilebilir. Bu kokular genel olarak risksiz ve hemen hemen herkes tarafından uyumlu olduğu için hediyelik olarak tercih edilebilir. Mavi parfüm kokuları daha çok fresh ve sakin kokular olarak bilindiği gibi odunsu kokular ise sarı ve kahverengi tonlarıyla bilinir. Hediye için parfüm alternatiflerinden yararlanmak isteyenler sarı ve buna benzer tonlarda yapılan birbirinden gösterişli ambalaj ve şişe tasarımı ile karşı karşıya kalabiliyor.

Meyve ve Pudra Kokulu Parfüm Çeşitleri

Meyve kokuları tek basına kullanılmasının yanı sıra aynı zamanda baharat ve çiçek kokularıyla da birlikte kullanılıp neşeli ve canlı bir koku oluşmasına sebep olabiliyor. Genel olarak daha çok yaz ve bahar aylarında tercih edilen bu parfüm kokuları, genç kesiminde en çok tercih ettiği parfüm seçenekleri içerisinde yerini belirliyor.

Günlük hayatta hemen hemen her saat ve mekan yerinde rahat bir şekilde kullanılabilecek olan bu kokular kullanıcılar için tatlı bir koku oluşturmaya neden oluyor. Parfüm çeşitleri arasında en çok tercih edilen meyve türleri şeftali, böğürtlen, çilek bulunurken limon ve greyfurt gibi daha alternatif kokular da bulunur.

Parfüm Fiyatları Nelerdir

Günlük hayatta tercih edilen pek çok parfüm çeşitleri bulunur. Herkesin zevkini ve tarzını yansıtan bu kokular oldukça kullanışlı ve hoş olabiliyor. Hem günlük hayatta hem de özel günlerde tercih edebileceğiniz kokulardan dilediğinizi kendinize göre seçebilirsiniz. Genellikle parfüm fiyatları ml ölçüsüne göre belirlenebiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir