Şirket Kurmak İsteyenler İçin En İyi Şirket Marka ve Domain İsmi Bulmanın İpuçları

featured

Şirket kurmak günümüzde oldukça yaygınlaşmış bir durumdur. Birçok yatırımcı şirket kurarak prestijini yükseltme yoluna gidiyor. Ancak şirket kurma konusunda dikkat etmeniz gerek bazı noktalar bulunuyor. Kuracağınız şirketin marka ve domain ismini etkili bir şekilde oluşturmanız oldukça önemli bir faktör.

Şirketinizin marka kalitesi ne kadar güçlü olursa şirketinize olan ilgide bu yönde güçlü olur. Böylelikle güçlü bir talep arz ilişkisini oluşturmuş olursunuz. Ayrıca marka isminizi oluştururken mutlaka kapsamlı bir araştırmanın içerisinde yer almanız gerekiyor. Çünkü oluşturmuş olduğunuz marka adı bir daha değişmeyeceği için mutlaka etkili bir marka adı oluşturmanız oldukça önemlidir. En iyi şirket marka ve domain ismi bulmanın ipuçları şu şekildedir;

Hafızada Kalıcı Bir İsim Bulun!

Markanızın popülerliği yükseltmede en önemli etmenlerden birisi de kalıcı bir isme sahip olmaktır. Bireylerin aklında kalacak isimler oluşturmanız markanızı daha ilgi çekici konuma yükseltecektir. Dolayısıyla markanıza olan ilgi artıkça talep- arz ilişkiniz güçlenecektir. Markanızın ismi ne kadar ilgi çekici olursa kişilerin markanızı araştırma isteği daha kuvvetli olur. Kolay hatırlanabilecek isimler oluşturursanız kişilerin markanıza olan geri dönüşümü artar. Böylelikle kişiler markanızla ilgili daha sık ve etkili araştırmalar yapar.

Özgün Marka İsimleri Oluşturun!

Özgünlük her konuda olduğu gibi şirket ve domain ismi bulmada da oldukça önemlidir. Mutlaka özgün içeriklerden oluşan bir marka ismi bulmanız gerekiyor. Özgün bir marka ismine sahip olmanız sizi sektörde bir adım ileriye taşıyacaktır. Böylelikle kişilerin gözünde orijinal bir kurum olarak görülürsünüz. Bu sebepten ötürü marka kalitesinde doğrudan rol oynayan en önemli etmenlerin başında özgünlük geliyor. Orijinal isimler oluşturmak için mutlaka araştırmalar yapmanız gerekiyor. Kullanacağınız marka isminin daha önce hiçbir kurum ve kuruluş tarafından kullanılmadığından kesinlik emin olun!

Etkili Alan Adları Uzantısı Oluşturun!

Etkili bir marka adı oluştururken doğru bir alan adı oluşturmakta oldukça önemlidir. Günümüzde en çok tercih edilen ve en etkili alan adlarının başında .com uzantısı geliyor. Bu uzantı bireylerin aklına en kolay gelen uzantıdır. Dolayısıyla .com uzantısını kullanmak size birçok açıdan avantaj sağlayacaktır.

Geleceğe Dönük İsimler Tercih Edin!

Kuracağınız şirketi geleceğe dönük olarak planlıyorsanız, seçeceğiniz marka adının mutlaka geleceğe dönük olması gerekiyor. Ayrıca seçeceğiniz marka adının büyümenizi hiçbir şekilde kısıtlamaması gerekiyor. Örnek olarak şirketinizi kurduğunuz ilk günlerde spor ayakkabısı üretimi yapıyorsanız, ilerleyen günlerde eşofman üretimi yapayı düşünüyorsanız bu iki grubu da kapsayacak bir marka adı oluşturmanız gerekiyor.

Böylelikle marka kalitenizi artırabilir, marka ürünleriniz arasındaki uyumluluğu sağlamış olursunuz.  Algıda sorunlar olmaması açısından bu uyum oldukça önemli bir konudur. Dolayısıyla mutlaka planlarınızı etkili bir şekilde yaparak geleceğe dönük planlar yapmaya özen göstererek marka isimlerinizi oluşturun!

Kısa İsimler Kullanın!

Markanızın ismini oluştururken uzun isimler kullanmamayı tercih edin. Uzun isimlerden oluşan marka adları kişilerin aklında daha az kalır. Ancak kısa isimlerden oluşan marka adlarının kişilerin aklında kalma olasılığı oldukça yüksektir. Yapılan araştırmalarda bu hipotezi doğrular niteliktedir. Markanızın ismini oluştururken sıra dışı isimler, isim ve soyadı gibi etmenleri kullanabilirsiniz. Özellikle sıra dışı isimler kullanarak oluşturacağınız marka adlarının kişilerin hafızalarında kalma olasılığı oldukça fazla oluyor. Bu tarz durumlarda markanıza olan ilgi her geçen gün artıyor. Etkileyici bir isme sahip olan marka isimlerine kişilerin ilgi odağı daha fazla oluyor. Böylelikle markanızın kalitesi ve gücü her geçen gün daha fazla büyüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir