Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Hangileridir?

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Ayrıntılar

Saç ekimi yaptıran pek çok kişinin kafasında çeşitli soru işaretleri oluşmaktadır. Saç ekimi sonrası süreç dikkat ve özen isteyen bir dönemdir. Zira her işlemde olduğu gibi bu işlemin de kendine ait belli bir iyileşme süresi vardır. Yazımızda saç ekimi yapılmasının ardından bilinmesi gereken içeriklere değinerek, gerekli ayrıntıları paylaşıyoruz:

Saç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Saç ekimi işlemi yapılmasının ardından; kişilerin ne kadar süreyle hangi uygulamaların yapması gerektiğine dair ipuçları aşağıda yer almaktadır:

  • Saç ekimi sonrasında ilk 3 gün boyunca saçların yıkanmaması çok önemli bir unsurdur.
  • Yine doğru uygulama yapılabilmesi açısından ilk yıkamanın hastanede yapılması tavsiye edilir. Tercihe göre kişi kendisi de yıkayabilir ancak dikkatli ve özenli olunması koşuluyla.
  • Saçların yıkanması için doktorun tavsiye ettiği ürün ve içerikler tercih edilmelidir. Şampuan ve çeşitli losyonlar doktor tarafından önerilmelidir.
  • İlk yıkama işlemi yapıldıktan sonra;  15 gün süre boyunca saçlar, her gün kesinlikle yıkanmalıdır.
  • Bu aşamada kafa derisinde kabuklanma meydana gelebilir. Kabuklanma durumu iyileşmenin işareti olduğu için endişe edilmemelidir ve kabuklar kesinlikle soyulmamalıdır. Aşağı yukarı 1 haftalık yıkama işleminin sonunda kabuklar iyileşmeye ve dökülmeye başlar.
  • Dışarı çıkılması gereken durumlarda bol bir şapka tercih edilmelidir.
  • Saç ekiminin uygulandığı bölgeye, kan dolaşımını rahatlatmak ve hızlandırmak adına hafif şekilde masaj uygulanabilir.

İşlem ardından yaklaşık olarak 10-15 gün içinde tüm saçlar dökülür ve yenilerinin çıkma süreci başlar. Önceleri kıvırcık ve cılız bir şekilde çıkmaya başlayan saç, zaman içinde doğal saça benzer şekilde gelişecektir. Saç ekimi sonrasında bakım işlemleri de en az saç ekimi uygulaması kadar önemlidir.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Ayrıntılar

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Ayrıntılar

  • Saç ekimi sonrasında bandaj çıkarma işlemi; ortalama olarak uygulamadan 2-3 gün sonra yapılmaktadır. Burada en önemli ayrıntı bandajın operasyonu yapan hekim gözetiminde çıkarılması gerektiğidir. Bandaj doğru şekilde çıkarıldıktan sonra genel olarak tekrar takılmamaktadır. Bunun nedeni de iyileştirme sürecini geciktirmesidir. Bandajın çıkartılması işleminden sonra yukarıda da ayrıntılı şekilde değinildiği gibi saç yıkama yapılır. Yıkama konusunda saç köklerinin zarar görmeyeceği şekilde ve saçın ağır hareketlerle yıkanması önem arz eder. Aynı zamanda hassas bir şekilde kurutulmalıdır.
  • Saç ekimi işleminden sonra uygulaması merak edilen içeriklerden bir diğeri de spordur. Sporun ayrıca ele alınmasının sebebi terlemeye neden olması ve bunun da saç ekimi üzerindeki etkisidir. Terleme operasyon sonrası iyileşmeyi ve saç köklerinin gelişimini olumsuz etkileyebileceği için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Uzmanlar tarafından saç ekimi sonrasında terlemeye özellikle dikkat edilmesi önerilmektedir. Saç ekimi sonrası cinsel ilişki konusu da terleme riskinden dolayı; uzmanlar tarafından uyarısı yapılan içerikler arasındadır.
  • Sigara ve alkol kullanımı da, saç ekimi sonrasında etkisi merak edilen içeriklerdendir. Sigara ve alkol kullanmamak; yalnızca operasyon sonrasındaki iyileşme sürecini değil operasyon öncesinde de iyileşmesi sürecinin tamamına etki eder.

Saç Ekimi Sonrasında Ağrı Konusunda Merak Edilenler

Saç ekimi sonrasında ağrı yaşanması beklenebilir bir durumdur. Gerekli durumda doktor tarafından ağrı kesici ilaç tavsiye edilebilmektedir. Kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte saç ekimi sonrası ağrıların geçmesi ortalama ilk 3 günün ardından azalma eğilimi ile kendini gösterir. 2 haftalık bir sürecin ardından da tamamen geçer. Ancak ağrı çok şiddetli ise ve bu sürelerde geçmediyse kesinlikle operasyonu yapan hekim ile iletişime geçilmelidir ve durum ayrıntılarıyla ifade edilmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir